Реклама
Реклама
Реклама

Банкрутство фізичних осіб: особистий досвід і відгуки пройшли процедуру

  1. Банкрутство фізичних осіб: відмінності в теорії і практики
  2. Банкрутство фізичних осіб: немає грошей на депозит і держмито
  3. Банкрутство фізичних осіб: відгуки пройшли процедуру

Уже кілька тисяч громадян в нашій країні пройшли процедуру банкрутства фізичних осіб до кінця. Близько 99% з них пройшли успішно, списавши непосильні борги. Шлях до фінансової свободи для багатьох виявився непростий, тому що закон ще молодий і недосконалий. Компанія «Долгам.НЕТ» допомогла і допомагає пройти цей шляхах сотням громадян. Далі ми поділимося особистим досвідом банкрутства фізичних осіб.

Далі ми поділимося особистим досвідом банкрутства фізичних осіб

Банкрутство фізичних осіб: відмінності в теорії і практики

На жаль, ми кожен день стикаємося з нерозумінням і незнанням окремих кредиторів, колекторів, судових приставів положень закону «про неспроможність (банкрутство)», «закону про колекторах»:

У теорії, після визнання банкрутом фізичної особи наступають наступні правові наслідки:

  • Судові пристави-виконавці закінчують виконавчі провадження;
  • Кредитори та їх представники (колектори) не має права більше здійснювати безпосередню взаємодію з боржником.

Причому визнання громадянина-підприємця банкрутом відбувається в момент введення процедури реалізації майна, а не по її закінченню. У більшості випадків, по нашим клієнтам це відбувається на першому судовому засіданні - в середньому, через 2-3 місяці після укладення договору на банкрутство.

На практиці, колектори продовжують дзвонити і вимагати повернення боргу, а судові пристави-виконавці не поспішають закінчувати виконавчі провадження, не дивлячись на визнання боржника банкрутом.

З огляду на, що це створює великий дискомфорт для наших клієнтів, ми зробили акцент в нашій роботі на недопущення зловживань з боку кредиторів, колекторів і судових приставів. Наша автоматизована система, яка управляє процесом банкрутства наших клієнтів, після визнання клієнта банкрутом:

  • Автоматично розсилає листи-вимоги про необхідність закінчення виконавчих проваджень в відділи судових приставів, де відносно наших клієнтів є порушені виконавчі провадження. Зазначені вимоги розсилаються на офіційні e-mail адреси не тільки відділів судових приставів, а й в вищестояще керівництво. Як тільки нами отримана паперова копія рішення суду, зазначені вимоги надсилаються через пошту Росії з додатком копії рішення суду. Система «не заспокоїться», поки все виконавчі провадження не будуть закінчені!
  • Формує листи-вимоги кредиторів про припинення взаємодії з боржником, визнаним банкрутом.

Це дозволяє нам в короткі терміни позбавити наших клієнтів від непотрібного спілкування з судовими приставами, кредиторами і колекторами.

Банкрутство фізичних осіб: немає грошей на депозит і держмито

У липні 2016 року було збільшено розмір винагороди фінансового керуючого до 25000 рублів, який необхідно внести на депозитний рахунок арбітражного суду перед подачею заяви про визнання громадянина-підприємця банкрутом. Багато людей, які зобов'язані оголосити себе банкрутом (за законом обов'язок виникає при сумі боргу 500 тисяч рублів і неможливості більше в термін платити по своїх рахунках), не можуть оформити банкрутства фізичної особи, тому що у них немає грошей на держмито та депозит. В цьому випадку, доцільно сплатити держмито в розмірі 300 рублів, частково внести грошові кошти на депозит (наприклад, 10-15 тисяч рублів), а на решту суми попросити у суду відстрочку до дати першого судового засідання (в середньому на 1-2 місяці ). Саме цей сценарій ми і пропонуємо нашим клієнтам, які не в змозі оплатити відразу 25300р. - держмито і депозит.

Банкрутство фізичних осіб: відгуки пройшли процедуру

У всіх наших клієнтів, здавалося б, своя історія. Але практично, ніхто з них до кінця не вірив, що борги вдасться списати. На банкрутство вони йшли в перших рядах, не зрозуміло було як складеться судова практика, але інших варіантів просто не було! У підсумку, все закінчилося успішно, Більше 99% наших клієнтів списали борги по завершенню процедури банкрутства. У Росії статистика не менше позитивна: 98-99% громадян також списали свої борги по завершенню процедури банкрутства. Незважаючи на те, що теорія трохи розходиться з практикою в якихось деталях, в цілому, закон виконує свою функцію фінансового оздоровлення громадян, які загрузли в нашарувалися один на одного кредитах.

З огляду на особистий досвід першопрохідців і поточну судову практику з питань банкрутства фізичних осіб, можна говорити, що ймовірність успішного банкрутства сумлінних громадян становить 99%. Більш точно оцінити ймовірність банкрутства фізичних осіб Ви можете на безкоштовній консультації в «Долгам.НЕТ». Записатися на консультацію можна за телефоном 8-800-333-89-13.