Реклама
Реклама
Реклама

Люля-кебаб з баранини на газ грилі

Aleksey7 Кухарчук 4 рівня

  • 17 вересня 2017, 4:37
  • одна тисячі чотиреста сорок одна

Хочу поділитися своїм рецептом люля-кебаб, показати, як я роблю. Рецепт дуже простий, не вимагає багато часу і навичок, швидше і простіше, ніж котлети зробити, ну і, звичайно, він смачний. А як може бути не смачною Баранинці зі спеціями на грилі?

А як може бути не смачною Баранинці зі спеціями на грилі

З приводу курдюка хочу окремо сказати. Багато хто говорить, що він рідко буває в продажу, але це не біда, як тільки нападете на нього, треба просто відразу купити кілограма 2-3, на годик вистачить. Закінчуватиметься, не поспішаючи, ще купіть. Він відмінно лежить в морозилці. Я великі шматки ділю на маленькі, порційні, грам по 150 і мороз. Дуже зручно.
На фото кілограмовий шматок курдюка, ще не розрізаний на порції.

На фото кілограмовий шматок курдюка, ще не розрізаний на порції

Не забуваємо цибулю замаринувати, не для люля-кебаб, а як самостійну страву. З ним її, рідну, їсти будемо, це на любителя, не наполягаю.

З ним її, рідну, їсти будемо, це на любителя, не наполягаю

Ну ось, фарш майже готовий, залишилося вимісити. Вимішувати треба міксером, будь-яким, на маленькій швидкості. Руками ви сума зійдете. Чому? Та тому, що на люля-кебаб фарш вимішує майже «в мотлох». Що б з м'ясної складової виділився білок і фарш став липким і клейким, інакше він не буде на шампурах або шпажках тримаються.

Що б з м'ясної складової виділився білок і фарш став липким і клейким, інакше він не буде на шампурах або шпажках тримаються

Їсти можна без гарніру, тільки з соусами. Хоча, по чесному, соуси не потрібні, це я для фото поставив. У процесі поїдання один раз тільки вмочив, дарма, чи що, на стіл виставляв. Люля-кебаб - повністю збалансоване і самодостатня страва, і додаткових соусів не вимагає.

А як може бути не смачною Баранинці зі спеціями на грилі?
Чому?