Реклама
Реклама
Реклама

Купити нерухомість в Майамі

  1. Чому саме Майамі?
  2. Привабливі райони Майамі
  3. Види володіння нерухомістю в США
  4. Терміни в нерухомості
  5. Навіщо потрібен ріелтор при купівлі житла в США


Чому саме Майамі?

Купівля нерухомості в Майамі це один з найкращих способів зберегти і примножити капітал.

Стрімко перетворюючись з невеликого містечка в величезний люксовий курорт світового рівня, Майамі демонструє прекрасний стабільне зростання вартості нерухомості - як житлової, так і комерційної.

Наш професійний і досвідчений ріелтор, який має всі необхідні дозволи та ліцензії, підбере для вас нерухомість відповідно до ваших побажань і бюджетом - це будуть дійсно вигідні та привабливі пропозиції.

Не секрет, що ціна на нерухомість в Майамі, як і у всіх інших американських містах, дуже сильно залежить від району, де розташований будинок - для своїх клієнтів ми організуємо спеціальну екскурсію-пояснення, в ході якої ви проїдете по всіх основних районах міста і зможете розібратися у всіх нюансах і тонкощах ціноутворення на нерухомість.

Найпривабливіша і ліквідна нерухомість в Майамі розташовується в безпосередній близькості від океану - це загальне правило для Майамі. Чим ближче будинок до пляжу, тим дорожче в ньому житло і тим більше бажаючих таке житло купити - з цього випливає, що якщо ви згодом вирішите це житло подати, у вас не буде проблем з пошуком покупців, готових заплатити бажану вами суму.

Загальний порядок роботи з підбору нерухомості для покупки такої: покупець визначається з бюджетом і типом житла, яке він хоче придбати. Потім дивиться відповідні пропозиції в бажаному районі. Якщо пропозиції його не влаштовують, значить потрібно або збільшувати бюджет, або дивитися інший район.


Привабливі райони Майамі

Райони Майамі, обрані для покупки нерухомості, сильно розрізняються і залежать від багатьох факторів - з якої країни приїжджає покупець, який він має бюджет, яка мета покупки нерухомості: якщо людина купує житло не в якості інвестиції, а для себе, то якого він віку і як вважає за краще проводити вільний час.

Якщо говорити про російськомовних покупців, то можна побачити що майже всі вони вважають за краще селитися лише в кількох районах уздовж океану - в деяких місцях в результаті утворюються досить щільні російські ком'юніті з розвиненою мережею національних ресторанів і магазинів, в яких представлений багатий вибір вироблених в Росії товарів. У розташованих там школах багато російських дітей, майже будь-який сервіс, від перукарень до страхових агентств, без праці можна отримати російською мовою. Однак потрібно уточнити, що для російськомовних покупців нерухомості в Майамі наявність російських сусідів не є визначальним вибір фактором - просто ці райони дійсно найбільш привабливі і зручні для життя.

Якщо рухатися по Великому Майамі з півдня на північ, то в першу чергу слід звернути увагу на наступні райони: South Beach, Bal Harbour, Sunny Isles Beach, Hallandale Beach, Hollywood і до що знаходиться ще далі на північ Boca Raton.

South Beach вибирають ті, хто не мислить свого життя без нічних клубів, галасливих дискотек, що гуркоче музики, сліпучих вогнів і гламурного блиску. Елітні бутіки, богема, голлівудські актори, європейські модники, вільні звичаї і дорогі розваги - життя в районі South Beach весела і яскрава, але не зовсім підходяща тихим і спокійним людям, особливо з дітьми.

Bal Harbour це престижний і дорогий район з відсутньою злочинністю. Середній вік населення цього району близький до вельми поважного, тому тут завжди тихо і спокійно. Респектабельна публіка, неквапливі бесіди, нікуди не поспішають машини, розмірений перебіг життя.

Sunny Isles Beach це "столиця" русского Майамі, тут з усіх боків постійно лунає російська мова, на майданчиках біля дверей російських магазинів кипить, сміється, сперечається і шумить заповзятливе і невгамовне російськомовне ком'юніті Майамі. Молодий і багатий, цей район активно зростає і будується, зводячи біля самої води все більше і більше розкішні будинки-хмарочоси. Кожен новий будинок прагне перевершити конкурентів в блиску і дорожнечі, але готових придбати тут житло людей від цього не стає менше. Відверто дешевого житла в Sunny Isles не зустрінеш, але при бажанні можна підібрати дуже непогані і вигідні варіанти.

