Реклама
Реклама
Реклама

Останкінська телевежа

  1. Музей радіотелевізійного мовлення
  2. Оглядовий майданчик
  3. Ресторанний комплекс "Сьоме небо"
  4. Цікаві факти про Останкінської телевежі

10 січня 2018

Адреса: вул. Академіка Корольова, будинок 15, корпус 2.
Найближчі станції метро: Телецентр, Владикіно, ВДНХ.
Екскурсії проводяться щодня, пн-чт - з 10:00 до 22:00, пт-нд - з 10.00 до 23.00.
Вартість квитків (будні / вихідні та свята): дитячий -500/750 рублів, дорослий - 1000/1300 рублів.
Діти до 7 років не допускаються, 7-14 років в супроводі дорослих.
Сайт: http://tvtower.ru
Телефон: +7 495 926 6111

Телевізійна і радіомовна Останкінська вежа, побудована в 1967 році, на сьогоднішній день є восьмим за висотою спорудою в світі і найвищим свободностоящей спорудою в Європі, її висота становить 540 метрів, а поверхів в ній 45 Телевізійна і радіомовна Останкінська вежа, побудована в 1967 році, на сьогоднішній день є восьмим за висотою спорудою в світі і найвищим свободностоящей спорудою в Європі, її висота становить 540 метрів, а поверхів в ній 45. Це і головний символ російського телебачення, і в Водночас значимий туристичний об'єкт Москви і всієї Росії.

Автор проекту телевежі - Микола Васильович Нікітін, відомий радянський інженер, розробив основу проекту за одну ніч. Прообразом споруди став перевернутий квітка лілії. Зона впевненого прийому телесигналу з Останкінської вежі становить 120 км. Вежа побудована із залізобетону і здатна витримати землетрус у 8 балів за шкалою Ріхтера; всередині її стовбур укріплений 149-ю сталевими тросами.

Телевежа користується великою популярністю і за день її може відвідати до 1000 чоловік, тому кількість квитків обмежена Телевежа користується великою популярністю і за день її може відвідати до 1000 чоловік, тому кількість квитків обмежена. З цієї причини навіть в будні дні, як правило, квитки на найближчі 3 сеансу відвідування вежі завжди розпродані. В цьому випадку можна купити квиток і погуляти пару годин, наприклад, по Останкінському парку. Можна придбати електронні квитки заздалегідь на офіційному сайті tvtower.ru. При цьому важливо пам'ятати, що заздалегідь не можна передбачити, яка буде погода на день відвідування вежі і, відповідно, чи буде видимість або ж огляд закриють хмари і тумани. Оптимальний варіант - купити квиток в день відвідин, переконавшись в наявності видимості над Москвою.

Вхід на обгороджену територію розташований з боку вулиці Новомосковська. Телевежа - важливий стратегічний об'єкт, і всім відвідувачам необхідно двічі пройти ретельний огляд, як в аеропорту. При собі необхідно мати паспорт або інший засвідчує особу документ. Після першої процедури огляду потрібно обміняти квиток на магнітний пропуск в касах екскурсійного бюро, пропуск потрібно зберегти, тільки по ньому можна залишити територію вежі.

Далі потрібно по території пройти повз фонтан і будівлі концертного залу Корольовський до входу у фойє Далі потрібно по території пройти повз фонтан і будівлі концертного залу Корольовський до входу у фойє. У міру наближення до башти, вона вже постає перед відвідувачами не тонкі і стрункою, а великий і досить місткою. Перед входом побудований довгий (близько 160 метрів) критий коридор, тут потрібно пройти ще одну процедуру огляду і паспортний контроль. Заборонені предмети (наприклад, воду) можна залишити в камері зберігання перед входом до вежі.

В даний час відвідувачам телевежі пропонується два маршрути, що відрізняються за вартістю. Перший називається "Панорама Москви 360 °", в його вартість входить можливість відвідати: музей радіотелевезіонного мовлення, ресторанний комплекс «7Небо», закриту оглядовий майданчик (і скористатися телескопом), сувенірний магазин. За додаткову плату можна скористатися інтерактивним аудіогідом (200 рублів) і придбати індивідуальну екскурсію. Другий маршрут називається "Вежа зсередини" і включає підйом на технічний рівень всередині вежі (відмітка 85), розповідь про конструктивних та інженерних особливості Останкінської вежі; відвідування оглядового майданчика на висоті 337 метрів для групи складом не більше 10 осіб.

Музей радіотелевізійного мовлення

У фойє, розташованому на 1 поверсі телевежі, розташований музей радіотелевізійного мовлення У фойє, розташованому на 1 поверсі телевежі, розташований музей радіотелевізійного мовлення. Експозиція присвячена історії будівництва і конструктивних особливостях Останкінської вежі. Екскурсоводи музею розповідають про вежі і її півстолітній історії, про пожежі і відновлювальних роботах. Тут можна дізнатися безліч цікавого про технічні особливості Останкінської вежі, про ліфтовому обладнанні, про прилади і датчиках метеорологічного обладнання. Серед експонатів музею також представлені портрети та фотографії конструкторів і будівельників телевежі, альбоми про хід її будівництва, державний прапор Останкінської вежі. Також на першому поверсі є сувенірний магазин.

