Реклама
Реклама
Реклама

Технологія кладки керамічних блоків Porotherm (Поротерм).

Дотримання нижченаведеними правилами забезпечить оптимальні результати використання цегляних блоків POROTHERM (Поротерм).
Підготовка до укладання першого ряду цегли POROTHERM (Поротерм):
Фундамент стіни з цегляних блоків Porotherm (Поротерм) повинен бути рівним. Тому при виявленні ухилу фундаменту або поверхні перекриття вирівняйте його розчином, починаючи від найвищого місця поверхні підстави. Якщо необхідно провести горизонтальну ізоляцію від вологи, на затверділий розчин покладіть шар ізоляційного матеріалу. Ізоляційний матеріал повинен бути хоча б на 150 мм ширше, ніж передбачувана товщина стіни. Для перевірки вертикального і горизонтального модуля кладки стіни з цегляних блоків Porotherm (Поротерм) підготуйте пряму оструганную рейку з насічками через кожні 125 мм. Довжина рейки повинна відповідати запроектованої висоті готової стіни (кратне 231 мм). Спочатку укладіть цеглу в кутах стін. При цьому зверніть особливу увагу на правильне розташування кишені для розчину або системи пазів і гребенів з боків цегли. Кутові цеглини POROTHERM з'єднайте шнуром-причалкой з зовнішньої сторони кладки. Нанесіть розчин постільної шва по всій ширині підстави стіни. Дотримання нижченаведеними правилами забезпечить оптимальні результати використання цегляних блоків POROTHERM (Поротерм)

Укладайте в свіжий розчин цегла за цеглою впритул уздовж шнура (перев'язка в паз і гребінь забезпечує правильне укладання цегли). Положення цегли перевіряйте по рівню і рейці і виправляйте за допомогою гумового молотка.
ВАЖЛИВО !!! : Керамічні блоки Porotherm (Поротерм) не повинні виступати за фундамент або перекриття більш ніж на 25 мм!
Розчин постільної шва наноситься по всій поверхні до зовнішніх граней стіни, але не повинен виступати назовні, тому зайвий розчин, який випливає з постільної шва, забирається за допомогою лопатки. При використанні цегли Porotherm (Поротерм) на вертикальні шви розчин не наноситься взагалі.
Укладання наступних рядів з цегляних блоків POROTHERM (Поротерм)

Укладання наступних рядів з цегляних блоків POROTHERM (Поротерм)

Перед нанесенням розчину постільних швів під наступний ряд цегли намочіть верхню поверхню цегли останнього викладеного ряду. Консистенція розчину повинна бути такою, щоб розчин не затікав у вертикальні отвори цегли! Укладайте наступні ряди описаним вище способом так, щоб відстань між вертикальними швами сусідніх рядів уздовж стіни дорівнювало 125 мм (див. Попередній статтю Шви і розчини в технології кладки керамічних блоків Porotherm (Поротерм)).

Попередній статтю Шви і розчини в технології кладки керамічних блоків Porotherm (Поротерм))

Не забувайте перевіряти висоту рядів кладки за допомогою рейки і їх вертикальність за допомогою рівня або схилу. Рекомендуємо також час від часу перевіряти правильність натягу шнура.
Для перев'язки кладки гострих і тупих кутів з блоків Porotherm (Поротерм) цеглини необхідно пиляти. Розпилювання можна здійснювати або на розпилювальних пилах, або за допомогою ручних ланцюгових електропила.

Розпилювання можна здійснювати або на розпилювальних пилах, або за допомогою ручних ланцюгових електропила

Попередній матеріал: Шви і розчини в технології кладки керамічних блоків Porotherm (Поротерм). >>>
Читайте далі: Пристрій перегородок в будинках з блоків POROTHERM (Поротерм). >>>
Рекомендуємо:
- Проекти будинків з поризованих цегли і блоків >>>
- Де купити камені і блоки POROTHERM (Поротерм) >>>
- Будівництво будинку з поризованих керамічних каменів (блоків) >>>
- Фотогалерея будівництва будинку з поризованих керамічних каменів (блоків) >>>
- Будівництво будинків з керамічних каменів (блоків) системи POROTHERM (Поротерм). Альбом архітектурно-будівельних рішень >>>