Hallandale Beach це невеликий, але дуже привабливий район для тих, хто шукає для покупки недороге житло. Океанське узбережжя району забудовано прекрасними висотками з доступними за ціною квартирами, а велика мережа заток пропонує широкий вибір індивідуальних будинків, що мають персональну парковку для особистої яхти. У цьому районі можна придбати відмінний будинок або квартиру, навіть маючи в своєму розпорядженні досить обмеженим бюджетом.

Hollywood неймовірно строкатий і неоднорідний. Тут пліч-о-пліч спокійно уживаються дорогі елітні райони і вулиці, по яких з міркувань безпеки не рекомендується навіть проїжджати на машині. На щастя, проблемні квартали в основному приховані в глибині Холлівуд, а на узбережжі і поруч з ним панує мир і порядок, з успіхом підтримуваний бездоганною роботою строгих і коректно-жорстких місцевих поліцейських.

Boca Raton це вже не зовсім Майамі. Віддалений від суєти і повсякденних проблем, Boca Raton в основному населений людьми, які вміють цінувати високий стиль життя в мирі і достатку - тут дорого купити будинок і дорого грати в гольф на незліченних гольфових полях, дорого водити дітей у найкращі в Америці приватні школи і взагалі дорого жити, але в цьому-то і полягає принадна і бажана принадність життя в такому дорогому місці.


Види володіння нерухомістю в США

Прийняте в Сполучених Штатах розподіл нерухомості на житлову і комерційну відрізняється від того, як підрозділяється нерухомість в Росії і багатьох інших країнах (житлова та нежитлова).

Наприклад, навіть великий багатоквартирний будинок може вважатися комерційною нерухомістю, якщо всі квартири в ньому призначені для здачі в оренду, а не для проживання власників.

У США влада дуже децентралізована - це накладає свій відбиток на закони і правила, в тому числі і пов'язані з купівлі житла та проживання в ньому. Кожен будинок має право встановлювати свої правила, наприклад, забороняючи зміст в квартирах домашніх тварин - при купівлі нерухомості слід це враховувати і заздалегідь поцікавитися обмеженнями, прийнятими у вподобаному будинку.

Говорячи про нерухомість в багатоквартирних будинках, зазвичай виділяють два її види:

Apartment - Апартаменти. Це звичайна квартира, розташована в будинку, але призначена тільки для здачі в оренду. Наприклад, якщо всім будинком володіє один господар і здає апартаменти в оренду.

Condominium - Кондомініум (іноді говорять просто Condo, Кондо). Єдина відмінність кондо від апартмента полягає в тому, що кондо спочатку призначаються для проживання в них самих власників цього житла - часто буває, що придбаний кондо здавати в оренду буде дозволено тільки через рік або два володіння ним. В цьому випадку будівлею управляє асоціація власників розташованих в ньому квартир, якій кожен власник щомісяця платить певні внески на поточні потреби (Condo fee або Maintenance) - наприклад, ремонт ліфтів, охорону, прибирання в загальних приміщеннях і т.д. Розмір платежів визначається самою асоціацією, зазвичай на загальних зборах власників.

Існує ще така форма власності, як Cooperative - Кооператив (ще їх називають Co-op, Кооп). У кооперативі продається не сама квартира, а акції цього кооперативу або членство в ньому. Придбавши членство, людина отримує право проживання в будинку кооперативу. Рішення, приймати претендента в кооператив чи ні, приймає його Правління (Co-op Board), маючи право відмовити, навіть якщо у людини для покупки є і бажання і кошти.


Терміни в нерухомості

У будь-якій професійному середовищі поступово складається своєрідний стійкий сленг, однозначно зрозумілий для членів цього середовища і що може привести до непорозумінь через неправильне розуміння тих же термінів людьми не підготовленими, тим більше, якщо вони приїхали з іншої країни.

Серед американських ріелтерів, навіть якщо вони говорять по-російськи, також поширені стійкі визначення деяких видів нерухомості та операцій з нею. Покупцям рекомендується не покладатися на свої знання при трактуванні почутих спеціальних термінів, а перепитувати й уточнювати - часто це дуже допомагає зберегти гроші і заощадити час.

Ось деякі з таких термінів, що позначають типи нерухомості:

House - Хаус, Будинок. Під цим словом мається на увазі будинок на одну сім'ю. (Багатоквартирні будинки називаються Building, Білдінг, Будівля.) Будинок стоїть окремо від сусідніх будинків і у нього майже завжди є ділянка землі.

