Реклама
Реклама
Реклама

Керамічні блоки Поротерм 44, Поротерм 50. Кератерм 38. Стіни з керамоблоков.

Керамічний блок в сучасному вигляді є великим порізованним «цеглою», як правило, еквівалентним за обсягом 10-15 звичайним цеглин з параметрами 250 х 120 х 65 мм.
Керамічні блоки призначені для кладки самонесучих і несучих стін. Міцність на стиск керамічних блоків дорівнює 10 МПа (100 кг / см2, що відповідає марці М100). Це дає можливість будувати несучі стіни будівель на 4-6 поверхів.
Сучасні керамічні блоки бувають різних розмірів, які визначаються виробником. Однак, як правило, всі виробники в своїй продукції намагаються витримати єдину висоту в 238 мм.
Відмінною зовнішньої особливістю керамічних блоків є висока ступінь пустотности, яка становить близько 50%. Даним чинником визначається в тому числі і мала маса блоків. Наприклад, блок Porotherm при параметрах 500 х 248 х 238 мм (обсяг дорівнює 15 звичайним цеглин) важить всього 21 кг, а при параметрах 380 х 248 х 238 мм - всього 17 кг.

Переваги керамічних блоків   Розчин кладки
Переваги керамічних блоків
Розчин кладки. Для кладки термоблоків використовують або розчин кладки (цементно-вапняний, цементно-піщаний), або спеціальний кладочний «теплий» клей, який має більш низький коефіцієнт теплопровідності, якщо порівнювати зі звичайним цементно-піщаним розчином кладки. Як клей, так і звичайні розчини слід готувати вже безпосередньо на будівельному майданчику. Наносяться вони тонким шаром, завдяки чому їх витрата в 2-2,5 рази менше.
Обробка. Якщо необхідно, то керамічні блоки дуже легкі в обробці (при розпилі, свердління, фрезерування), що значно прискорює виконання всіх робіт. Для розрізання блоків (як показує практика, розрізання підлягає не більше 5-7%) можна використовувати як станкові, так і ручні електроінструменти, оснащені ріжучим диском відповідних розмірів.
Швидкість здійснення кладки. Як показує практика, при кладці стін з керамблоков продуктивність муляра становить до 400 блоків (9 м3) за зміну. Цей показник в 2,5 рази вище, ніж при укладанні звичайного цегли.
Маса стін. Один керамічний блок важить десь в 2 рази менше, ніж цеглу, які відповідають цьому блоку за обсягом. Відповідно, і стіна з керамічних блоків буде важити менше стіни з цегли. Завдяки цьому значно зменшується навантаження на фундамент і зменшується ризик просідання будівлі.
Теплоізоляційні властивості. Завдяки поризованих кераміки і високою пустотности (наприклад, порожнистість блоків «Кератерм» становить 50%) керамічні блоки характеризуються високою теплоефективних. Залежно від виробника теплопровідність блоків може бути як 0,21 Вт / (м * К) у продукту «Євротон», так і 0,14 Вт / (м * К) у блоків «Кератерм» або 0,13 Вт / (м * К) у керамічних блоків Porotherm. В цілому, ці коефіцієнти теплопровідності в 2,6-4,2 рази менше показника у самого «теплого» керамічної цегли.

різновиди керамблоков
Керамічні блоки різних видів є тільки в асортименті продукції австрійської компанії Wienerberger . Серед різновидів керамблоков можна відзначити так звані добірні блоки (кутові і половинчасті). Відрізняються ці блоки перш за все по своїй ширині:
• Кутові (174 мм, 186 мм) - підходять для керамблоков Porotherm 30 і 44 відповідно;
• Половинчасті (124 мм) - підходять для керамблоков Porotherm 30, 38, 44 і 50.
Компанією Wienerberger створені блоки з ідеально рівними горизонтальними шліфованими поверхнями і однаковим вертикальним розміром. Вони носять назву Porotherm Profi. Згідно з новою технологією вони укладаються на клей. Горизонтальні шви мають товщину 1 мм. При використанні мінерального клею кладка носить назву Porotherm Profi, а якщо використовується пінополіуретановий клей, система носить назву Porotherm DRYFIX.
Шліфовані керамблоки Porotherm відрізняються точністю виготовлення (відхилення дорівнює +/- 0,5 мм) і висотою (249 мм). Шов при кладці має товщину 1 мм. Довжина і ширина цих блоків така ж, як і у продуктів з основної лінійки.

Стіни з керамблоков
З керамічних блоків можна виконувати як одношарові, так і дво-, і тришарові стіни.

Одношарові стіни в тих областях, які відносяться до 1-ї температурної зоні, можна виконувати з блоків довжиною 440 мм і 500 мм зі значенням коефіцієнта теплопровідності 0,13-0,14 Вт / (м * К), навіть використовуючи звичайний розчин кладки
Одношарові стіни в тих областях, які відносяться до 1-ї температурної зоні, можна виконувати з блоків довжиною 440 мм і 500 мм зі значенням коефіцієнта теплопровідності 0,13-0,14 Вт / (м * К), навіть використовуючи звичайний розчин кладки.
Для кладки дво- або тришарових стін застосовуються керамблоки 300 мм і 250 мм (245 мм). До блоку приклеюється шар теплоізоляції, який після цього або обкладають за допомогою облицювальної цегли (тришарова стіна), або виштукатурюють згідно з технологією систем скріпленої теплоізоляції (стіна двошаровий).


ринок
Сьогодні ринок керамічних блоків пропонує асортимент продукції таких виробників, як австрійська компанія Wienerberger (торгова марка Porotherm ), Кузьминецкий цегельний завод Кагарлицького району Київської області (торгова марка « Кератерм »), Роздільський керамічний завод компанії« Євротон »з смт Розділ Миколаївського району Львівської області, завод« Слобожанська будівельна кераміка »(СБК торгова марка« Кермкомфорт »), ЗБК Русиния с.Іванівці, в 12 км від Мукачева (Закрпатская Будівельна Кераміка ЗСК), ТеплоКерам - завод Керамейя м.Суми.