Реклама
Реклама
Реклама

У Москві завершується реконструкція Великий Академічній вулиці

Фото: m24.ru/Михаил Сипко

На півночі Москви завершується реконструкція Великий Академічній вулиці на ділянці від вулиці Приорова до Дмитрівського шосе. Про це повідомляє прес-служба департаменту будівництва.

Вже закінчені роботи по зведенню тунелю на перетині з михалковський вулицею. В даний час ведеться монтаж і налагодження електроустаткування водовідливних пристроїв. Завершуються роботи по влаштуванню дорожнього полотна та благоустрою прилеглої території. На ділянці влаштовані три пішохідних переходи.

В цілому було реконструйовано 4,7 кілометра дороги. Проїжджа частина Великій Академічній вулиці і 3-го Ніжнеліхоборского проїзду розширена до трьох смуг руху. Реконструйовано примикає вулично-дорожня мережа, уздовж тунелю побудовані бічні проїзди для місцевого руху і громадського транспорту і два розворотів з'їзду над перекритою частиною тунелю.

Також побудовано три підземні пішохідні переходи та обладнані елементи автоматизованої системи управління дорожнім рухом.

"Реконструйована Велика Академічна вулиця разом з Алабяно-Балтійським тунелем сформує основну частину Північно-західної хорди, яка в районі Дмитровського шосе примкне до Північно-східній хорді, і, через Бусіновскую розв'язку, отримає вихід на нову трасу в бік Шереметьєво", - зазначив керівник департаменту будівництва Москви Андрій Бочкарьов.

Реконструкція вулиці почалася в жовтні 2012 року. До цього там було 4 смуги руху - по дві в кожну сторону, що не могло забезпечити необхідну пропускну здатність Північно-Західної хорди.

Посилання по темі

Відзначимо, рух по Алабяно-Балтійського тунелю запустять в кінці листопада - на початку грудня поточного года.Тоннель проходить на глибині 30 метрів і складається з трьох напрямків: два з них (по три смуги) під ленінградкою з'єднує вулиці Балтійська і Алабяна, третє (починається в районі Часовий вулиці) дає автомобілістам вихід з Ленінградського шосе на Велику Академічну вулицю.

Сама Північно-Західна хорда, будівництво якої завершиться в 2018 році, пройде через північні і західні райони Москви від Сколковского до Дмитрівського шосе. Траса з'єднає великі магістралі: Сколковское, Можайское, Рубльовському, Звенигородське, Волоколамськоє, Ленінградське і Дмитрівське шосе. Загальна протяжність дороги складе 30 кілометрів.

сюжет: Реконструкція вильотну магістралей: підсумки і плани