Реклама
Реклама
Реклама

Імміграція в США. Що потрібно зробити до від'їзду?

  1. Підготуйте проїзні документи
  2. Вирішіть питання з кредитами, якщо вони є
  3. Закрийте непотрібні банківські рахунки і карти
  4. Оформіть картку для користування за кордоном
  5. Зберіть усі свої документи
  6. Вирішіть питання з аліментами
  7. Подбайте про нерухомість
  8. оформіть довіреність
  9. Вирішіть, що робити з домашніми тваринами і кімнатними рослинами
  10. Пройдіть всіх лікарів
  11. погасіть штрафи
  12. Визначтеся, що робити з бізнесом
  13. Узгодьте дату звільнення з роботи
  14. Купуйте авіаквитки
  15. Інші корисні статті блогу по темі імміграції в США:
  16. ТОП 20 найбільш високооплачуваних професії США
  17. Відео на моєму каналі, які будуть корисні, якщо ви готуєтеся до переїзду в США:
  18. Імміграція в США. Куди переїжджати і як вибрати місто для переїзду?
  19. Дозвіл на роботу в США. Work Permit

Імміграція в США вимагає ретельної підготовки . Важливо нічого не забути, вирішити до від'їзду всі питання і підготувати потрібні документи.

Нижче ви знайдете рекомендації з підготовки до від'їзду, сподіваюся, вони допоможуть вам заощадити час і нерви під час зборів. А ще рекомендую подивитися відео , Яке я записувала для свого каналу, про те, як зручно організувати інформацію, пов'язану з імміграцією.

Підготуйте проїзні документи

Переконайтеся, що документи, необхідні для перетину кордону і в'їзду в іншу країну, в порядку:

- перевірте термін дії закордонного паспорта, він повинен відповідати вимогам посольства, і отримаєте новий, якщо термін його дії скоро закінчиться;

- підготуйте документи, необхідні для виїзду дитини за кордон згідно із законодавством країни вашого проживання і громадянства. Це можуть бути такі документи: свідоцтво про народження вашої дитини; документ, який необхідний для перетину кордону вашої країни і тієї країни, куди ви їдете; якщо необхідно за законами вашої країни, то оформите дозвіл від батька на виїзд дитини, якщо дитина їде тільки з матір'ю, або від обох батьків, якщо дитина їде з кимось іншим. Цей перелік наведено для прикладу, уточніть інформацію стосовно вашої ситуації і країні проживання.

При підготовці документів в першу чергу звертайтеся до офіційних джерел, там ви знайдете достовірну та актуальну інформацію. У всіх державних структур і авіакомпаній є канали зв'язку: телефони, електронна пошта і т.д., так що якщо в чомусь сумніваєтеся, зв'яжіться з ними.

Вирішіть питання з кредитами, якщо вони є

Якщо у вас є непогашені кредити, вирішите питання про те, як ви будете вносити платежі, перебуваючи за кордоном, або погасіть наявні кредити і отримаєте в банку довідку про відсутність заборгованості. Це допоможе уникнути ситуацій нарахування додаткових платежів (комісій, відсотків і т.д.), а також проблем при виїзді за кордон.

Закрийте непотрібні банківські рахунки і карти

Закрийте непотрібні банківські рахунки і карти, і попросіть у банку довідку, яка підтверджує їхнє закриття.

Банки можуть час від часу вводити нові комісії, змінювати умови надання послуг. Щоб не платити гроші за обслуговування рахунків, якими ви навіть не користуєтеся, краще їх закрити.

Оформіть картку для користування за кордоном

Оформіть банківську карту, якою ви зможете користуватися за кордоном. Якщо вам необхідно буде отримати якісь суми з країни, де ви раніше проживали, іноді зробити це іншим способом буде складно або неможливо.

Зберіть усі свої документи

Візьміть з собою всі наявні документи на себе і інших членів сім'ї, які можуть знадобитися в США: дипломи, сертифікати, медичні виписки тощо.

Вирішіть питання з аліментами

Якщо ви є платником або одержувачем аліментів, визначте на майбутнє порядок їх оплати та отримання. Можливо, знадобиться укласти договір про порядок і терміни сплати аліментів або відкрити нову банківську карту, яку б ви могли використовувати за кордоном.

Подбайте про нерухомість

Якщо ви власник нерухомості , То заздалегідь визначитеся, що з нею будете робити.

Ось кілька варіантів:

- здати в оренду, уклавши договір, в якому обумовлені порядок, терміни сплати орендної плати та інші суттєві моменти.

- знайти кого-то, хто буде доглядати за нерухомістю під час вашої відсутності. Подбайте про своєчасну сплату комунальних платежів, а деякі комунальні послуги можна призупинити (наприклад, послуги водопостачання);

- продати, при цьому враховуйте, що продаж нерухомості займає тривалий час, не відкладайте це питання на останній момент.

