Реклама
Реклама
Реклама

Купівля номерів в автосалоні спростить життя водіям - експерт

Фото: ТАСС / Володимир Астапкович

Номери на новий автомобіль можна буде отримати прямо в автосалоні. При цьому за додаткову плату власник зможе вибрати вподобане поєднання букв і цифр.

Нова редакція передбачає реєстрацію автомобіля в електронному вигляді. В ході цієї процедури автосалон самостійно надрукує номери і видасть їх власнику. Разом з цим законопроект вводить додатковий контроль над фірмами, які виготовляють номерні знаки.

Зміни спростять життя автовласникам, вважає президент асоціації "Російські автомобільні дилери" Олег Мосеев. "Дилерові потрібно просто авторизуватися в системі і мати електронний цифровий підпис. Далі він відправляє інформацію в ГИБДД, де машині привласнюють реєстраційний номер. Дилер або сам його роздруковує, або замовляє номер на стороні", - сказав він в ефірі радіостанції "Москва FM" .

Послуга електронної реєстрації автомобіля надається і зараз, зазначив головний редактор "Авто Mail.Ru" Денис Смольянов. "Ви можете виписати довіреність на реєстрацію машини, і її зареєструють за вас. ГИБДД слід загальному тренду, потрібно спрощувати життя водіїв", - зазначив він.

Зараз покупець машини або сам прямує в ГИБДД, або оформляє довіреність на співробітників салону. В майбутньому співробітники дилерського центру дистанційно передаватимуть в ГИБДД всі дані. А потім отримувати номери і віддавати клієнтам.

Поділитися в соціальних мережах: