Реклама
Реклама
Реклама

У Благовєщенську відкрили котячий будинок, Неділя, 24 Июня 2019. Мій Благовєщенськ

У Благовєщенську для бездомних кішок волонтери відкрили новий притулок

У Благовєщенську для бездомних кішок волонтери відкрили новий притулок. У ньому вже з'явився перший постоялець - кішка на ім'я Іриска, яка до цього бродяжила і поневірялася по вулицях. На вулицю її викинули господарі, вирішивши переїхати в нове житло - розповідають волонтери. Тепер у тварини є своя клітка, мисочка і лоток.

«Якщо собак можна тримати взимку в будці, є якісь вольєри, притулки, то для кішок практично немає ніяких умов існування. Просто зараз холоду наступають, закінчився дачний сезон, і нам все більше і більше дзвінків надходить: заберіть, притулок - а нам просто нікуди. І ось ми група волонтерів вирішили побудувати котячий будинок », - розповіла Ольга Кривицька.

І ось ми група волонтерів вирішили побудувати котячий будинок », - розповіла Ольга Кривицька

У Кошкіна будинку Іриска - перший постоялець. Відкрити його планували 1 листопада, але бездомних тварин притулок вирішили вже зараз. Тим більше, приміщення до заселення вусатих квартирантів вже майже готове. На цих 20 квадратах і будуть жити кішки. Тут для них волонтери створюють всі умови - два великих вольєра, три клітини, лотки, підстилки, миски і поїлки. Щоб тваринам було комфортно взимку - приміщення спеціально утеплили пінопластом і поставили обігрівач. Справлятися волонтерам доводиться поки своїми силами.

«Спочатку тут звичайно було все голенькі. Голенькі стіни, підлоги, не було ніяких клітинок. Робота є, роботи насправді дуже багато. Ось сьогодні будемо застеляти підлогу лінолеумом », - пояснила Ольга Толошманова.

Котячий будинок розрахований на 20 постояльців - саме стільки тварин зможуть вмістити в невелике приміщення. Але, якщо треба буде дати притулок більше кішок - у допомозі не відмовлять нікому. Перед заселенням, які прибули квартирантів обов'язково відправлять на карантин, оброблять засобами від глистів і бліх і поставлять всі необхідні щеплення, щоб вони, в разі хвороби, не заразили інших мешканців. Доглядати за кішками будуть 15 волонтерів. Вони щодня будуть доглядати, лікувати і розважати своїх підопічних.

Вони щодня будуть доглядати, лікувати і розважати своїх підопічних

Щоб організувати Котячий будинок волонтери орендували приміщення і облаштували його на свої гроші і на пожертвування. Попереду у них чимало витрат, тому вони готові прийняти будь-яку допомогу від небайдужих городян.

«Потрібні медичні препарати, засоби для обробки, і перш за все - корм. Будь корм: желейний, сухий, паштети різні, наповнювачі, лоточки - ну, абсолютно все. Тобто, ми починаємо з нуля, ми в'їхали в нову квартиру - нам потрібно абсолютно все », - пояснила волонтер Ірина Малахова.

Поки Іриска живе в Кошкіна будинку одна, але вже ввечері у неї з'являться сусіди. Їм, так само, як іриски, волонтери будуть шукати люблячих господарів. Щоб тварини могли покинути котячий будинок і знайти свій.

Щоб тварини могли покинути котячий будинок і знайти свій

Джерело новини: http://www.amur.info/news/2016/10/26/117305


Переглядів новини: 1136 Отримати