Реклама
Реклама
Реклама

Які зміни в законі про банкрутство очікуються в 2019 році

  1. Зміни в закон про банкрутство 2018
  2. Як проходить процедура банкрутства в 2019 році?

З тих пір як в 2015 році був прийнятий закон про фінансову неспроможність громадян, в нього були внесені деякі зміни. Накопичений за два минулі роки досвід дозволив виявити моменти, які потребують доопрацювання. Проте закон успішно працює, і вже значна кількість боржників, які опинилися у важкій ситуації, змогли вирішити свої проблеми. Розглянемо, які були внесені в процедуру банкрутства зміни в 2018 році.

Розглянемо, які були внесені в процедуру банкрутства зміни в 2018 році

Зміни в закон про банкрутство 2018

Здавалося б, процедура банкрутства розроблена з максимальним урахуванням інтересів позичальників. Але за той час, поки діє закон, виявилися і деякі його недоробки. Основною проблемою є те, що частина фінансово неспроможних боржників не в змозі навіть сплатити необхідні витрати для проведення процедури. Другим негативним фактором став тривалий часовий проміжок, необхідний для того, щоб провести банкрутство фізичної особи.

Практика супроводу банкрутства наочно продемонструвала, що якщо борг не більше 500 тис. Руб., То не завжди виходить пройти цю процедуру. Розгляд справ таких громадян часто відхиляється арбітражними судами. Оскільки це є відхиленням від вимог законодавства, доводиться вирішувати проблему через вищестоящі інстанції. Це негативним чином позначається як на тривалості процедури, так і на її вартості. У зв'язку з чим, банкрутство при сумі боргу, не дотягує до 300 тис. Руб., І зовсім не доцільно.

Робота над поліпшенням процедури ведеться постійно. Метою нововведень стає спрощення банкрутства для якомога більшої кількості потрапили в скрутне становище людей. У процедурі введення банкрутства фізичних осіб в 2017-2018 роках зміни, перш за все, торкнулися розміру держмита. Вона значно зменшилася в порівнянні з попередніми періодами. Зараз в бюджет потрібно внести всього 300 руб.

Вельми очікуваним є закон про спрощений банкрутство громадян . Такий проект розглядається зараз в Держдумі. Пройти банкрутство за простішою схемою, яка передбачає невеликі терміни і відсутність фінансового керуючого , Можна буде не раніше 2019 року. Цей спосіб розробляється для тих боржників, які брали кредит розміром менше 700 тис. Руб.

Кредитори теж очікують поправок, які зроблять процедуру більш справедливою для них. Йдеться про недоторканність єдиного житла. Зараз діє норма, згідно з якою таке житло залишається у власності боржника, навіть якщо це дороге елітне житло. Наприклад, як котедж або багатокімнатна квартира в центральному районі міста. Депутати розглядають можливість вилучення в ході банкрутства єдиного житла, якщо його площа більше встановлених норм.

Як проходить процедура банкрутства в 2019 році?

В першу чергу, необхідно оплатити квитанцію за держмито і внести гроші, які підуть на оплату витрат фінансового керуючого. Потім потрібно зібрати пакет документів і звернутися в суд з відповідною заявою.

Суддя, в залежності від обставин справи, приймає рішення про старт процедури. Передбачені наступні варіанти, за якими буде здійснюватися банкрутство: реалізація або реструктуризація.

Якщо призначена реалізація майна, то після закінчення процедури борги списуються. Мінусом цього способу є продаж власності боржника і належних йому речей з торгів для покриття частини заборгованості. Але за законом є і таке майно, яке не може бути продано в ході реалізації. До нього відноситься єдине житло та деякі особисті речі.

При реструктуризації відбувається перегляд графіка платежів. Він стає зручним для поступового погашення.

В ході банкрутства можливий і такий варіант вирішення питання з кредитами, як мирову угоду з банком. Він може запропонувати зменшення заборгованості та встановлення меншої суми обов'язкового платежу. Такий вихід вигідний як для кредитної установи, так і для боржника, так як останній не набуде статусу банкрута, і для нього не наступлять пов'язані з цим негативні наслідки.

В даний час банкрутство - найрезультативніший спосіб позбутися від проблем з кредитами. Його підсумком стає повернення до нормального життя боржника і його сім'ї. Практично відразу після початку процедури перестають турбувати колектори, зупиняється виконавче провадження.

Дізнайтеся, чи підходить вам цей спосіб вирішення наболілого питання з боргами. пройдіть наш онлайн тест , Або зателефонуйте за безкоштовним телефоном 8-800-333-89-13 для консультації з наші юристами з питань банкрутства . Якщо сума заборгованості не більше 700 тис. Руб., Ми запропонуємо пакет послуг «Економ» всього за 5000 рублів на місяць.

Хочу оголосити себе банкрутом

Як проходить процедура банкрутства в 2019 році?