На оглядовий майданчик відвідувачі піднімаються на швидкісних ліфтах, всього їх сім. Під час очікування ліфта пропонується подивитися відеоролик про поведінку в екстреній ситуації. У ліфт можна зайти тільки після запрошення ліфтера, групами не більше 12 осіб. У ліфті є лічильник, що показує висоту в метрах від рівня підлоги першого поверху. На невеликому екрані невеликого телевізора видно, як миготить поверх за поверхом. Ліфт піднімається зі швидкістю 7 метрів в секунду, під час підйому трохи закладає вуха.

Оглядовий майданчик

За 58 секунд ліфт піднімається на висоту 337 ​​метрів За 58 секунд ліфт піднімається на висоту 337 ​​метрів. Тут знаходиться закрита оглядовий майданчик. Звідси відкривається панорамний вид на Москву, в ясну погоду видимість може досягати 70 кілометрів. Особливістю оглядового майданчика є прозорі підлоги, які не поступаються за міцністю металу. Багатошарове скло і склопакети виготовлені з склокристалічного матеріалу Сіталл. Прозорі підлоги, розроблені ВАТ "Інститут Скло і виготовлені ВАТ" Борський скляний завод ", є гордістю всіх російських склярів. Проте, ніхто з відвідувачів не затримується на них надто вже довго, дуже вже захоплюючим виявляється відчуття, коли стоїш над прірвою на прозорому підлозі. Багато сідають або лягають на скляну підлогу, щоб краще розглянути всі, що видно внизу.

А в звичайні вікна відкривається вид на телецентр, розташований біля підніжжя телевежі і вулицю Академіка Корольова, як на долоні простягається територія Останкінського парку, Ботанічного саду і   ВДНХ   , Можна побачити Кремль, все 7 сталінських висоток, Шуховську вежу, комплекс хмарочосів Москва-сіті А в звичайні вікна відкривається вид на телецентр, розташований біля підніжжя телевежі і вулицю Академіка Корольова, як на долоні простягається територія Останкінського парку, Ботанічного саду і ВДНХ , Можна побачити Кремль, все 7 сталінських висоток, Шуховську вежу, комплекс хмарочосів Москва-сіті. Можна скористатися панорамним телескопом, щоб розглянути деталі пейзажу.

На стінах вивішені стенди з інформацією про історію використання телевежі. При бажанні можна відпочити на невеликих диванчиках. У невеликому сувенірному магазині можна купити точні масштабні моделі вежі, магнітики з її фотографіями та інше. У 2017 році почала працювати відкрита оглядовий майданчик, вона всього на 3 метри вище (340 метрів) і відкрита тільки в гарну погоду.

Ресторанний комплекс "Сьоме небо"

З оглядового майданчика можна спуститися по вузьких гвинтових сходах в ресторанний комплекс Сьоме небо З оглядового майданчика можна спуститися по вузьких гвинтових сходах в ресторанний комплекс "Сьоме небо". Ресторанний комплекс являє собою три зали, розташованих на різних поверхах: бістро (334 м), кафе (331 м) і ресторан (328 м). Особливістю ресторанного комплексу є те, що підлоги у всіх трьох залах повільно обертаються, здійснюючи повний оборот за 40 хвилин. У 2000 році під час пожежі в ресторані вигоріли всі три поверхи, він довгий час був закритий на ремонт і в 2016 році, нарешті, відновив роботу. Ресторан був оброблений сучасними матеріалами, але завдяки простому радянському інтер'єру і музиці 60-80-х років зберіг атмосферу тієї епохи.

У вихідні та святкові дні в кафе та бістро буває досить багатолюдно, на відміну від ресторану У вихідні та святкові дні в кафе та бістро буває досить багатолюдно, на відміну від ресторану. Ціни досить високі в усьому ресторанному комплексі, але чим нижче рівень, тим дорожче. Наприклад, в бістро пропонуються бургери і хот-доги по 350 р, салати по 100-270 р, напої від 70 до 150 р, пиріжки та тістечка по 50-380 р. У меню кафе представлені холодні і гарячі закуски по 350-2300 р, салати по 300-1100 р. Таким чином, в бістро середній рахунок складе 800 рублів, в кафе він підніметься до 1500 р, а в ресторані перевищить 3000 р. При бажанні в кафе і ресторані можна заздалегідь забронювати столик.

Цікаві факти про Останкінської телевежі

Під дією сильних вітрів вершина (шпиль) вежі може відхилятися від вертикалі на 6 метрів, проектом же передбачено відхилення до 14 метрів. При дуже сильному вітрі відвідувачі оглядових майданчиків і ресторану відчувають коливання, одне в секунду. Вежа здатна витримати вітер силою 42 метри в секунду. Під час сильних коливань швидкісні ліфти автоматично сповільнюються в шахтах. Скляна підлога на закритій оглядовому майданчику може витримати навантаження до 3 тонн. Вежу називають головним громовідводом Москви; в її шпиль протягом року потрапляє близько 50 блискавок.