Реклама
Реклама
Реклама

Наскільки добре ви управляєтеся зі своїм часом - унікальний тест

Щиросердне тестування полегшує розуміння себе.

Кому-то його не вистачає, хтось його вбиває, а воно йде, не звертаючи ніякої уваги ні на перше, ні на друге. А поки час йде, нам треба вчитися його використовувати з розумом, а для початку дізнатися про свій стиль поводження з цією константою. У всіх він різний, тому одні люди встигають перевернути гори за день, а іншим не вистачає року на обдумування мрії. До якого типу належите ви і що робити, щоб цей тип поміняти, ви дізнаєтеся з тіста.

ІНСТРУКЦІЯ

Оцініть себе в балах:

  • 0 - майже ніколи
  • 1 - іноді
  • 2 - часто
  • 3 - майже завжди

ДІЗНАЄМОСЯ СВІЙ ТИП

Отже, прийшов час порахувати бали.

0-15. Ви не плануєте свій час і перебуваєте під владою зовнішніх обставин. Ви досягнете своїх цілей, якщо складете список пріоритетів і будете дотримуватися його.

16-20. Ви намагаєтеся опанувати своїм часом, але не завжди досить послідовні, щоб мати успіх.

21-25. У вас досить високий рівень самоменеджменту.

26-30. Ви можете служити зразком для кожного, хто хоче навчитися раціонально використовувати свій час - у вас є чому вчитися.

НЕ ДУМАЙ зверхньо

Всім набрали до 20 балів варто прочитати вижимки з основних принципів тайм-менеджменту, запропоновану київським психологом Олексієм Фроловим, і сьогодні ж почати застосовувати ці поради на практиці.

ГОДИННИК ПІК. Намагайтеся працювати в години пік своєї ефективності. Так ви встигнете зробити більше роботи високої якості за короткий проміжок часу.

Противний ВПЕРЕД. У списку справ завжди є найнеприємніше. Чи не намагайтеся відкладати його в довгий ящик: воно нікуди не дінеться, а енергія на "постійно пам'ятати про нього" буде витрачатися. Ви можете це зробити в першу чергу.

СТОП лайка. Роблячи важливі справи, вимкніть соцмережі на будь-яких носіях, навіть якщо в цей час ваші друзі чи вороги обговорюють реальну загрозу вторгнення інопланетян на Землю. Якщо для роботи необхідно дивитися стрічку, поставте самообмеження: не більше 10 новин за один перегляд.

ПРАВИЛО 10/90. У ньому йдеться: 10% часу, витраченого на планування, заощадить 90% протягом її дозволу.

НІ. Навчіться відмовляти людям і своїм думкам, які заважають працювати.

ВІДПОЧИНОК. Регулярні перерви рятують від перенапруги: 10-15-хвилин кожен година (Якщо завдання ємна). Або ж за принципом: "Зробив діло - гуляй сміло", - навіть якщо справа маленька, а гуляти ви будете з чашкою чаю на балконі п'ять хвилин.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: сьогодні