Реклама
Реклама
Реклама

Банківська картка

Банківська картка зі зразками підписів - один з обов'язкових документів, необхідних банком при відкритті банківського рахунку або рахунку по вкладу (депозиту). Порядок і умови оформлення і використання клієнтами банківської картки підписів прописані в Інструкції Центрального Банку Росії «Про відкриття і закриття банківських рахунків, рахунків за вкладами (депозитами)».

Банківська картка зі зразками підписів оформляється для проведення операцій з грошовими коштами, розміщеними на рахунках юридичних осіб і індивідуальних підприємців. Заповнюється банківська картка за зразком, передбаченому Інструкцією ЦБ Росії. При оформленні банківської картки підписів необхідно строго дотримуватися встановлених ЦБ правил заповнення полів банківської картки. Зразок бланка затвердженої форми банківської картки із зразками підписів представлений на нашому сайті в розділі «Зразки документів». Також на нашому сайті ви можете скачати банківську картку для самостійного заповнення.

Банківська картка підписів може бути виготовлена ​​як банком, так і клієнтами. Неодмінна умова - строга відповідність банківської картки зразком форми по ОКУД, встановленою додатком до Інструкції ЦБ.

Банківська картка зі зразками підписів може заповнюватися від руки (синіми, чорними або фіолетовим чорнилом) або за допомогою комп'ютера. Факсимільні підписи при заповненні банківської картки не допускаються. Банк не приймає банківські картки підписів з іншим розташуванням або кількістю полів, ніж вказано в зразку. У банківській картці допускається довільне кількість рядків лише у випадках, передбачених Інструкцією ЦБ. Банківська картка зі зразками підписів може містити підрядковий переклад полів на інші мови.

Для проведення банківських операцій виготовляється необхідну кількість копій банківської картки підписів. Всі копії банківської картки засвідчуються підписом головного бухгалтера банку, або підписом іншого, уповноваженого на оформлення банківської картки, співробітника банку. У випадках, передбачених правилами банку, допускається використання копій банківської картки із зразками підписів в електронному вигляді, отриманих за допомогою сканування. При необхідності така копія повинна відтворюватися на паперовому носії відповідно до форми, встановленої Інструкцією ЦБ. Замість копій клієнт може завантажити банківську картку і оформити достатню кількість додаткових примірників картки. Справжність підписів на кожній банківській картці повинна бути засвідчена в порядку, встановленому Інструкцією ЦБ.

Якщо все банківські рахунки клієнта обслуговує один співробітник банку, і перелік посадових осіб, справжність підписів яких засвідчується на банківській картці, збігається, банк не має права вимагати від клієнта оформлення окремої банківської картки підписів до кожного рахунку.

Право першого підпису на банківській картці індивідуального підприємця належить індивідуальному підприємцю чи фізичній особі, що діє на підставі довіреності від ВП. При засвідченні справжності підпису на банківській картці необхідна особиста присутність індивідуального підприємця, або його представника з діючої довіреністю, засвідченою нотаріально.

Правом першого підпису на банківській картці із зразками підписів юридичної особи належить одноосібного виконавчого органу (керівника), а також іншим уповноваженим особам, наділеним правом першого підпису на підставі розпорядження або доручення, виданої юридичною особою в установленому законом порядку. У випадках, передбачених Інструкцією ЦБ, право першого підпису на банківській картці підписів також може належати співробітникам відокремленого підрозділу юридичної особи.

Правом першого підпису не можуть наділятися посадові особи, які мають право другого підпису на банківській картці із зразками підписів.

Право першого підпису на банківській картці може передаватися керуючому - індивідуальному підприємцю або керуючої компанії.

Право другого підпису на банківській картці із зразками підписів належить головному бухгалтеру юридичної особи або іншим особам, які здійснюють ведення бухгалтерського обліку, на підставі розпорядження керівника. У разі ведення бухгалтерського обліку третіми особами, право другого підпису на банківській картці підписів надається даним особам.

Одноосібний виконавчий орган, головний бухгалтер юридичної особи та індивідуальний підприємець можуть не вказуватися в банківській картці підписів, за умови засвідчення справжності підписів на банківській картці інших осіб, наділених правом першого та другого підпису.

Одна фізична особа не може одночасно мати право першого та другого підпису на банківській картці. Наділення правом першого або другого підпису одночасно декількох посадових осіб юридичної особи Інструкцією ЦБ допускається.

Якщо одноосібний виконавчий орган (керівник) юридичної особи виконує функції головного бухгалтера, в банківській картці із зразками підписів вказуються особи, які мають право тільки першого підпису.

Відбиток печатки юридичної особи на банківській картці підписів повинен строго відповідати печатки, якою володіє юридична особа.

Справжність підписів на банківській картці засвідчується нотаріусом. Засвідчення справжності всіх підписів на банківській картці повинно відбуватися одним нотаріусом. В іншому випадку банк не прийме картку.

Засвідчити справжність підпису на банківській картці може і уповноважений на вчинення даних дій співробітник банку.

Банківська картка зі зразками підписів діє:
- до припинення договору з банком;
- до закриття банківського рахунку;
- до заміни колишньої банківської картки підписів на нову картку.

Нова банківська картка зі зразками підписів оформляється в наступних випадках:
- зміна прізвища, імені та / або по батькові особи, наділеного правом першого або другого підпису;
- зміна найменування або зміна організаційно-правової форми юридичної особи;
- дострокове припинення або призупинення повноважень органів управління юридичної особи;
- втрата або заміна друку;
- заміна хоча б одного підпису на банківській картці;
- доповнення банківської картки нової підписом.

Завантажити банківську картку

КУПІВЛЯ-ПРОДАЖ ЧАСТКИ В СТАТУТНОМУ КАПІТАЛІ ТОВ

КУПІВЛЯ-ПРОДАЖ ЧАСТКИ В СТАТУТНОМУ КАПІТАЛІ ТОВ

ЗАПИТАТИ НОТАРІУСУ

ЗАПИТАТИ НОТАРІУСУ

НОТАРІУС В ОФИС
НОТАРІУС НА ДОМ

НОТАРІУС В ОФИС   НОТАРІУС НА ДОМ