Реклама
Реклама
Реклама

В Уфі в новому дитсадку оселилися бомжі. Забудовник - депутат міськради

Ініціативна група людей (мешканці 13 будинків!), Які проживають по вулиці Набережна річки Уфи, повідомляють про проблеми, яка мучить їх уже кілька років. За їх словами, ще в 2012 році на пустирі між будинками № 11 і 15 почали зводити чотири багатоповерхівки. Основною умовою для укладення договору оренди земельної ділянки для будівництва цих будинків було супутнє будівництво дитячого садка і його подальша передача місту. Тобто будівництво дитячого садка фактично було платою забудовника місту за отримання землі на пільгових умовах.

- Будівельний майданчик фактично встромили впритул до наших домівок, що спричинило багато незручностей як при будівництві, так і згодом. Зрозуміло, це викликало масове невдоволення мешканців. І тільки та обставина, що влада міста і забудовник пообіцяли вшити з будинками побудувати дитячий сад, дозволило нам з розумінням поставитися до ущільнення і без того не найпросторішого сусідства будинків. Однак пишуть Уфімцев.


І справді. З початку будівництва пройшло вже шість років, а будівництво дитячого садка зупинилося на стадії зведеної бетонної коробки. Так і стоїть цей дитсадок вже багато років з розбитими шибками. Сьогодні занедбаний довгобуд перетворився на улюблене місце підлітків, де можна непомітно покурити і випити. До речі, молоді сім'ї купували квартири в нових будинках тільки через наявність дитячого садка під вікнами. А в підсумку багато хто з них змушені стояти в черзі на путівку в садок або водити дітлахів в садки далеко від будинку.


Насправді, двоповерховий садок вийшов добротним і яскравим. Проїжджаючи повз, обивателю важко уявити, що він не введений в експлуатацію. Але варто підійти ближче, відразу ж кидаються в очі розбиті, а десь просто забиті фанерою вікна. У деяких місцях почав валитися фасад, зламалися сходинки, а територія завалена сміттям. У самій будівлі розкидані ганчірки, відра та інший непотріб. Недоробка, що і говорити.

За словами жителів, до сьогоднішнього дня адміністрація міста Уфи на їх звернення не реагувала і не приймала заходів для спонукання забудовника до завершення будівництва і передачі муніципалітету дитячого садка або до стягнення з нього збитків іншим чином. Як вважають мешканці, причина такого бездіяльності, можливо, криється в персоні самого забудовника - депутата міської ради Олександра Баутского. До речі, на дзвінок він не відповів.

- Виходить, статус депутата ради міського округу місто Уфа дає можливість забудовнику не виконувати своїх зобов'язань перед містом і жителями. Якщо взяти до уваги, що практично всі великі забудовники нашого міста так чи інакше афілійовані з персонами народних обранців у міській раді, то не в цьому криється повна відсутність попередньої адміністрації міста за діяльністю забудовників в частині реалізації ними соціальних зобов'язань? - обурюються мешканці.

Раз на проблему Уфімцев не звертають уваги, вони вирішили написати звернення т.в.о. голови республіки радію Хабірова і меру Уфи Ульфат Мустафіна, щоб нарешті було вжито необхідних заходів для вирішення проблеми. Лист відправлено - чекають реакції. Не дарма ж, напевно, новою владою запущена система швидкого реагування на скарги «Інцидент»?

Не дарма ж, напевно, новою владою запущена система швидкого реагування на скарги «Інцидент»?