Реклама
Реклама
Реклама

Як «чистоту» мобільного телефону перевірити?

  1. при купівлі мобільного телефону обов'язково звертайте увагу на кожну деталь, шахраї за останнє...
  2. Що загрожує покупцеві вкрадений телефон?

Знову ж правильним питанням при покупці телефону, який був у вжитку, буде - чи не був він вкрадений? Як перевірити телефон на крадіжку? Відповімо в статті.

при купівлі мобільного телефону обов'язково звертайте увагу на кожну деталь, шахраї за останнє десятиліття навчилися віртуозно обманювати потенційних покупців.

Знову ж правильним питанням при покупці телефону, який був у вжитку, буде - чи не був він вкрадений

Наведемо чотири основних способів перевірки, які допоможуть визначити, чи законно вам продають гаджет:

1. Комплектація. Перевірте комплектацію телефону. Якщо пристрій використовується вже три-чотири роки, є ймовірність, що деякі деталі могли бути загублені або замінені (зарядні пристрої та акумулятори).

У разі сервісного ремонту повинні залишитися відповідні записи в документації.

2. IMEI. Другим способом є перевірка унікального ідентифікаційного номера - IMEI. Він прошитий в кожному мобільному телефоні GSM-стандарту. Вказується в гарантійному талоні, на наклейці під акумулятором і на коробці під штрих-кодом. Крім цього, виконавши з телефону команду (* # 06 #) на екрані відобразиться IMEI, який потрібно порівняти з заявленим в документації, і якщо вони не збігаються - висновок однозначний. Вам не варто купувати цей телефон. Цей запит легко відправляється навіть без SIM-карти.

3. Перевірка по базі УДЦР. Наявність в базі Українського державного центру радіочастот означає, що телефон в порядку, і його покупка вам нічим не загрожує. Перевірка здійснюється так:

  • відправивши СМС-повідомлення на короткий номер 307 з кодом IMEI;

  • ввівши IMEI вручну через форму на веб-сайті

4. Повернення до початкових установок. Якщо мова йде про людину, що продає iPhone, сміливо просите його скинути настройки при вас. Після натискання в меню «Стерти контент» йому доведеться ввести свої дані з Apple ID, що є тільки законному власнику.

У пошуках втраченого: шукаємо втрачений телефон

Ці перевірки займуть у вас всього десять хвилин, а зможуть зберегти набагато більше сил і часу в майбутньому. Пам'ятайте, якщо вам пропонують флагман сучасного ринку без документів і за низькою ціною, то потрібно задуматися, а чи все в ньому добре. Купуйте телефони тільки у надійних продавців, використання нового гаджета принесе лише позитивні емоції.

https://www.ria.com/advertisement/search/?category_id=4&subcategory_id=30

Що загрожує покупцеві вкрадений телефон?

Покупцем краденого може стати кожна людина, яка купує техніку з рук. Це загрожує порушенням кримінальної справи як проти продавців, так і проти покупця.

Довести свою непричетність до кримінального дію можна тільки в тому випадку, якщо покупець виявиться добросовісним набувачем. Цей факт доказує, якщо покупка стільникового відбулася на ринку в точці збуту або магазині. При цьому для слідства важливо, чи міг покупець знати про незаконне способі «поставок» товару реалізатора.

У будь-яких інших випадках покупець краденого мобільного телефону стає недобросовісним покупцем.

У будь-яких інших випадках покупець краденого мобільного телефону стає недобросовісним покупцем

Це поняття з Кримінального кодексу поширюється на людину, яка знайшла втрачений гаджет, і забрав додому.Тому, якщо ви знайшли чужий мобільний телефон, найрозумніше заявити про знахідку в органи правопорядку.
Враховуйте, що відповідно до Цивільного кодексу України (стаття 337) власник має право на витребування пристрої як у добросовісного, так і недобросовісного покупця незалежно від методів придбання.Від вилучення гаджета і матеріальних засобів, витрачених на його покупку, може вберегти доведений факт передачі власником майна з власної волі.Тому і потрібно зберігати всі чеки і документацію про придбання.

Що загрожує покупцеві вкрадений телефон?
Знову ж правильним питанням при покупці телефону, який був у вжитку, буде - чи не був він вкрадений?
Як перевірити телефон на крадіжку?
Com/advertisement/search/?