Реклама
Реклама
Реклама

Реєстр пожежних сертифікатів

  1. Реєстр сертифікатів відповідності пожежної безпеки

Автор: Романова Анна Павлівна

Безпека продукції з точки зору потенційної ймовірності виникнення пожежі є принципово важливою для деяких категорій товарів. Наприклад, їй приділяється особлива увага в будівельній галузі. Тому для багатьох видів будівельних та оздоблювальних матеріалів отримання пожежного сертифікату є обов'язковою умовою для вільного продажу. При цьому, однак, нерідко у покупців такої продукції виникають питання про справжність такого документа. Ми розповімо, як упевнитися в тому, що представлений продавцем сертифікат дійсно має силу.

На сьогоднішній день в Російській Федерації обов'язкові вимоги в частині пожежної безпеки встановлено для великого переліку продукції, який включає:

  • інструменти, засоби і спеціальну техніку, яка застосовується для протипожежного захисту;
  • деякі електричні прилади та пристрої;
  • пожежонебезпечні будівельні та оздоблювальні матеріали, вироби і конструкції.

Для цих категорій товарів ключові вимоги в даній області сформульовані в 123-ФЗ від 22 липня 2008 р який також відомий як Техрегламент про вимоги пожежної безпеки . Крім того, щодо деяких з них при видачі сертифіката можуть застосовуватися критерії, встановлені відповідним ГОСТ для даного виду продукції.

Реєстр сертифікатів відповідності пожежної безпеки

Відповідність того чи іншого товару вимогам техрегламенту підтверджується видачею пожежного сертифікату. Його надають сертифікаційні центри, які мають право оформлення таких документів. При цьому кожен заявник, який отримав такий сертифікат, або покупець товару може перевірити його справжність в реєстрі пожежних сертифікатів на офіційному сайті Росстандарта. Для того, щоб переконатися в наявності цікавить документа в реєстрі сертифікатів пожежної безпеки, необхідно знати його повний номер.

Крім того, варто також звернути увагу на те, що серйозні сертифікаційні центри, як правило, мають власний реєстр пожежних сертифікатів відповідності, виданих цією організацією. У ньому відбиваються всі ключові відомості про документ, в тому числі:

  • реквізити документа;
  • продукція, на яку видається сертифікат, разом із кодом ТН ЗЕД та ОКП
  • виробник продукції;
  • заявник, якій видано пожежний сертифікат.

Вам може бути цікаво: