Реклама
Реклама
Реклама

Куди скаржитися на холодні батареї в квартирі, куди дзвонити? 2019 рік

  1. Встановлені температурні норми для квартир
  2. Хто відповідальний за холодні батареї квартири і хто повинен вирішити проблему?
  3. Порядок звернення до ЖКГ для вирішення проблеми
  4. Що робити, якщо проблема холодних батарей не була вирішена?
  5. Росспоживнагляд
  6. Обласні / районні / міські органи влади
  7. прокуратура
  8. Федеральна антимонопольна служба
  9. судові органи
  10. Чи піде перерахунок плати за опалення?

Повертаючись додому в зимовий час, хочеться відчувати тепло і затишок, захист від вуличного холоду. Але бувають випадки, коли температура в житловій кімнаті не просто недостатня, а відверто кажучи, низька. Включати обігрівач - не найоптимальніший варіант, оскільки це зайві витрати на електроенергію. Та й по прийнятим законам і нормам існують певні критерії для встановлення нормальної температури. Тому потрібно знати, куди скаржитися на холодні батареї в квартирі і як лояльно вирішити виниклу проблему.

Встановлені температурні норми для квартир

Існує спеціальний прийнятий стандарт РФ по житлово-комунальним послугам.

За даним ГОСТу Р 51617-2000 в житловому приміщенні температура повинна варіюватися від 18 до 25 градусів за Цельсієм. При цьому існують і окремі дані для сходових клітин, підвалів і горищ, температура в яких також впливає на температуру поруч розташованих квартир.

Зокрема по СанПіН 2.1.2.2645-10 температура в кімнатах повинна становити 20-22 градуси. Припустимо, щоб вона було в межах 18-24 градусів. Для ванних кімнат, кухонь, санвузлів можливий показник від 18 до 26 градусів. В оптимальних умовах вказані цифри 19-21 для кухні та туалету, а також для суміщеного санвузла та ванної в межах від 24 до 26 градусів.

Якщо показник істотно нижчий допустимого стандарту, то становище не є нормальним і вимагає негайного вирішення. Допоможе в цьому звернення до відповідної служби.

до змісту ↑

Хто відповідальний за холодні батареї квартири і хто повинен вирішити проблему?

Куди скаржитися, якщо холодно в квартирі? Існують кілька типів керуючих організацій, на яких лежить обов'язок в підтримці заданих стандартів і норм житлових умов. Це може бути керуюча компанія, ЖКГ або ТСЖ. Звертатися потрібно саме до цих конторам.

Найбільш поширена проблема холодних батарей полягає або в неправильному проектуванні, або в надто старих і вже непридатних до використання комунікаціях. Рідше вона стосується самого будинку, який має дуже низьку Теплосохранності.

Якщо проблема полягає саме в зазначених вище причини (однієї або відразу декількох), то її повинна вирішити саме керуюча компанія. І всі витрати по проведеній роботі вони беруть на себе.

Термін рішення обмежується тижнем, виняток становить лише виникнення ще деякого ряду проблем при ремонті (виявлення повної непридатності не тільки другорядною, але й однією з центральних гілок комунікацій).

Якщо ж проблема холодних батарей полягає в самих батареях, то буде потрібно їх заміна власником квартири. Проводити роботи можна лише після отримання відповідного дозволу в керуючої службі. Але в зимовий період це буде можливо тільки у виняткових випадках (маленька дитина, паралізований член сім'ї). Адже відключення стояка по дому стане проблемою для інших мешканців, тому заборонено державою.

до змісту ↑

Порядок звернення до ЖКГ для вирішення проблеми

В першу чергу необхідно провести самостійний завмер і виявити, наскільки низька температура в приміщенні щодо встановлених норм. Потім зробити наступні дії:

  1. Написати письмову заяву на ім'я керуючої компанії, яка несе відповідальність за надання комунальних послуг. У ньому повинні бути вказані точні дані і причина звернення. У даній ситуації вона буде полягати в неналежну якість опалення.
  2. Зробити копію заяви і зберегти його. На зверненні повинні в обов'язковому порядку бути присутнім дата складання паперу і підпис. Оригінал слід віднести до служби і віддати на розгляд.
  3. Будь-які заяви, онлайн звернення в керуючу компанію потрібно зберігати навіть після того як проблема буде вирішена. Всі папери, що стосуються проблеми холодних батарей і її рішення неодмінно повинні бути «на руках». У разі якщо утруднення не вирішиться, дані папери можуть стати практичним підмогою для звернення у вищі організації або суд.

  4. Після розгляду заяви керуюча компанія відправить в квартиру інженера або техніка-доглядача. Спеціаліст проведе заміри температури, перевірить стан водопроводу. І в разі підтвердження проблеми складе акт, в якому вкаже подробиці огляду і дослідження. Копія акту буде надана мешканцям, про це варто пам'ятати. Дану папір слід зберегти як підтвердження проблеми і своєрідну гарантію з боку керуючої компанії приступити до її вирішення.
  5. Проводити виклик рекомендується в ранковий або обідньої пори. Існує тенденція, коли ЖКГ проводить зниження температури на обігрів будівель днем. Пов'язано це з тим, що більшість домовласників знаходяться на роботі. Підвищення рівня температури відбувається ввечері. Тому для встановлення точних даних потрібно вибрати ідеально підходить період.

