Реклама
Реклама
Реклама

Суп із сушених білих грибів, рецепт приготування

  1. Історичне коріння страви
  2. користь супу
  3. складові

Подібні супи дуже популярні в гірських районах де росте безліч обов'язкових інгредієнтів цієї страви - самих грибів. А тому суп з білих грибів і його рецепт можна знайти в національних кулінарних книгах тих народів поселення яких розташовані в гірській місцевості. Популярні такі юшки у румунів, на західній Україні, у болгар і т.д. В огляді ми поговоримо про історію страви, особливості його приготування та, звичайно, користь, яку з нього можна витягти.

Суп - це найчастіше перша страва, що готується за допомогою варіння. Основним інгредієнтом супу є рідина. У класичному варіанті суп як мінімум на половину складається з води. Однак, часто в якості основи використовуються також квас, кефір, сироватка, фруктові соки і навіть вино. Всі супи прийнято розділяти за способом термічної обробки на холодні і гарячі. Як Ви розумієте перші варіння не вимагають, а другі припускають нагрівання і кип'ятіння в обов'язковому порядку. Крім того, супи бувають заправні, пюре, загущені борошном або вершками і прозорі.

Наш суп із сушених білих грибів відноситься до категорії прозорих, готується на воді та з обовязковим термічною обробкою у вигляді варіння. Суп з білого гриба і його рецепт - це щось середнє між бульйоном і юшкою. Вірніше це союз цих двох страв.

Судіть самі:

  • бульйон - це рідкий відвар з яловичого, свинячого або курячого м'ясо, який готується шляхом варіння м'ясного інгредієнта в киплячій воде.похлебка - це овочевий відвар, в якому однозначно повинен переважати смак головного інгредієнта, в нашому випадку це суп з білого гриба.
  • Головна умова для приготування юшки - це відсутність м'яса. У той же час в звичайний бульйон овочі теж не додаються, а значить можна вважати цей суп вдалим союзом двох різних страв.

Історичне коріння страви

Взагалі суп - це страва з багатою і багаторічною історією. Вважається що приготування цієї страви почалося з моменту винаходу спеціального посуду з кераміки та каменю, яка дозволяла здійснювати варіння продуктів. Це сталося приблизно 500 років тому. Причому на Сході цей процес відбувся десь на 100 років раніше ніж в Європі. Цікаво й те, що при варінні в ті часи сам відвар продуктів не використовувався, а тому суп складно було назвати супом в нашому з вами поданні.

Ще однією особливістю супу можна назвати його приналежність до культури харчування осілих народів. Ті хто мав свій будинок і побут могли собі дозволити включати в раціон супи. Кочівники ж в основному продовжували харчуватися однокомпонентними стравами, отриманими в результаті полювання. Очевидно, що з часом були встановлені корисні властивості гарячих рідких страв, що спричинило за собою їх значного поширення і різке підвищення популярності.

Таким чином на сьогодні налічується близько 150 категорій супів, які в свою чергу включають понад 1000 рецептів. Цікаво і те, що кожен з таких рецептів передбачає безліч варіантів приготування. Так, наприклад, щі можна готувати як мінімум 25 різними способами, а вуха не менше ніж 20. Так що цілком очевидно і те, що кожен з нас може привнести в суп свій унікальний колорит і зробити його особливим, але від цього не менш смачним. А що ж можна сказати про користь подібної страви, з огляду на те, що ми сьогодні готуємо суп з білих грибів, причому сухих.

користь супу

Перш за все про користь самого супу, як такого. Рідкі перші страви дуже хороші тим, що поліпшують травлення. Вони є легкими і в той же час поживними. А ще суп заповнює водний баланс організму ніж надає благотворну дію на рівень артеріального тиску. Разом з тим дуже важливі і інгредієнти, які ми використовуємо для приготування. Наш суп грибний, а з білого гриба, або як ще його називають боровика, користі можна витягти не мало.