оформіть довіреність

Оформіть довіреність на людину, в якому ви впевнені (наприклад, когось з батьків), для вирішення питань від вашого імені в разі виникнення такої необхідності.

Уважно ознайомтеся з формою довіреності, яку вам пропонує нотаріус. Ця довіреність повинна містити саме ті повноваження, які підходять для вашої конкретної ситуації.

Для прикладу наведу список повноважень, які можна вказати в довіреності (цей перелік не є вичерпним):

- надання права від вашого імені укладати, змінювати, розривати договори. Можна вказати будь-які договори або якісь конкретні (наприклад, купівлі-продажу, дарування, оренди і т.д.), або, як варіант, можна вказати "будь-які договори цивільно-правового характеру за винятком ..." (вказати яких);

- право відкривати і закривати рахунки на ваше ім'я (можна вказати будь-які або безпосередньо: поточні, депозитні);

- право на отримання грошових коштів від вашого імені (будь-яких грошових сум або сум, що не перевищують певний розмір);

- право на оплату від вашого імені всіх необхідних зборів, комісій, податків та інших платежів;

- право від вашого імені купувати, продавати, передавати в оренду нерухомість / транспортні засоби, здійснювати всі необхідні для цього реєстраційні дії (може знадобитися вказівку конкретних об'єктів);

- право на отримання від вашого імені відсотків від депозитів, доходів від цінних паперів, роялті (виплати з авторського права).

Якщо якісь з платежів ви можете отримувати, перебуваючи за кордоном, подбайте про те, щоб вирішити всі пов'язані з цим питання, перебуваючи на батьківщині (наприклад, внести в договори необхідні зміни про порядок розрахунків, відкрити рахунок і оформити банківську карту і т. д.)

- право на участь в органах управління товариств, учасником яких ви є;

- право на отримання спадщини від вашого імені, в тому числі на здійснення всіх необхідних для цього дій (подача заяв і т.д.);

- право на звернення від вашого імені в суд або будь-які інші організації, в підприємства, установи, подачу і отримання всіх необхідних документів;

- право на доступ до відомостей про вас, що становлять банківську таємницю або є персональними даними (наприклад, відомості медичного характеру).

Вирішіть, що робити з домашніми тваринами і кімнатними рослинами

Якщо у вас є домашні рослини або тварини, вирішите питання про їх подальшу долю. Якщо ви збираєтеся перевозити тварину, то оформите необхідні для цього документи і уточніть у авіакомпанії, якій будете летіти, про можливості і про умови перевезення.

Пройдіть всіх лікарів

Оскільки медичні послуги в Америці коштують дорого, пройдіть до від'їзду необхідні медичні обстеження, відвідайте стоматолога, окуліста.

Якщо користуєтеся контактними лінзами, купіть їх з запасом. В Америці без рецепта від лікаря ви їх придбати не зможете.

погасіть штрафи

Якщо у вас були штрафи, інші адміністративні стягнення, то переконаєтеся, що вони виплачені, і справи стосовно вас закриті і отримаєте про це відповідний документ.

Визначтеся, що робити з бізнесом

Якщо у вас є бізнес, його можна продати, видати комусь довіреність на вчинення необхідних дій від вашого імені або просто закрити його. Цей процес може бути тривалим, подбайте про це заздалегідь.

Узгодьте дату звільнення з роботи

Якщо ви працюєте по найму, заздалегідь вирішите питання, пов'язані зі звільненням і розрахунком.

Купуйте авіаквитки

Вибирайте квитки з достатнім часом для пересадки, краще з запасом. При пересадках в деяких аеропортах може знадобитися отримати багаж і потім здати заново.

Уточніть на сайті авіакомпанії або по телефону норми провозу багажу і у бедітесь, що багаж їм відповідає за габаритами і вагою.

Вивчіть правила, що можна брати в ручну поклажу, особливо це стосується рідин. Про те, що можна і що не можна ввозити з собою в Америку, можна дізнатися на сайті Митної та прикордонної охорони www.cbp.gov, що є офіційним сайтом Департаменту внутрішньої безпеки США.

Інші корисні статті блогу по темі імміграції в США:

Що треба знати про Джорджії, якщо ви хочете переїхати в цей штат

Що треба знати про Джорджії, якщо ви хочете переїхати в цей штат

ТОП 20 найбільш високооплачуваних професії США

ТОП 20 найбільш високооплачуваних професії США

Відео на моєму каналі, які будуть корисні, якщо ви готуєтеся до переїзду в США:

Як підготуватися до переїзду і нічого не забути?

Імміграція в США. Куди переїжджати і як вибрати місто для переїзду?

Імміграція в США: перші кроки після переїзду

Дозвіл на роботу в США. Work Permit


Work Permit

Куди переїжджати і як вибрати місто для переїзду?
Куди переїжджати і як вибрати місто для переїзду?