Реклама
Реклама
Реклама

Евакуювали 12 осіб і одного кота: вночі в ліфті дев'ятиповерхівки на Південно-Заході сталася пожежа

Рятувальники вивели на вулицю людей і загасили загоряння.

О 4 ранку з 24 на 25 квітня в дев'ятиповерхівці за адресою бульвар Денисова-Уральського, 5 загорілася шахта ліфта. Під'їзд був сильно задимлено, які приїхали пожежним довелося евакуювати людей.

- Пожежники розбили вікна по під'їзду, приступили до гасіння та евакуації, - розповіли E1.RU очевидці подій. - Багатьох будили. Всього евакуювали 12 осіб, з яких троє дітей, і одного кота. Виводили людей з сильно задимлених квартир, іншим радили виходити на балкон, щоб не надихатися димом. Дітей і жінок виносили.

За словами очевидців, одну з дверей довелося зламувати - сусіди розповіли, що в квартирі живе бабуся, але на стуки пожежних ніхто не відповідав. Докричатися до мешканців вдалося, тільки коли виламали двері на сходовому майданчику.

В результаті пожежі ніхто не постраждав, деякі люди лише надихалися димом. До місця НП приїхала швидка допомога, але послуги медиків нікому не потрібні були. А ось кабіна ліфта вигоріла повністю, шахта пошкоджена з 1-го по 4-й поверх. Найближчим часом мешканцям цього будинку доведеться підніматися і спускатися пішки. Як повідомили в ГУ МНС по Свердловській області, в гасінні пожежі були задіяні 3 одиниці техніки та 8 чоловік особового складу.

Всього за минулу ніч ліфти горіли в трьох будинках Єкатеринбурга. За даними ГУ МНС по Свердловській області, крім описаного вище випадку, пожежі в ліфтах відбулися в 18-поверховому житловому будинку на вулиці Вілонова і в 16-поверхівці на вулиці Борова. Про постраждалих в цих подіях не повідомляється. За словами жителів, ліфт горів і в будинку на Старих Більшовиків, 3.

Текст: Олена ХАЗІНУРОВА
Фото: ІА "Нічні новини"