Реклама
Реклама
Реклама

Мізуліна і «удар в спину» Путіна

Олена Мізуліна вимагає від прокуратури розібратися з тими, хто поширює її слова зі співчуттями президентові Росії в зв'язку з трагедією в Кемерово. «Фонтанка» розповідає, яким чином сенатор хоче спростувати прислів'я «слово не горобець, вилетить - не впіймаєш» і скільки вже таких «горобців» розлетілося завдяки гучним заявам відомого політика. Олена Мізуліна вимагає від прокуратури розібратися з тими, хто поширює її слова зі співчуттями президентові Росії в зв'язку з трагедією в Кемерово

Олена Мізуліна / Геннадій Гуляєв / Коммерсант

Повідомлення про звернення Олени Мізуліной в Генеральну прокуратуру «За фактом поширення завідомо неправдивої інформації блогерами і низкою ЗМІ» було опубліковано 30 березня на офіційному сайті члена Ради Федерації РФ. Тобто через три дні після виходу в ефір програми «Вечір з Володимиром Соловйовим», під час якої сенатор висловила слова співчуття як родичам загиблих в кемеровському пожежі , так і президенту країни Володимиру Путіну . Трагедію Мізуліна охарактеризувала як «удар в спину» главі держави.

Навальний, блогери і «злі язики»

На сайті сенатора, зокрема, сказано, що на наступний день після виходу в ефір телепередачі Соловйова «невідомі особи змонтували і поширили відеоролик, який складається з вирваного фрагмента». Також в тексті повідомлення уточнюється, що «автори відеоролика вирізали значну частину виступу Мізуліной, в тому числі і співчуття на адресу сімей, які втратили своїх рідних у страшній пожежі». Сенатор вгледів в такому нехитрому «монтажі» ознаки кримінально караних діянь та просить прокуратуру розібратися і дати цим діям відповідну оцінку.

Судячи з повідомлень, які надійшли в ЗМІ від прес-служби Мізуліной, «невідомі особи» самому сенатору відомі. Принаймні, ті з них, хто, на думку Мізуліной, активно займається поширенням в соціальних мережах «завідомо неправдивої інформації». Це «так званий» блогер Олексій Навальний, а також інформаційне агентство Znak.com ».

«Про майстрів пересмикування»

Недавній спіч Мізуліной в ефірі «Росії 1» - це далеко не перше її резонансне виступ, наслідки якого припадає «розгрібати» як їй самій, так і команді її помічників. У 2013 році Мізуліна наполегливо спростовувала нібито пролунали з її вуст пропозиції про заборону орального та інших видів сексу, а також про обмеження доступу дітей до Біблії.

У вийшла тоді ж статті «Про майстрів пересмикування» Мізуліна повідомляла, що все це «цілеспрямована політика» з дискредитації її депутатської діяльності. У «перекручуванні» тоді ще не сенатор, а депутат Держдуми звинувачувала деяких журналістів, а також численних супротивників Закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку», який, нагадаємо, був прийнятий з подачі Мізуліной і привів в тому числі до створення реєстру заборонених інтернет-сайтів.

Будучи головою думського комітету з питань сім'ї, жінок і дітей, Олена Мізуліна послідовно просувала ідею про обов'язкову «фільтрації» Інтернету. На її думку, багато інтернет-ресурси, в тому числі такі, як Вікіпедія, можуть діяти в інтересах «педофільського лобі».

У тому ж 2013 році СК РФ порушив кримінальну справу за фактом образи депутата та поширення про нього завідомо неправдивих відомостей. У цій справі були допитані кілька журналістів, в тому числі Ксенія Собчак, а також відомий в минулому політик, а нині - емігрант Альфред Кох. У СК Коха викликали в зв'язку з його публікацією, в якій розповідалося про те, що син Мізуліной - Микола Мізуліна - проживає в Брюсселі і працює юристом у великій міжнародній фірмі, яка в тому числі захищає права членів ЛГБТ-спільноти в Бельгії.

«Інтелігентні геї» і «бліді феміністки»

Як в Росії, так і за кордоном Олена Мізуліна відома, перш за все, як затята захисниця традиційних сімейних цінностей і прихильник заборони «гей-пропаганди». Правда, до російських представників ЛГБТ-спільноти Мізуліна відноситься все ж інакше, ніж до «розбещеним західною культурою» іноземним представникам секс-меншин.

Восени 2013 року в німецькому місті Лейпцигу, куди Мізуліна прибула для участі в конференції «За майбутнє сім'ї. Чи загрожує зникнення європейським народам? », На неї, за власними словами Мізуліной, напали місцеві ЛГБТ-активісти. Після цього інциденту Мізуліна вибухнула висловлюванням: «... Наша поліція подібного не допустила б. Та й російські представники ЛГБТ-спільноти більш інтелігентні ».

Що ж стосується захисту сімейних цінностей, то в цьому питанні Мізуліна була не менше радикальна. «Вчитися і займатися наукою - взагалі не жіноча справа. Жіноча справа - народжувати і виховувати дітей, а науку і освіту залиште чоловікам. Нам потрібні православні здорові дівчата, а не бліді феміністки-заучки »- ці слова Мізуліной також наробили чимало галасу.

«Загроза національній безпеці»

«Аборти - загроза національній безпеці Росії» - це ще одна гучна фраза Олени Мізуліной, яка наполегливо пропонувала на законодавчому рівні виключити переривання вагітності з системи обов'язкового медичного страхування. Ця пропозиція була відхилена.

До речі, до того ж періоду активної боротьби з абортами відносяться і приписувані Мізуліной пропозиції про заборону продажу медикаментів, які використовуються для переривання вагітності, а також ідея про позбавлення жінок права на аборт без дозволу чоловіка.

Також Мізуліна закликала заборонити в Росії сурогатне материнство, готувала законопроект про заборону бебі-боксів і активно підтримувала скасування кримінального покарання за побої в сім'ї.

Повна запис виступу Олени Мізуліной в програмі «Вечір з Володимиром Соловйовим» на телеканалі «Росія 1»:

Данило Ширяєв, "Фонтанка.ру"

Чи загрожує зникнення європейським народам?