Реклама
Реклама
Реклама

Іноземні інвестори очікують зростання свого бізнесу в Україні - опитування

Індекс інвестпривабливості України виріс до 2,88 балів з 5 можливих / REUTERS

Представники великих підприємств України, що входять в Європейську Бізнес Асоціацію (ЄБА), очікують зростання свого бізнесу в наступному році.

Читайте також Гройсман вимагає посилення відповідальності та для бізнесу за несплату податків, і для податківців за тиск

Про це йдеться в опитуванні 117 ключових інвесторів, проведеному ЄБА.

Згідно з результатами опитування, 74% респондентів підтвердили, що очікують позитивну динаміку зростання бізнесу, при цьому 34% опитаних керівників прогнозують зростання доходів у гривні на 10-20%, 22% прогнозують зростання прибутку на 20-30%, 12% - зростання прибутку до 10%.

Більшість опитаних (32%) вважають, що прибутковість їхніх компаній в доларовому еквіваленті в наступному році виросте на 10%.

При цьому іноземні інвестори називають основними бар'єрами для ведення бізнесу в Україні корупцію , Відсутність проведення судової реформи, податкової та митної реформи.

Як повідомляв УНІАН, індекс інвестиційної привабливості України, який становить Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), що представляє інтереси понад 800 українських і зарубіжних підприємств, що працюють в Україні, в першому півріччі поточного року виріс до 2,88 балів з 5 можливих з 2,57 балів станом на кінець 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter