Реклама
Реклама
Реклама

Купівля-продаж квартири через банківську комірку

РОЗРАХУНКИ ЧЕРЕЗ банківському сейфі ПРИ УГОДІ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ у Балаково Розрахунок через банківську комірку при здійсненні угоди купівлі-продажу нерухомого майна є одним з найбезпечніших способів розрахунків в тих випадках, коли квартира продається / купується за готівку грошові кошти

РОЗРАХУНКИ ЧЕРЕЗ банківському сейфі ПРИ УГОДІ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ КВАРТИРИ у Балаково Розрахунок через банківську комірку при здійсненні угоди купівлі-продажу нерухомого майна є одним з найбезпечніших способів розрахунків в тих випадках, коли квартира продається / купується за готівку грошові кошти.
В цьому випадку правовідносини, що виникають між продавцем квартири, її покупцем і банком регламентуються нормами цивільного законодавства, які передбачають зберігання цінностей і грошових коштів.
Сенс розрахунків через банківську комірку полягає в тому, що продавець квартири, її покупець і банк укладають тристоронній договір, відповідно до якого покупець закладає в банківську комірку (сховище, сейф) грошові кошти, що належать продавцю за продану квартиру. Гроші перераховуються тут же, в банку, перевіряються на предмет їх автентичності, запечатуються в конверт, який поміщається в банківську комірку в присутності представника банку.
У договорі зберігання (договорі банківського осередку), що підписується продавцем, покупцем та уповноваженим співробітником банку вказуються умови, при яких продавець квартири може забрати ці гроші, в тому числі основний істотна умова: пред'явлення продавцем в банк оригіналу договору купівлі-продажу квартири, зареєстрованого в установленому законом порядку.
Таким чином, після закладки грошей в банківську комірку продавець і покупець квартири спокійно оформляють договір купівлі-продажу нерухомості, здають його на державну реєстрацію і, вже не залежачи один від одного, «тиснуть» руки з найкращими побажаннями. Після державної реєстрації переходу права власності на квартиру до покупця продавець отримує в органі, що реєструє свій екземпляр договору купівлі-продажу і пред'являє його на огляд в банк.
Банк, в свою чергу, переконавшись в тому, що покупець став власником квартири, на виконання умов договору, про який говорилося вище, здійснює доступ продавця квартири до банківському сейфі і забезпечує отримання продавцем належних йому грошових коштів.
У разі, якщо угода купівлі-продажу квартири не буде здійснена і зареєстрована з яких-небудь причин, банк, після закінчення визначеного договором зберігання (договором банківського осередку) часу, зобов'язаний повернути покупцеві закладені ним в банківську комірку гроші.
Як видно з наведеної вище процедури і організації розрахунків і продавець, і покупець отримують чітко визначені взаємні гарантії:
- покупець залишається власником грошових коштів до того, моменту, поки не набуде право власності на куповану їм квартиру;
- продавець - не може скористатися грошима до того моменту, поки не доведе і не покаже банку документ, який свідчить про те, що відчуження квартири сталося і перехід права власності від нього до покупця відбувся.
Всьо чотко, грамотно і безпечно.
Не треба «носитися» з грошовими купюрами по різних інстанціях, перераховувати пачки грошей за рогом, переживати за фальшиві грошові знаки і переживати про те, що раптом після передачі грошей продавцю угода купівлі-продажу квартири не буде зареєстрована з яких-небудь причин.
Для довідки.
В Балаково не всі банки і кредитні установи надають населенню послуги з надання в їх користування банківських сейфів. Тому, перш ніж планувати дату здійснення операції купівлі-продажу квартири, рекомендуємо Вам ознайомитися з переліком послуг, що надаються Балаковської кредитними установами.

Отримати додаткову інформацію про порядок розрахунків через банківську комірку при купівлі / продажу квартири в Балаково, банках надають подібні послуги, їх місцезнаходження і т.п. Ви можете в агентстві нерухомості «МІСТО» за адресою: м Балаково, вул. Леніна, будинок 60. Телефонуйте, тел: 8-927-225-60-09.