Перш за все в ньому міститься багато рибофлавіну, що відповідає за роботу щитовидки, фосфатів калію дають енергію, а також вуглеводів, білків і глікогену, які забезпечують гриби високою поживністю. При всіх цих плюсах слід пам'ятати про те, що гриби - це їжа для організму досить важка, а це значить що в раціон дітей молодше 7 років такий продукт краще не включати. Для інших гриби потрібні і важливі, а суп з них корисний подвійно, як ми вже зрозуміли з контексту. Так що не втрачатиме часу і почнемо готувати грибний суп та ще й з білих грибів - ось такий нас чекає рецепт.

складові

  • Білі сухі гриби - приблизно 50 г
  • Картопля - 4 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • М'ясо свиняче - 250 г
  • Вода - 1,5-2 л
  • Сіль і спеції - за смаком
  • Рубана зелень - для подачі

Як приготувати суп з білих грибів, керівництво з фото

  1. Перш за все треба підготувати всі необхідні продукти; Подібні супи дуже популярні в гірських районах де росте безліч обов'язкових інгредієнтів цієї страви - самих грибів

    Для початку підготуємо інгредієнти

  2. Гриби ламаємо на шматочки;

    Слайси білих грибів розламуємо великими частинами

  3. Замочуємо гриби в холодній воді;

    Гриби необхідно мінімум на 15 хвилин залити холодною водою

  4. Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками;

    Бульби картоплі очищаємо від шкірки і нарізаємо

  5. У киплячу воду опускаємо цілісний шматок свинини і варимо близько 30 хвилин;

    М'ясо відварюємо цілком в кип'яченій воді протягом 30 хвилин

  6. Чистимо і нарізаємо цибулю;

    Ріпчасту цибулю слід почистити і нарізати кубиком

  7. Моркву натираємо на крупній тертці;

    Очищену моркву натираємо

  8. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії;

    На розігрітій олії обсмажуємо цибулю до прозорості

  9. Додаємо до обсмаженої цибулі моркву;

    До пасеровані цибулі додаємо моркву і обсмажуємо її

  10. У готовий м'ясний бульйон засипаємо нарізану картоплю;

    Відварюємо в бульйоні кубики картоплі

  11. Солимо майбутній суп;

    Тепер суп слід посолити

  12. Гриби тим часом гарненько розмокнули;

    Перевіряємо розм'якшилися чи гриби

  13. Додаємо гриби в суп;

    Всипаємо в суп розмочені гриби

  14. Відварене м'ясо виймаємо з супу і нарізаємо шматочками;

    Як тільки м'ясо звариться, його слід вийняти і нарізати

  15. Нарізану шматочками свинину відправляємо назад в суп;

    Нарізану порційно свинину кладемо назад в суп

  16. Туди ж відправляємо підготовлену заздалегідь зажарку;

    Додаємо в суп пассировку

  17. Хвилин за 5 до закінчення приготування суп необхідно заправити спеціями і сіллю;

    За пару хвилин до готовності суп треба посолити і приправити

  18. Зелень дрібно рубаємо;

    Для подачі дрібно нарізаємо зелень

  19. Гарячий суп розливаємо в тарілки і подаємо посипавши зеленню;

    Подавати грибний суп слід гарячим зі свіжої і ароматної зеленню

  20. Всім смачного!

    Ну ось - пора до столу, насолодитися ароматом і смаком справжнього грибного супу

Сподіваємося наш грибний суп в рецепт якого увійшли відбірні білі гриби доведеться Вам за смаком і Ви оціните його дивовижний аромат. Однак, хочеться дати Вам одна порада щодо зберігання самих сушених грибів. Навіть якщо вони відмінно висушені для кращого збереження їх рекомендується покласти в морозильну камеру - це ніяк не вплине на їх смакові якості, зате вбереже від різних комах і цвілі. Ми використовували саме таку заготовку, а тому можна сказати, що наш суп деякому сенсі приготований з білих заморожених грибів.

У цьому рецепті дуже важливо використовувати якісні та смачні гриби - від цього безпосередньо залежатиме смак страви. А якщо Ви знаєте як приготувати оригінальний грибний суп надішліть нам свій рецепт, адже такий делікатес як білі гриби люблять і використовують в їжу безліч наших читачів. Чекаємо Ваших рецептів і сподіваємося на тривалу і плідну співпрацю. Завжди Ваш ХозОбоз.

Схожі рецепти