Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Мешканці будинку в Москві передумали виселяти "заразних" дітей з онкологією

Мешканці будинку в Москві передумали виселяти "заразних" дітей з онкологією

Мешканці будинку на південному заході Москви відмовилися від своїх вимог виселити з квартири в одному з під'їздів сімей з онкохворими дітьми, яких вони вважали заразними. Про це повідомляється на сайті Головного слідчого управління СК по Москві.

Повідомляється, що слідчі ГСУ спільно з співробітниками Черьомушкінській міжрайонної прокуратури провели зустріч в управі району Коньково з жителями цього будинку. Лікарі та співробітники благодійного фонду, яке орендує квартиру для іногородніх сімей з онкохворими дітьми, відповіли на всі запитання мешканців.

"На завершення зустрічі мешканці будинку відмовилися від своїх вимог про виселення дітей, пояснивши, що невірно трактували зміст петиції, і заявили про свої наміри в подальшому сприяти фонду", - підкреслюється в повідомленні.

8 грудня стало відомо, що старша по під'їзду будинку Олена Алліна збирає підписи проти оренди квартири батьками з дітьми, які пройшли курс хіміотерапії і знаходяться на реабілітації в розташованому неподалік Національному медичному дослідницькому центрі дитячої гематології, онкології та імунології імені Дмитра Рогачова.

"У нас легко підхопити інфекцію. А коли інфекція на інфекцію - це страшно. Ліфти - закриті приміщення, в них все накопичується. Ми весь час контактуємо з раковими хворими з різними інфекціями. Хто не хоче цього - розпишіться у консьєржки. Нехай цю квартиру здають іншим людям ", - свідчило оголошення в під'їзді.

Жінка змушувала мешканців підписувати петицію часом обманним шляхом. Потім вона направила 40 підписів в Росспоживнагляд, написавши, що рак є інфекційним захворюванням і їм можна заразитися. Господиня квартири Світлана Путинцева намагалася переконати Аллін, але їй це не вдалося.

Вибухнув скандал, підтриманий в ЗМІ. Уповноважений з прав дитини при президенті РФ Анна Кузнецова засудила ініціативу мешканців. Столичний уповноважений з прав дитини Євген Бунімович назвав це "печерним, людожерською позицією", що викликає "гидливість і відторгнення". перевіркою зайнялися Головне слідче управління СКР по Москві і Черемушкинського міжрайонна прокуратура Москви.

Алліна розіграли пранкери Лексус і Вован: їм жінка розповіла, що батьки онкохворих "викидають в сміттєпровід вату, пов'язки, бинти, на яких є кров, яка заразна". На її думку, існує якийсь збудник раку крові, який неможливо знищити за допомогою хіміотерапії. На слова пранкери про те, що засіб проти раку крові вже нібито винайдено неземною цивілізацією рептилоїдів, жінка заявила, що прибульці знають, як лікувати рак, проте блокують спроби китайських лікарів, а російські лікарі інопланетними напрацюваннями не користуються.

Директор Центру імені Рогачова професор Галина Новічкова назвала позицію негативно налаштованих мешканців ілюстрацією абсолютної безграмотності, яка може нанести непоправну психологічну травму хворій дитині і його сім'ї. Вона пояснила, що діти носять маски не через те, що можуть когось заразити, а тому що у них ослаблений імунітет.

"Вони не можуть нікого заразити. Швидше ми небезпечні для них: будь-яка банальна інфекція в їх житті може виявитися смертельною", - пояснила Новічкова. Вона додала, що сім'ям хворих часто доводиться знімати квартири поблизу клінік, так як лікування онкологічних захворювань - тривалий процес, що складається з декількох етапів. Згодом стало відомо, що сім'я з онкохворими дітьми з'їхала з квартири, але, як уточнили пізніше, це було пов'язано з перервою в лікуванні .