Реклама
Реклама
Реклама

Середня зарплата в Австралії в 2019 році у працівника

  1. можлива оплата
  2. Досягнення похилого віку
  3. відрахування

Середня зарплата в Австралії залучає вітчизняних здобувачів, які знаходяться в пошуку закордонного працевлаштування. Але за ширмою високих доходів ховаються непомірно високі ціни на товари і послуги, а також не завжди задовільні умови праці. Але як говорить прислів'я «хто шукає, той завжди знайде». Тому вигідно працевлаштуватися в Австралії - можливо. Головне ˗ знати існуючі нюанси.

Головне ˗ знати існуючі нюанси

можлива оплата

Середня зарплата австралійців ділиться на дві категорії: Середня зарплата австралійців ділиться на дві категорії:

  • для здобувачів без вищої освіти;
  • для дипломованих фахівців.

Перша категорія влаштовуються може розраховувати на середній дохід в 15 доларів. За умови понаднормового виконання службових обов'язків, а також у разі виконання робіт у святкові дні та вихідні, вартість однієї години праці складе 29 доларів. Після отримання диплома про вищу освіту здобувач може розраховувати на середній дохід в 30 доларів, що в два рази перевищує виплати трудящих без кваліфікації. Ці суми вказані з урахуванням фіксованих окладів державних і приватних підприємств.

Якщо розглядати статистичні дані за професіями, то найвищий дохід очікує програмістів. За свою працю можна отримувати приблизно 8000 доларів в місяць. 6 тисяч - це середня вартість праці інженерів. Робота бухгалтером або електриком принесе менше 6000 в місяць. А очікування продавців і офіціантів і того менше - чи досягають позначки в 3 тисячі. Але, в порівнянні з оплатою цих же професій в РФ, фахівці даних галузей можуть заробити набагато більше. І не можна забувати про те, що персонал, який обслуговує сферу громадського харчування завжди може розраховувати на додаткові бонуси у вигляді чайових, які в податкових деклараціях не вказуються. Разом з тим, на території країни не було прийнято законодавчого акту, яким би фіксувалася мінімальна зарплата, тобто роботодавець має право самостійно оцінювати що виконується для нього працю. Але наявність великої кількості можливих вакансій кілька запобігає значне заниження ціни праці.

Що характерно, зарплата, яку встановлюють роботодавці, буде однаковою і для громадян країни, і для приїжджих працівників. Більш того, наявність дипломованою спеціальності і стажу роботи є основним критерієм відбору, завдяки якому серед претендентів на вільну вакансію, здобути посаду може саме іноземець, а не корінний житель. Значним плюсом буде знання англійської мови на рівні впевненого користувача.

Досягнення похилого віку

Цікаво, що розраховувати на пенсійні виплати в Австралії можуть в рівній мірі і іноземці, які постійно проживають на території держави, і корінні жителі. При цьому, можливо отримання таких видів пенсійних відрахувань: Цікаво, що розраховувати на пенсійні виплати в Австралії можуть в рівній мірі і іноземці, які постійно проживають на території держави, і корінні жителі

  • приватна;
  • державна.

Виплати, які здійснюються пенсіонерам з державної скарбниці, мають фіксований розмір і затверджуються в кінці кожного календарного року на наступний. У 2019 розмір виплат становить півтори тисячі доларів.

Важливо! Державні виплати гарантуються всім громадянам країни, які досягли віку 64 років. При цьому, до уваги не беруться стаж і остання заробітна плата. Навіть особи, які ніколи не були офіційно працевлаштовані, отримують належні 1500 щомісяця.

Додатково до грошового посібника пенсіонери отримують ряд істотних пільг. До основних з них відносяться:

  • пільговий проїзд у міському транспорті;
  • безкоштовне медичне обслуговування;
  • безоплатне отримання деяких з видів медикаментів.

Перепис населення показав, що приріст пенсійного населення значно перевищує народжуваність. Тому графічні розрахунки показують, що менше, ніж через 15 років пенсіонери становитимуть четверту частину від усієї кількості населення. І, щоб заощадити кошти державного бюджету, були затверджені приватні пенсійні фонди. Громадяни, які бажають отримувати дохід з приватного установи, зобов'язуються щомісяця відправляти на фінансовий рахунок організації податок в розмірі 9% від загального доходу. Зібрана сума потім, після досягнення похилого віку, буде повертатися в якості щомісячної допомоги.

відрахування

Казна держави Австралії в 2019 році в більшій мірі поповнюється за рахунок оподаткування Казна держави Австралії в 2019 році в більшій мірі поповнюється за рахунок оподаткування. Так, важливо враховувати, що розмір відрахування буде різним для резидентів і нерезидентів. Резидентами є фізичні особи, які є громадянами Австралії. Також до уваги приймається тривалий період проживання на території країни, в силу укладення шлюбу з жителем Австралії і отримання виду на проживання. Також, при відрахуванні податків, до них прирівнюються особи, які виконують трудові обов'язки в Австралії, відряджені з інших країн на підставі міжнародних угод.

Коли сума зарплати в Австралії дорівнює або менше 18 тисяч австралійських доларів, то оподаткуванню зарплата не підлягає. Чим вище оплата праці, тим більше зростає сума податку. Максимально допустимий обсяг відрахувань - 45%. Для юридичних осіб розмір відрахувань завжди однаковий і дорівнює 30%. Крім прибуткового податку, існують ще медичні страхові відрахування. Вони стягуються тільки з фізичних осіб, з усіх без винятку. І складають 2% від щомісячного доходу.

Поряд з високими зарплатами і хорошими пенсійними посібниками, країна пропонує працюючим зручний трудової графік. Так, згідно з останніми змінами в трудовому законодавстві, максимальна тривалість робочого тижня становить 37 годин. Звичайно, цей термін може бути збільшений, але за умови підвищення зарплати. На загальних підставах тривалість робочого дня обмежується такими тимчасовими рамками 08.30-16.30 або 08.30-17.30. Від цієї тривалості потрібно відняти годину обіду.

Що стосується вітчизняних обивателів, то їх більше приваблює не можливість працевлаштування в Австралії, а шанс емігрувати разом з сім'єю. І щороку таких сімей, які залишили РФ і почали нове життя в Австралії, стає все більше і більше.