Реклама
Реклама
Реклама

Водонагрівач для кухні під мийкою: типи і монтаж бойлера

  1. типи водонагрівачів
  2. проточні
  3. Накопичувальні
  4. продуктивність
  5. потужність
  6. Запобіжний і зворотний клапан
  7. Монтаж водонагрівача на кухні під мийку


Необхідність придбання для кухні локального пристрою, здатного нагріти воду, стає актуальною в різних ситуаціях (відключення гарячого водопостачання, дачні умови). Вирішити проблему нескладно, так як споживчий ринок дає можливість підібрати сучасний вдосконалений водонагрівач або бойлер, адаптований до конкретних умов і монтується безпосередньо під мийкою.

типи водонагрівачів

Прабатьком всіх сучасних моделей, які допомагають мати гарячу воду, є газовий водонагрівач. Там, де немає можливості його встановити, альтернативу представляє більш пізній і менш небезпечний в пожежному відношенні для кухні електричний аналог. За бажанням можна підібрати модифікації з механічним способом управління або вдосконалений автомат, який є гарантом безпеки, так як здатний самостійно перекривати подачу газу, якщо він раптом згасне або припиниться тяга. За принципом функціонування все водонагрівачі діляться на наступні типи.

проточні

Газовий проточний вид в сучасному виконанні постає як компактна, естетична колонка, підключена до магістралі. Чудово вписується в кухонний антураж в простір під мийкою, оскільки в асортименті представлені різні забарвлення.

Недоліком власники подібних пристроїв зазвичай вважають припинення подачі підігрітої води, як тільки перекривається газ. Такі водонагрівачі рятують в період планових відключень гарячого водопостачання і є чудовою паличкою-виручалочкою на дачі.

Електричний проточний нагрівач води для кухні виглядає як коробочка невеликих габаритів з виходять з неї краном, з якого надходить вода потрібного ступеня нагріву. Підключається такий пристрій до водопровідної системи. Проточна вода, проходячи нагрівальний елемент, отримує тепло і використовується для побутових потреб. Такий пристрій зручно для розміщення в невеликій кухні, де не потрібні значні обсяги гарячої рідини.

Накопичувальні

Такий водонагрівач привертає конструкцією бака - термоса, що зберігає нагріту воду тривалий час. Така варіація бойлера економічна, оскільки пристрій включається для доведення потрібного об'єму рідини до потрібної температури, а потім відключається. Газові різновиди Не такі компактні, як їх проточною аналоги, але мають достатній діапазон габаритів і чудового декору, щоб розміститися під мийкою в межах найстильнішою кухні.

Велика частина електричних накопичувальних водонагрівачів є повноцінний автоматичний бойлер, який самостійно, слідуючи закладеної програмі, виконує всі базові функції: включається, гріє воду до необхідної температури, відключається. Такий прилад повинен бути постійно підключений до мережі.

продуктивність

Для того, щоб водонагрівачі накопичувального типу дії в повній мірі відповідали очікуванням, слід визначитися із середнім об'ємом користування теплою водою і встановити бойлер, вибравши відповідний бак з стандартизованої лінійки:

  • 10 літрів - варіант, ідеальний для сімейної пари;
  • 15 літрів - модель, розрахована на потреби трьох осіб;
  • 20 літрів - модифікація накопичувального водонагрівача з розряду універсальних пристроїв, що забезпечує комфортними умовами на кухні сім'ю практично будь-якого складу.

Обсяги в 25 літрів знайти можна, але вони розчарують своїй невеликій ефективністю, тому для кухні житлового простору, де мешкає велика родина, рекомендуються проточні водонагрівачі, що не обмежуються габаритами баків.

потужність

Купуючи бойлер, необхідно уважно підійти до питання зіставлення потужності приладу з можливостями існуючої електропроводки. У будинках з центральним газопостачанням вона може не витримати підключення додаткового пристрою, який в середньому споживає 3,8 кВт. З цієї причини тільки фахівець зможе дати рекомендації, чи буде потрібно заміна комунікацій. У разі, якщо на кухні стоїть електрична плита попередня консультація буде не зайвою на предмет можливості одночасного включення її і водонагрівача на повну потужність.

Запобіжний і зворотний клапан

Для бездоганного функціонування будь-якої бойлер вимагає монтажу зворотного клапана в систему водного постачання кухні, який поєднується додатково з запобіжним аналогом. Функціонал останнього клапана - регулювати підвищення понад норму водяного тиску за допомогою нацьковування води. При цьому може спостерігатися незначне витікання вологи, що нормально. Зворотний клапан не дозволяє зайвої вологи з водопроводу потрапляти всередину водонагрівача.

Маючи великий за обсягом бойлер, доцільно передбачити наявність розширювального бака для збору випливає під час підвищення тиску води. Ставиться він між ділянкою знаходження запобіжного клапана і водонагрівачем.

Ставиться він між ділянкою знаходження запобіжного клапана і водонагрівачем

Монтаж водонагрівача на кухні під мийку

Всі витратні матеріали, необхідні, щоб зафіксувати сучасний водонагрівач безпосередньо під мийку, входять в стандартну комплектацію. Алгоритм монтажу в умовах кухні не представляє особливих складнощів і доступний для самостійного виконання.

  1. Закріпити на патрубки входить в комплект накопичувального бака запірну арматуру.
  2. Зафіксувати зворотний клапан на патрубок холодної води. Накручується безпосередньо на клапан кран, який потім приєднується до трубопроводу переходником.
  3. Закріпити кран на другий гарячий патрубок, а також забезпечити його шлангом або металопластикових кінцевиком, щоб зафіксувати його до труби.
  4. провести демонтаж шлангів змішувача .
  5. Приєднати бойлер відповідними відводами, передбачивши проведення герметизації, для чого часто використовується пакля.
  6. Прокладається від щитка з передбаченим локальним автоматом захисту електропроводка, обладнується розетка і підключається водонагрівач.

Зручним варіантом є спосіб, коли бойлер досить великої потужності монтується у ванній з паралельним виведенням подачі підігрітої води в мийку і створенням другої розводки в сторону кухні.