Duplex - дуплекс. Під цим словом мається на увазі житловий будинок на дві квартири, кожна з яких має власний вхід. Рідше дуплекс може бути двоповерховим будинком, зазвичай з додатковим цокольним поверхом-гаражем (Basement, Бейсмент), на кожному поверсі якого розташовується по квартирі, до яких також є окремі входи. Зазвичай у дуплекса один власник, який живе в одній половині будинку, а іншу здає в рент. Іноді зустрічаються будинку на три квартири - Triplex.

Townhouse - Таунхаус. У будинку квартири об'єднані один з одним, але мають окремі входи з вулиці - це схоже на будинки, щільно зсунуті один до іншого. Таунхауси зазвичай бувають двох-триповерховими, з цокольним поверхом. Часто позаду будинку у кожної квартири є земельна ділянка. Для утримання загального будівлі власники таунхаусів об'єднуються в асоціації, подібно власникам кондомініумів, і також платять maintenance.

Yard - так позначається ділянку, що прилягає до житла. Front yard розташований перед будинком, Backyard - позаду нього. На ділянку може виходити Patio - веранда.

Bedroom - спальня. В американських будинках і квартирах кількість кімнат вказується не як в Росії - тут вважаються не всі кімнати, а тільки спальні. Наявність вітальні (Living room, спільної кімнати) мається на увазі за замовчуванням, тому традиційна російська двушка в США буде лише однобедрумной (1BD, One Bedroom). Якщо спалень немає взагалі (в квартирі всього одна кімната), то така квартира називається Studio, студія.

Bathroom, ванна. На відміну від Росії, в Америці прийнято суміщені санвузли. Bathrooms бувають цілими (Full) - включають в себе душ або ванну і туалет, і "половинками" (Half) без душу або ванни, тільки туалет з умивальником. Таким чином, наприклад, позначення квартири 2BD / 1,5BA розшифровується так: квартира з двома спальнями і вітальнею, з двома санвузлами, один з яких з душем або ванною, а другий без душа, тільки туалет.

Рідше, але теж досить часто, зустрічаються такі слова як Loft - більше просторе приміщення, іноді перероблене в житлове з горища; Penthouse - зазвичай шикарна окрема житлоплощу на верхньому поверсі будівлі; Kitchen - кухня; Dining room - їдальня; Den - невелике приміщення, менше спальні і часто без дверей, зазвичай під дитячу ігрову кімнату або кабінет.


Навіщо потрібен ріелтор при купівлі житла в США

Для чого покупцеві нерухомості в США потрібен ріелтор, якщо інтернет, газети, журнали і спеціальні видання забиті величезною кількістю пропозицій житла на будь-який смак і гаманець?

Відповідь проста - щоб підібрати хороший варіант і правильно оформити угоду. Ріелтор це та людина, яка буде представляти ваші інтереси, торгуватися з продавцем і супроводжувати угоду до самого кінця - моменту отримання вами ключів від тепер уже вашій власності. Ріелтор зробить для вас вибірку пропозицій, що відповідають вашим побажанням і бюджету, визначить ринкову вартість вподобаного вам житла, організовує запрошення і роботу інших фахівців: технічного інспектора, юриста і інших, повністю збере і підготує всі необхідні для здійснення угоди технічні документи.

Найприємніше у всьому цьому те, що в США послуги ріелтора абсолютно безкоштовні для покупця, а комісійну винагороду сплачує продавець.

Для того, щоб ріелтор почав працювати для вас, ви повинні укласти з ним договір, за яким ріелтор стане вашим агентом. Уклавши такий договір з ріелтором, ви делегіруете йому право говорити і діяти від вашого імені, тому більшу частину роботи ріелтор зможе зробити без вашого особистої присутності. З моменту укладення договору і до закінчення його терміну дії ви не зможете дати це ж завдання ще одному або декільком ріелторам. Допускається, щоб один і той же ріелтор представляв обидві сторони - і продавця, і покупця. Однак у звичайній практиці таке поєднання майже ніколи не застосовується.

Щоб бути ріелтором в США, потрібно отримати державну ліцензію. Спочатку потрібно відучитися на спеціальних курсах, потім здати кілька іспитів, а потім ще два роки відпрацювати в будь-якому агентстві нерухомості під керівництвом досвідченого начальства - лише після цього ріелтор може почати працювати самостійно або відкрити своє агентство. Через це все ріелтори дуже дорожать своєю ліцензією і намагаються виконувати свою роботу чітко і професійно.

Перевірити наявність у людини ліцензії, дату її видачі, дозволені цього агенту види діяльності, а також подивитися, які скарги були на цього агента, можна на сторінці http://www.myfloridalicense.com/dbpr/ .




Чому саме Майамі?