Реклама
Реклама
Реклама

Купівля автомобіля в Краснодарі.

9:05 року 07 вересня 2015р.

Купівля автомобіля в Краснодарі може здійснюватися не тільки в автосалоні, а й на авторинку в Краснодара. Ризик укласти угоду з шахраями в такому випадку збільшується. Як правило, багато шахрайські угоди укладаються на авторинку Краснодара. Пояснюється це відсутністю гарантій, швидкістю укладання угоди і розрахунків.

Щоб не стати жертвою шахраїв, необхідно ретельно перевірити юридичну чистоту автомобіля. Це означає, що до укладення договору продажу автомобіля або оформлення генеральної довіреності необхідно здійснити ряд заходів.
Звірити дані свідоцтва про реєстрацію з даними ПТС досить просто. Повинні бути ідентичні всі відомості про автомобіль. Також важливо, щоб вин код (VIN номер) кузова і вин код вказаний в цих двох документах збігалися. Якщо є сумніви в автентичності номери кузова, то необхідно, щоб автомобіль перевірив експерт. Він визначить: був чи не був перебитий номер. Шасі також має номер. Автомобіль може зібраний з частин авто в угоні, перефарбований. У цьому випадку експерт помітить сліди рідний і нерідний фарби авто, шви зварювання та інші деталі, що вказують на недобросовісність продавця. До речі, продавець може бути звичайним дилером і не знати про особливості авто, виставленого на продаж.

До речі, продавець може бути звичайним дилером і не знати про особливості авто, виставленого на продаж

Перевірити в заставі чи автомобіль або немає на ньому арешту можна по базі даних ДАІ і по єдиній базі заставного майна. В останньому випадку необхідно звернутися до нотаріуса, оскільки нотаріуси перевіряють угоди, в тому числі, звертаючись до єдиної бази заставного майна. Якщо автомобіль під арештом, то в ГИБДД дана інформація буде відома, а автомобіль власник продати не зможе. Таким чином, платити за автомобіль не варто до його повної перевірки.
Якщо автомобіль купується в салоні, то не важко буде для покупця звернутися в офіційний дилерський центр , Який надасть повну інформацію про те, де машина зійшла з конвеєра, і хто був її власниками до продажу в автосалоні. Також можна дізнатися краще її технічні характеристики і стан. В автосалоні новий власник авто отримує гарантію і в разі технічних проблем з авто має право його повернути і отримати назад свої гроші.

В автосалоні новий власник авто отримує гарантію і в разі технічних проблем з авто має право його повернути і отримати назад свої гроші

Купуючи автомобіль приватним способом, завжди варто перевіряти паспортні дані власника. Так, можна перевірити дійсність паспорта продавця. Якщо продавець у законному шлюбі, то обов'язково варто вимагати згоди одного з подружжя на угоду в нотаріальній формі. Якщо договір продажу автомобіля полягає, то до нього обов'язково необхідний акт прийому - передачі, оскільки автомобіль переходить у власність нового власника з моменту підписання акту. Такий договір можна укласти і просто в письмовій формі, але якщо його оформить і засвідчить нотаріус, то автомобіль і його продавець обов'язково будуть перевірені за всіма наявними базами даних.
Договір продажу автомобіля обов'язково повинен містити умову про те, що автомобіль не викрадений, не закладена і не проданий іншій особі. Якщо продавець порушить цю умову, то зобов'язаний буде повернути гроші. В судовому порядку повернути гроші можливо тільки в тому випадку, якщо відомі паспортні дані продавця, а факт покупки автомобіля не буде викликати сумнівів.
Якщо автомобіль купується за генеральним дорученням, то слід пам'ятати, що генеральну довіреність власник має право відкликати в будь-який момент. Це означає, що після придбання автомобіль бажано якомога швидше продати за вигідною ціною. Володіти і користуватися автомобілем за генеральним дорученням тривалий час досить ризиковано, оскільки гроші сплачені продавцю повернути буде практично неможливо, а автомобіль доведеться повернути в разі відкликання довіреності.

Володіти і користуватися автомобілем за генеральним дорученням тривалий час досить ризиковано, оскільки гроші сплачені продавцю повернути буде практично неможливо, а автомобіль доведеться повернути в разі відкликання довіреності

Перестрахуватися можна, якщо додатково до довіреності оформити розписку про передачу грошових коштів за автомобіль. Розписка буде в цьому випадку бути доказом угоди купівлі - продажу, а повертати автомобіль не доведеться. Розписку можна писати від руки, але обов'язково вказати дані паспорта покупця і продавця, місце складання розписки і дату, суму грошових коштів і підстава їх передачі. Також покупець автомобіля повинен засвідчити розписку своїм підписом в тому, що він отримав гроші за автомобіль певної марки. Також варто вказати всі ідентифікаційні дані автомобіля.
Якщо угода купівлі - продажу здійснюється без розписки, то шансів довести продаж авто немає. Такі угоди за дорученням можна здійснювати тільки з близькими родичами. В інших випадках краще передбачити розрахунки в безготівковій формі або по розписці, або в договорі купівлі - продажу визначити інший зручний спосіб розрахунків, наприклад, через банківську комірку.

Купівля автомобіля в Краснодарі подія радісна. Для того щоб ні що її не затьмарило і угода купівлі - продажу пройшла вдало. Автомобільний портал "За кермом Кубань" підготував перелік перевірочних заходів, які допоможуть уникнути неприємностей. І угода купівлі - продажу пройшла вдало.

Автомобільний портал Краснодарського краю «За кермом Кубань». ТРК «Новий Ракурс».

Фото: Геннадій Дячук.