  6. Якщо протягом 7-10 днів проблема не була вирішена, потрібно дізнатися номер, куди дзвонити, якщо холодні батареї так і залишилися холодними. Також можна нанести візит в ЖКГ і отримати пояснення безпосередньо. Позитивна відповідь про процес вирішення повинен бути підкріплений конкретними датами, за які будуть проведені всі необхідні роботи. Якщо ж відповідальність за рішення вони з себе знімають, доведеться звернутися за допомогою до вищих установи.
до змісту ↑

Що робити, якщо проблема холодних батарей не була вирішена?

Досить поширені випадки, коли написану заяву в керуючу компанію і проведення дослідження з боку інженера не стали причиною для підвищення температури в квартирі.

Якщо по закінченню 2 тижнів після складання акту проблема не була вирішена, а від ЖКГ немає відповіді або є одні відмовки, то необхідно приймати більш серйозні заходи. Звернення в спеціальні організації дозволить вплинути на безвідповідальність комунальників і нарешті домогтися отримання надання якісних послуг.

Насамперед слід звернутися до стоїть вище за рангом - Державної житлової інспекції. Організація повторить дослідження і складе ще один акт або скористається вже наявним документом. Потім будуть виконані розгляду з ЖКГ і, в кращому випадку, проблема буде усунена. Правда, даний метод може не спрацювати. В такому випадку необхідно відвідати наступні інстанції:

до змісту ↑

Росспоживнагляд

Установа захищає права споживачів і надає їм посильну допомогу у вирішенні численних проблем. Зокрема мешканців, які не отримували якісних комунальних послуг, можна вважати постраждалими споживачами. На підставі чергової заяви, що додається акту та інших запитаних документів, буде проводитися вплив на ЖКГ. У більшості випадків даного звернення цілком вистачить, щоб залучити некомпетентну службу до відповідальності.

до змісту ↑

Обласні / районні / міські органи влади

Людина, що відповідає за місто або область / район, може посприяти в прийнятті відповідних заходів щодо покарання ЖКГ і за допомогою правових органів залучити його до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 7.23 КоАП РФ. Але проблема на даному етапі полягає в постійній зайнятості мера або губернатора. Найчастіше на настільки «дрібні» порушення не звертають уваги. Хоча дійсно відповідальний глава регіональних або муніципальних органів влади зможе вирішити проблему швидко.

Якщо звернення буде колективним, то досить імовірно, що і на розгляд заяви, і на усунення проблеми піде не так багато часу. У більшості випадків масова скарга мешканців має більший вплив.

до змісту ↑

прокуратура

За своєю суттю ця організація також покликана допомагати споживачам. Тому скарга в інстанцію дозволить запустити механізм розглядів і з'ясування причини, чому ЖКГ не вирішило проблему. Знадобиться і подача заяви, і демонстрація акту, в якому вказані завірені інженером дослідження.

Федеральна антимонопольна служба

Організація найчастіше має вплив на постачальників комунальних послуг. Тому є ймовірність, що скарга в службу дозволить їм вплинути на швидкість розгляду заяви та вирішення проблеми відповідно до складеного акту. Сама по собі служба займається контролем над наданням послуг.

Досить важливо звертатися не до одному представнику ЗМІ, а до цілого ряду таких організацій. Рекомендується спілкуватися не тільки з міськими газетярами або телебаченням, а й з вартими вище обласними уповноваженими. Це дозволить залучити якомога більше уваги до проблеми і тим самим висвітлити її перед масою споживачів, служб і чиновників. Швидше за все, цей етап пройде успішно, адже «очорнення» в ЗМІ знижує репутацію органів влади і може для них вилитися в залучення до правової відповідальності.

Звернення в ЗМІ має бути викладено таким чином, щоб дійсно «зацікавити» службу. Інакше в допомоги може бути відмовлено.

до змісту ↑

судові органи

Останньою мірою стане судовий розгляд, яке покладе край проблемі низької температури в житло. Потрібно бути готовим до надання все необхідних документів і, крім того, до виплати суми за проведення розглядів. Рекомендується заздалегідь провести консультацію з кваліфікованим юристом. Він допоможе правильно скласти заяву / скаргу, в потрібній формі описати проблему. Далі буде потрібно лише набратися терпіння і чекати проведення засідань, розглядів і винесення рішення з питання.

до змісту ↑

Чи піде перерахунок плати за опалення?

Рішення проблеми є явним плюсом у відносинах між споживачами і ЖКГ. Але існує ще одне ускладнення: оплата опалення. Отримання тепла в недостатній мірі і виплата повної вартості вводить власника квартири в глухий кут. Але з ситуації, що склалася все-таки є вихід.

За складеним актом про низьку температуру в житловій кімнаті проводиться дослідження і здійснюється укладання. Якщо температура становила на 10 градусів нижче норми, то рахунок за тепло буде перерахований. У більшості випадків зниження навіть на 5 градусів не принесе результату.

Розгляду за сприяння інших органів (наприклад, суду) навряд чи матиме позитивний ефект. Але в будь-якому випадку необхідно провести консультацію з юристом і уточнити це питання. Якщо в квартирі проживає сім'я з дитиною або термін вирішення проблеми від ЖКГ був надто довгим, можливо домогтися рішення по перерахунку. Кожна ситуація має свої нюанси і виключення.

Спробувати довести свою правоту варто в будь-якому випадку. Адже проблеми керуючої компанії не повинні лягати на плечі споживачів і тим більше приносити їм незручності або збитки.


Поділитися з друзями:

Куди скаржитися, якщо холодно в квартирі?