Реклама
Реклама
Реклама

Як соліста Львівського театру опери та балету звинуватили у фінансуванні "ДНР" і що він відповів

  1. У чому звинувачують Миколи Санжаревського
  2. Заяви Школи балету, Львівської опери та СБУ
  3. заява Санжаревського

9 січня блогер Олена Добровольська опублікувала інформацію про те, що соліст Львівського театру опери та балету Микола Санжаревський підтримує бойовиків "Л / ДНР" і навіть займається їх фінансуванням.

А за день до цього, 8 січня, інформація про САНЖАРЕВСЬКИЙ з'явилася на сайті миротворець .

У чому звинувачують Миколи Санжаревського

Судячи з того, що в своїй публікації Добровольська в основному використовує скріншоти з соцмереж Санжаревського, що з'явилися на сайті Миротворець, обидві публікації, ймовірно, мають спільне джерело.

В скріншотах, датованих, в основному, 2014-2015 роками, відображені заяви Санжаревського на підтримку терористів Л / ДНР і проти української влади та репости на його сторінках в соцмережах повідомлень сепаратистських інформаційних ресурсів.

В скріншотах, датованих, в основному, 2014-2015 роками, відображені заяви Санжаревського на підтримку терористів Л / ДНР і проти української влади та репости на його сторінках в соцмережах повідомлень сепаратистських інформаційних ресурсів

Крім того, Миротворець і Добровольська стверджують, що Санжаревський принаймні в 2014 році займався збором грошей для терористів Л / ДНР. За словами Добровольської, він робив це за допомогою гаманців WebMoney.

Добровольська підкреслює, що з часом погляди Санжаревського не змінилися. На підтвердження вона опублікувала скріншот з поста в Facebook львівської Школи академічного і сучасного балету, арт-директором якої є Санжаревський, за 2 листопада 2017 року. На фото в цьому пості, присвяченому пройшов в Мінську конкурсу танцю Feiry Dance, присутній прапор, схожий на прапор терористів ДНР.

На фото в цьому пості, присвяченому пройшов в Мінську конкурсу танцю Feiry Dance, присутній прапор, схожий на прапор терористів ДНР

Школа Академічного та сучасности Балету via Facebook

Добровольська також вказує, що після появи її публікації про сепаратистські поглядах Санжаревського і фінансування їм терористів, в коментарях до її блогу з'явилася якась Олена Суботіна, яка почала писати їй "особисті прокляття".

Добровольська також вказує, що після появи її публікації про сепаратистські поглядах Санжаревського і фінансування їм терористів, в коментарях до її блогу з'явилася якась Олена Суботіна, яка почала писати їй особисті прокляття

причому по даними миротворця Олена Суботіна - "головний спеціаліст відділу Інтернет-ресурсів та мереж т. Н." Міністерства інформації "терористичної організації" ДНР ".

Заяви Школи балету, Львівської опери та СБУ

На скандал навколо Миколи Санжаревського вже відреагували львівська Школа академічного і сучасного балету і Львівська опера, де він працює.

У повідомленні на сторінці в Facebook Школи балету йдеться, що її учні виступали в Мінську на конкурсі Feiry Dance представляли Україну, використовували виключно українську державну символіку і "компрометує дій, фотографій і т. Д. З прапорами інших країн і делегаціями або особистостями не проводили" .

У той же час, ніяких пояснень в цій заяві з приводу присутності на одному з фото, опублікованому на сторінці Школи балету в Facebook 2 листопада, прапора, схожого на прапор ДНР, не наводиться.

Прокоментувала скандал з Санжаровської на своєму сайті і дирекція Львівської національної опери.

"З метою перевірки наведених у ЗМІ фактів дирекція Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької звернулася з офіційним запитом до Управління Служби безпеки України у Львівській області. За даним фактом проводиться також внутрішнє розслідування", - йдеться в заяві дирекції.

Львівський портал пише, що "в стінах Львівської опери" підтвердили, що колектив вже давно знає про антиукраїнські погляди Санжаревського, але ніяких заходів з цього приводу не робилося.

У той же час, директор і художній керівник Львівської опери Василь Вовкун заявив виданню, що ця інформація "надійшла до нього тільки сьогодні" і він хоче провести з цього приводу службове перевірку.

Львівський портал також повідомив, що звернувся з інформаційним запитом щодо Санжаревського в СБУ.

А Zaxid.net з посиланням на спікера СБУ у Львівській області Олега Александрова пише, що в 2015 році по відношенню до Санжаревського вже проводили перевірку і винесли йому офіційне попередження.

"Тоді не було достатніх доказів і складу злочину, щоб порушувати проти Миколи Санжаревського кримінальне провадження через сепаратизму або державної зради, але були певні підстави надати йому офіційне застереження від подібних дій", - заявив Александров. Речник СБУ запевнив, що відомство проведе повторну перевірку.

заява Санжаревського

Прокоментував скандал і сам Микола Санжаревський . Він розповів ЗМІ, що не може ні зайти на свою сторінку, ні відновити пароль у Вконтакте ще з 2014 року.

Причому "в 2015 або в 2016 році" СБУ вже проводила перевірку за подібними звинуваченнями, запевнив артист.

"Моїй причетності до протиправних дій не виявили. Але, судячи з повторного резонансній звинуваченням, я змушений буду запросити нову перевірку (або щось на зразок цього), оскільки такі звинувачення можуть знищити все, що я і моя команда створили, і назавжди зруйнувати моє ім'я. У зв'язку з цим прошу дочекатися мого повернення і походу по інстанціях! ", - заявив Санжаревський.

У коментарях на своїй сторінці в Facebook він написав, що планує повернутися в Україну 15 січня.

У коментарях на своїй сторінці в Facebook він написав, що планує повернутися в Україну 15 січня

Санжаревський також заявив, що Олена Добровольська, яка оприлюднила про нього скандальну статтю, не виходить з ним на зв'язок, а ЗМІ тиражують її заяви, не намагаючись взяти коментар у нього самого.

НВ