Реклама
Реклама
Реклама

Купівля машини після розлучення - чи може колишня дружина подати на розділ майна?


Автор питання - Анонім

Росія

Добрий день. Ситуація наступна: ми з дружиною розлучилися по рішенням суду 12.01.2015г. Я рішення суду на руки не отримував, штамп не ставив. Колишня дружина все це зробила, т.е.получіла рішення, свідоцтво про розірвання шлюбу , Поставила штамп. Так ось зараз хочу купити машину на себе. У зв'язку з цим виникають питання:
1. Чи може б.жена подати на розподіл майна і витребувати половину вартості машини, пославшись на те, що за період після розлучення я стільки заробити б не зміг, т.е.ето типу загальні гроші мною приховані? Насправді гроші дали мої батьки готівкою і ще взяли кредит. На рахунку зарплатному на момент розлучення грошей було набагато менше, ніж коштує машина.
2. Хто що повинен доводити? Вона, що типу приховав гроші (хоча у мене їх і не було і нічого не приховував). Або мені треба буде доводити, що гроші дали батьки і взяли частину в кредит?
3. Купувати машину на себе або є чого побоюватися?
Завчасно дякую за відповідь.

відповіді юристів

Разумовська Тамара Генадьевна

Доброго вам дня!!!

Якщо позов подасть вона, то й доводити вашу вину доведеться їй але це дуже складно, тим більше що у вас є докази (кредит, а від батьків - краще звичайно договір безоплатного користування ден.средств (про всяк випадок) .У неї мало шансів - поверьте.А авто на себе реєструйте.

Мунасіпово Ніна Вікторівна

Добрий день.

Майно, куплене після розірвання шлюбу, нічого очікувати бути сумісною власністю, і вимагати його розділу у колишньої дружини немає прав і підстав. Довести, що гроші були загальні, що ви накопичили їх у шлюбі і просто він неї приховали теж неможливо. Тим більше гроші вам дали ваші батьки, які зможуть це підтвердити в разі чого, а у колишньої будуть тільки слова, нічим не підкріплені. Остерігатися вам нема чого.

Хромих Лариса Георгіївна

Доброго дня! Якщо договір купівлі-продажу оформлений на вас після юридичного розлучення, т. Е якщо у вас на руках вже було свідоцтво про розірвання шлюбу, то не може! Тому що поділено може бути майно, яке нажито тільки В ШЛЮБ !!!! Якщо ж куплено в період, коли ще шлюб не був юридично розірвано, то тут трохи складніше ... Можна зробити дарчу на 3-е особа, але при цьому потрібна згода другого з подружжя, так як це угода з нерухомістю , Нажитий під час шлюбу ...

Чи не знайшли відповідь? Задайте своє питання юристам

9506 юристів чекають Вас
Ето типу загальні гроші мною приховані?
2. Хто що повинен доводити?
Або мені треба буде доводити, що гроші дали батьки і взяли частину в кредит?
3. Купувати машину на себе або є чого побоюватися?
Чи не знайшли відповідь?