Реклама
Реклама
Реклама

Компенсація за затримку рейсу в Німеччині

  1. Закон про компенсації за затримку вильоту в ЄС
  2. Коли компенсацію в Німеччині добути не вийде
  3. Чи не причини для відмови у відшкодуванні шкоди
  4. Як отримати компенсацію в Німеччині
  5. Коли слід звертатися до юристів в Німеччині
  6. Сервіс німецької авіакомпанії в разі затримки рейсу

Як отримати компенсацію за затримку рейсу від авіакомпанії в Німеччині. Розміри відшкодування шкоди. В яких випадках сплачується компенсація.

Чемодан зібраний, довгоочікуване подорож почалася, але по приїзду в аеропорт виявляється, що рейс затримано на кілька годин! Така історія може трапиться з кожним ... Ось тепер уявіть, що за запізнення вильоту в Німеччині туристи отримують не тільки негативні емоції, але ще і гроші!

Закон про компенсації за затримку вильоту в ЄС

У Німеччині, як і в усіх країнах Євросоюзу, діє загальноєвропейський закон № 261/2004. Пасажиру авіалінії, рейс якого затримався на 3 години і більше, належить грошова компенсація (Flugverspätung Entschädigung). Розмір виплачуваної суми залежить від дальності перельоту:

  • дальність до 1500 кілометрів - від 250 €;
  • політ на відстані 1500 - 3500 кілометрів - від 400 €;
  • відстань перельоту понад 3500 кілометрів - від 600 €.

Закон поширюється на наступні 2 випадки:

  • Рейс відправляється з Німеччини або іншої країни ЄС;
  • Літак прибуває в країну Євросоюзу і рейс здійснюється авіалінією, зареєстрованої в ЄС європейської або Норвегії, Ісландії, Швейцарії.

На практиці, якщо борт Аерофлоту з Москви в Гамбург затриманий на тригодинний термін з технічних причин, хоча літак і приземлився в Німеччині, закон не поширюється на такий рейс, тому що Аерофлот зареєстрований не в Євросоюзі.

А якщо затримується виліт літака з Салоніки, то в будь-якому випадку пасажир має право на відшкодування збитків, навіть якщо це чартер!

Якщо мандрівник летів з дитиною, тримаючи його на руках, без окремого місця, все одно реально домогтися компенсації і на маленького пасажира. Авіакомпанії розглядають як клієнта пасажирів, яким продано квиток, а не за місцем в літаку. Тому діти, внесені в квиток, теж клієнти німецьких авіаліній.

Коли компенсацію в Німеччині добути не вийде

  • Затримка вильоту літака склала менше трьох годин.
  • Пасажир, який бажає отримати компенсацію, запізнився на реєстрацію. За німецькими законами, якщо не вказано іншого часу, на чек-іні слід з'явитися мінімум за 45 хвилин до вильоту.
  • Рейс затримався більше трьох років тому.
  • Квиток купувався за недоступному для інших пасажирів тарифу зі знижкою або безкоштовно.
  • Компенсацію на дитину не платять, якщо квиток на нього отримано безкоштовно.
  • Затримка сталася під приводом надзвичайної ситуації: страйк, закриття повітряного простору, відмова радіолокаційних станцій, нельотна погода, пошкодження турбін через попадання в мотор птахів, заборона на посадку від авіадиспетчера, пряме попадання блискавки в літак під час попереднього польоту.
Як отримати компенсацію за затримку рейсу від авіакомпанії в Німеччині

Дізнавшись про затримку авіарейсу необхідно з'ясувати причину запізнення посадки на борт.

Чи не причини для відмови у відшкодуванні шкоди

  • Технічні неполадки.
  • Обледеніння літака через недостатнє використання антифризу.
  • Відсутність члена екіпажу, незалежно від мотивів.
  • Запізнення за фактом затримок в попередньому польоті.
  • Скасування рейсу через реорганізацію всередині авіакомпанії.

Поради щодо отримання компенсації за запізнення вильоту в Німеччині

Зберігайте рахунку на харчування, напої, розмови по телефону і використання інтернету при тривалій затримці (понад 1,5 години). Навіть якщо запізнення не задовольняє умовам для отримання грошової компенсації, авіакомпанія зобов'язана відшкодувати витрати викликані відстрочкою вильоту. Відшкодування дозволено витребувати протягом трьох років.

Обгрунтування запізнення вильоту оголошує стюардеса після посадки на борт. Але пасажири авіарейсу вправі запросити повідомити підгрунтя затримки вильоту самостійно.

Якщо першопричиною виявилася надзвичайна ситуація - нельотна погода, страйк працівників аеропорту та інше, то авіакомпанія має право відмовити у виплаті компенсації.

Часом авіакомпанії хитрують. На умови відмови від претензій, пасажирам пропонуються нарахування бонусних миль, безкоштовне харчування під час польоту, знижки на наступні рейси. Відмовляйтеся від подібних пропозицій. Постраждалі від затримки вильоту можуть розраховувати на більше!

Як отримати компенсацію в Німеччині

Отримання відшкодування збитку від затримки можливо двома способами.

Скористайтеся послугами інтернет-порталів, які заробляють на відсотку від компенсацій, наприклад, ось . Приготуйтеся заплатити 26% компенсації, як комісію. Плюс такого підходу: в компанії працюють спеціально "заточені" на організацію відшкодування шкоди співробітники.

Другий спосіб - звернутися до адвоката. Подайте до суду на авіакомпанію. Сторона, що програла заплатить гонорар адвокату і судові витрати. Враховуйте ризик, що справа прогорить, тому користуйтеся послугами адвоката тільки якщо впевнені, що підстава затримки полягала не в погодних умовах або страйку. До суду і до адвоката ходити не доведеться. Досить обміну листами по емейлу. Німецьких адвокатів легко знайти в пошуковій системі за запитом «flugverspätung entschädigung».

Німецьких адвокатів легко знайти в пошуковій системі за запитом «flugverspätung entschädigung»

Отримання компенсації за затримку авіарейсу в Німеччині пов'язано зі складною юридичною процедурою.

Коли слід звертатися до юристів в Німеччині

Якщо пасажир зазнав додаткові витрати через затримку рейсу (готель, харчування, інтернет, дзвінки, пропущена бізнес-зустріч) і присутні докази наявності фінансових збитків. Збирайте рахунку. Згідно Montrealer Übereinkommen - Монреальської Конвенції, авіакомпанії відшкодовують додаткові витрати через запізнення вильоту до суми 5400 євро.

Сервіс німецької авіакомпанії в разі затримки рейсу

Незалежно від приводу запізнення літака, в Німеччині авіалінії зобов'язані надавати сервіс пасажирам, якщо посадка на борт затримується.

Легка закуска, напої і два телефонних дзвінка за рахунок компанії покладені:

  • після двох годин зволікання перед рейсом на відстань до 1 500 кілометрів;
  • після трьох годин запізнення на посадку в літак при дальності польоту 1 500 - 3 500 км;
  • понад чотирьох годин затримки на рейс дальністю понад 3,5 тисячі км.

Незалежно від відстані до цілі, за відсутності посадки на борт після п'яти годин очікування, авіакомпанія зобов'язана надати альтернативний варіант польоту або скасувати рейс і повернути повну ціну квитків.

Якщо політ переноситься на наступний день, ночівля в готелі оплачується авіакомпанією, включаючи шлях до готелю і назад.

Цей сервіс не виключає оформлення компенсації за затримку рейсу.

Оцініть статтю, всього оцінок 3

Поділіться статтею: