Реклама
Реклама
Реклама

Як боротися з галасливими сусідами в Англії. Інструкція

  1. Крок 1. Давайте спочатку поговоримо
  2. Крок 2. Поговорити з господарем квартири
  3. Крок 3. Написати заяву в Council
  4. Крок 4. Попередження, штраф
  5. крайні випадки

Що робити, якщо ваші сусіди шумлять і своєю поведінкою всіляко заважають вам жити

Що робити, якщо ваші сусіди шумлять і своєю поведінкою всіляко заважають вам жити? Мовчати, терпіти, презирливо дивитися на них при зустрічі або відразу викликати поліцію? Чи правда, що в Англії не прийнято вирішувати питання безпосередньо? ZIMA вивчила офіційні рекомендації gov.uk, поговорила з читачами і учасниками російськомовних груп в фейсбуці і підготувала докладну інструкцію.

Крок 1. Давайте спочатку поговоримо

Якщо вам сильно заважає шум, не поспішайте скаржитися в усі інстанції, спробуйте спочатку поговорити з сусідами безпосередньо, особливо якщо у вас вже склалися добросусідські відносини. Тим більше що саме це вам, швидше за все, і порадять зробити: підійти (зателефонувати, написати повідомлення, якщо у вас є контакти) і ввічливо попросити не шуміти, пояснивши, що вам це заважає спати. Важливо пояснити причину, по якій їх поведінку вам доставляє незручність. У деяких випадках це найшвидше вирішення проблеми, і на цьому все закінчується. Сусіди розсипаються в вибачення, усувають джерело шуму і клятвено обіцяють надалі не повторювати подібних помилок.

Рівень шуму сильно залежить від місця проживання. «У благополучних районах сусіди адекватні і завжди попереджають, що будуть шуміти, якщо планують влаштувати вечірку», - каже Тетяна, яка взяла участь в нашому опитуванні. Хороший варіант для тих, хто побоюється прямого зіткнення, але у кого накопичилося роздратування, - надіслати листа. Є час продумати делікатні формулювання і привести факти: скільки разів за останні два тижні сусіди закатували галасливі вечірки, коли музика грала на всю вулицю.

Корисно вести журнал порушень вашого спокою. Наприклад: «13 червня сусіди голосно з'ясовували стосунки з 10.15 до 12.30. Чути було навіть в спальні. Не міг заснути, довелося вставити беруші ».

До речі, корисно вести журнал порушень вашого спокою: коли, скільки і чим закінчилося. Наприклад: «13 червня сусіди голосно з'ясовували стосунки з 10.15 до 12.30. Чути було навіть в спальні. Не міг заснути, довелося вставити беруші ». Також зберігайте записки від сусідів і фотографуйте докази, наприклад, гору сміття перед входом. Це допоможе вам на наступних етапах, якщо розмови не подіють.

Крок 2. Поговорити з господарем квартири

Якщо сусіди ігнорують ваші прохання, наступний крок - поскаржитися хазяїну сусідської квартири (лендлорди) або керуючому будинку. Приструнити буйних квартирантів вам також може допомогти керуюча компанія або асоціація наймачів житла.

Порада: якщо шум заважає не тільки вам, заручитися підтримкою інших сусідів. Так ваші слова придбають більшу вагу і, може бути, допоможуть швидше вирішити питання.

Крок 3. Написати заяву в Council

Традиційний британський спосіб вирішувати будь-які проблеми - знайти посередника. Для залагодження розбіжностей між мешканцями існують спеціальні організації-посередники, які виступають як незалежна і об'єктивна третя сторона і можуть вас розсудити.

Якщо дії сусідів потенційно можуть завдати шкоди вашому здоров'ю і спокою (наприклад, гучна музика або гавкаючий сусідський собака), це вважається достатньою підставою для того, щоб звернутися в муніципалітет (Council). Знайти телефон вашого муніципалітету можна тут .

Марія каже, що після дзвінка співробітники служб приїжджають протягом години і або розганяють людей, якщо занадто галаслива вечірка, або просять не шуміти. Її слова підтверджує Ольга: «У нас сусідка не погана, але як вихідні - так тусовка до ранку, а на наступний день отходняк з катастрофою меблів і посуду. Я повідомила про це в місцеві служби, і все припинилося ».

До речі, поскаржитися в Council ви можете не тільки на мешканців. Служби зобов'язані розглянути вашу заяву і провести перевірку, якщо ви звернулися з приводу шуму (в тому числі від гучної музики з кафе навпроти), штучного освітлення, наприклад, занадто яскравою вивіски клубу, пилу, диму, запахів або комах з сусідніх закладів, звалища сміття .

Крок 4. Попередження, штраф

При подачі скарги варто оцінити, наскільки серйозне насправді порушення і чи є поведінка сусідів антисоціальним і потенційно небезпечним для оточуючих або просто особисто вам неприємним. Ось невеликий чек-лист того, що ви можете сказати, звертаючись до муніципалітету:

  • як часто відбувається порушення порядку,
  • як це впливає на ваше життя,
  • які заходи ви вже зробили для вирішення питання (тут знадобляться ваші записи),
  • кому ви вже повідомили про проблему.

Якщо представник муніципалітету вирішить, що порушення порядку серйозне, він випише офіційну постанову знизити рівень шуму з настійною рекомендацією, як саме це зробити. При невиконанні вимоги порушникам загрожує судовий розгляд.

Господині на замітку: за невиконання розпорядження муніципалітету сусідам загрожує штраф в розмірі до £ 5 000, приватним підприємствам - до £ 20 000.

крайні випадки

Деякі відзначають, що іноді і звернення в муніципалітет не допомагає. «У нас проблема з сусідами, куди тільки не зверталися! - скаржиться Віолета. - Я два тижні записувала, скільки, як довго і що відбувалося у сусідів. Вислала все це в Council, мені зателефонував чоловік звідти і сказав, що нічим не може допомогти і що він радить кудись нам переїхати. Навіть не знаю, як це пояснити ще ».

Схожа ситуація була і у Тетяни, яка в оевала з сусідами півроку і в підсумку з'їхала. «Щоб когось виселити, потрібно витратити дуже багато часу і сил, сусіди повинні бушувати кожен божий день, тоді буде толк від ваших листів в інстанції», - вважає вона.

Якщо нічого більше не допомогло, є ще варіант подати на сусідів до суду. Однак варто враховувати, що це відніме у вас час і гроші, тому йти на таку міру має сенс тільки в крайньому випадку. Тому перш можна звернутися за порадою до служби допомоги громадянам Citizens Advice .

А ось якщо дії або слова сусідів представляють загрозу вашому житті або здоров'ю, а також порушують закон, наприклад, вас домагаються, ображають на грунті вашої раси, орієнтації або релігії, поруч з вами влаштували бордель або наркопритон, сміливо ігноруйте попередні пункти і відразу викликайте поліцію .

Мовчати, терпіти, презирливо дивитися на них при зустрічі або відразу викликати поліцію?
Чи правда, що в Англії не прийнято вирішувати питання безпосередньо?