Реклама
Реклама
Реклама

Проживання в Австрії

  1. Програми 2016/2017:

Вже більше десяти років поспіль найвпливовіші економічні журнали і консалтингові компанії визначають Відень як один з кращих, зручних для життя міст світу, а Австрію - як одну з зручних країн

Вже більше десяти років поспіль найвпливовіші економічні журнали і консалтингові компанії визначають Відень як один з кращих, зручних для життя міст світу, а Австрію - як одну з зручних країн. Країна отримала вищі оцінки в сферах: безпека життя, охорону здоров'я, культура і навколишнє середовище, інфраструктура, освіта.

Оскільки велике значення в Австрії приділяється якісної освіти, великі міста, такі як Відень, по праву можуть називатися студентськими: тут дуже багато зроблено з урахуванням потреб студентів і для їх зручності.

Оренда житла - найважливіша частина студентського бюджету. Подбати про житло необхідно ще до приїзду до Австрії, так як наявність місця проживання необхідно для отримання візи. В Австрії, на відміну від багатьох інших країн Європи, університети не забезпечують студентів житлом, тому місце проживання кожен повинен знайти для себе сам.

У студентів є кілька варіантів проживання в Австрії: гуртожиток, оренда кімнати, оренда квартири.

Гуртожиток - найекономніший і доступний варіант. При цьому гуртожитку Австрії визнані одними їх кращих в світі: вони зручні, комфортні і дуже сучасні.

Знайти відповідне гуртожиток можна на спеціальних сайтах в інтернеті. Притому вибір кімнати багато в чому нагадує оренду номера в готелі: ви самі вибираєте, якого розміру вона повинна бути, жити вам одному або з ким-то, на яку суму ви розраховуєте. І точно так само заселення відбувається в порядку живої черги: оскільки бажаючих дуже багато, місця вистачає не на всіх.

У більшості австрійських гуртожитків на кожну кімнату доводиться окрема кухня і санвузол, а в деяких навіть працюють прибиральниці, раз в тиждень роблять вологе прибирання в кімнатах. Також учні мають можливість повністю зануритися в студентське життя крім навчання: на території гуртожитків перебувають студентські кафе, спортзали, бібліотеки - різні місця дозвілля.

У студентів, які проживають в гуртожитку, є можливість постійно практикуватися в вивченні мови при живому спілкуванні і занурюватися в справжню атмосферу Австрії. Також життя в гуртожитку дозволяє економити на транспорті (зазвичай корпусу розташовані близько до університетів) і харчуванні (багато студентів харчуються в складчину).

Вартість: в середньому вартість кімнати в - до 300 євро / місяць, включно з комунальними послугами, інтернетом і кабельним телебаченням. Також при оформленні договору на поселення необхідно заплатити заставу. При виїзді з гуртожитку заставу повертають.

Оренда кімнати - популярний у всьому світі вид знімання житла. У німецькомовних країнах він називається Wohngemeinschaft. Суть в тому, що кілька студентів об'єднуються між собою для оренди квартири або будинку в складчину: кожен орендує по кімнаті, але користуються однією кухнею, ванною і туалетом, ділять порівну комунальні витрати, оплату за інтернет, зміст сходової клітки і т.д. Іноді, з метою економії, студенти проживають в одній кімнаті удвох.

Дуже часто студенти шукають співмешканців серед інших учнів у ВНЗ або за їхньою рекомендацією. Часто також можна знайти кімнату на спеціалізованих ресурсах в інтернеті, де власники житла самі виставляють оголошення. Такий варіант знімання житла має чимало нюансів і перший з них - неофіційність.

Багато орендодавців не бажають оформляти документи від оренди, щоб не платити податки (так-так, в законослухняною Австрії такі також є). Але вам необхідний якийсь документ, який підтверджує, що ви будете їсти, де жити і на який термін. В такому випадку можна оформити підтвердження в наданні житла.

Вартість: в середньому комфортну мебльовану кімнату в Австрії можна орендувати за суму близько 250 євро / місяць.

В Австрії працюють кілька інтернет-ресурсів з пошуку такого житла. Наприклад, можна придбати аккаунт на http://www.easywg.at і отримати повний доступ до бази орендодавців по країні. Ви зможете переглядати квартири, листуватися з власниками та іншими студентами, які шукають сусідів. Коштує такий доступ близько 30 євро за 6 місяців.

Оренда квартири - найдорожчий, але і самий комфортний вид проживання. Також зазвичай пошук квартири займає найменше часу, так як:

А) в Австрії працює маса сайтів з пошуку оренди квартир (найпопулярніший з них http://www.immobilien.net)

Б) в більшості випадків пошуком квартир займаються не самі студенти, а посередники.

Вартість: Мінімальна вартість оренди квартири в місяць - 350 євро. При зніманні квартири потрібно відразу орієнтуватися на суму більше зазначеної оренди в місяць. Справа в тому, що при підписанні договору вам потрібно буде оплатити відразу 2 місяці оренди (перший і останній), а також внесли заставу на випадок, якщо ви завдасте квартирі збиток (заставу зазвичай теж становить суму еквівалентну 2-х місяців оренди і збільшується в міру того, наскільки добре мебльована і технічно оснащена квартира). Якщо ж шкоди не сталося, депозит вам повернуть - це приємний момент.

Також важливо розуміти, що при оренді квартири ви укладаєте договір на певний термін, і власник житла теж на нього розраховує. Тому, якщо ви вирішите з'їхати раніше, ніж було обумовлено, він має повне право не повернути вам заставу.

І обов'язково звертайте увагу на фотографії квартири. Якщо їх немає, вони нечіткі або не показують картину в цілому, отже, власнику є що приховувати - будьте обережні.

Програми 2016/2017:

Опис програмиВартість програми (євро) Оформлення документів надходження
Пакет «Надходження» розрахований на клієнтів, кому необхідно тільки зарахування в університет в Австрії.У кого вже є місце проживання в Австрії і хто вже ознайомлений з процесом відкриття студентської візи.599, -

оплачуються додатково Оформлення документів для вступу
Пакет «Оформлення документів» розрахований на клієнтів, кому необхідно тільки допомога в оформленні документів для зарахування до університету в Австрії. 399, - включені в загальну вартість

Читати про австрійських програмах детальніше Читати про австрійських програмах детальніше ...

Повернутися назад На головну

Заповнити анкету Задати нам питання вибрати програму