Реклама
Реклама
Реклама

У Мінську відкрито посольство Північної Кореї (фото)

12:14, 28 вересня 2016 світ

1475

1475

У Мінську відкрито посольство Північної Кореї / Tut.BY

Будівля знаходиться в приватному секторі Мінська за адресою 1-й Сморговскій провулок, 16, повідомляє " Білоруський портал ".

Читайте також КНДР заявила про завершення розробки ядерної зброї

"Нічого сенсаційного в інформації про заснування посольства немає. У Пхеньяні працюють дипмісії близько 30 держав, причому це не тільки Китай або Росія, а й Австрія, Великобританія, Німеччина і Польща. Північнокорейські посольства теж справно функціонують практично в чотирьох десятках країн, наприклад, в Чехії, Швеції, Мексиці, ПАР ", - повідомили виданню в МЗС.

Посольство КНДР в Мінську / Tut.BY

Дипломатичні відносини між країнами були встановлені в 1992 році.

"КНДР зверталася до білоруської сторони з питання відкриття посольства задовго до нинішньої ескалації ситуації навколо ядерної програми Пхеньяна. Це було зроблено в ході візиту міністра закордонних справ КНДР в Білорусь в березні 2015 року. Тоді ж домовилися розвивати торговельно-економічні відносини, що важливо для Білорусі , що має відкриту економіку. Після цього візиту при МЗС Білорусі було акредитовано три північнокорейських дипломата, що займаються торгово-економічними відносинами ", - йдеться в повідомленні.

При цьому в білоруському МЗС підкреслюють, що повноцінно чинного посольства КНДР у країні немає: "Посол не акредитований, запиту на агреман не було, рішення з цього питання буде прийматися окремо".

Нагадаємо, 10 вересня Рада Безпеки ООН оголосив про введення нових санкцій проти Північної Кореї після проведеного нею випробування нової ядерної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter