Реклама
Реклама
Реклама

Свята в Мадриді: Святкові дні в Мадриді

  1. Що працює в святкові дні
  2. Август в Мадриді
  3. Де поїсти під час свят
  4. Як планувати поїздку в Мадрид на свята

У цій статті описано те, як проходять свята в Мадриді. Ви дізнаєтеся, які пам'ятки працюють на свята, і де можна буде поїсти. Тут також є інформація про те, що відбуватиметься в Мадриді в серпні, коли на відміну від узбережжя Іспанії життя в місті завмирає. У статті є посилання на список свят, що відзначаються в Мадриді, що допоможе вам спланувати свою поїздку.

Свята в Мадриді - це прекрасний час для поїздки в місто, ви зможете взяти участь в ефектних святкуваннях однією з фієст. Будьте готові до того, що магазини або будуть закриті, або будуть працювати за скороченим графіком, тому сконцентруйтеся на парадах і святковій атмосфері.

Фієсти і святкові заходи в Мадриді

Новий рік в Іспанії сприймається більше як сімейне свято Новий рік в Іспанії сприймається більше як сімейне свято. Якщо ви хочете поїхати на Новий рік в Мадрид, то майте на увазі, що місцевих жителів до півночі на вулицях не буде. Бари і ресторани відкриються тільки після 1:00. До цього часу всі будуть сидіти по домівках з друзями і сім'єю.

Що працює в святкові дні

У свята в Мадриді упор робиться на гуляння. Тому банки, поштові відділення та інші державні організації не працюватимуть. У великих супермаркетах за кілька днів до свят вивішуються оголошення з графіками роботи під час фієсти. Зазвичай якщо вони закриваються, то не довше ніж ніж на 1 день, після чого вони відкриються на півдня (вранці) на наступний після неробочого день.

У святкові дні метро в Мадриді працює по недільному графіком. Метро так само почне роботу о 06:00 і закінчить о 01:30, але поїзди будуть ходити трохи рідше. Інтервал руху 5 - 7 хвилин, а після півночі - 15 хвилин. метро Мадрида .

Таксі та автобуси ходитимуть в святкові дні. Лічильники в машинах таксі працюватимуть за тарифом номер 2, цей тариф дорожче звичайного. Автобуси на свята ходять рідше, але вартість проїзду не змінюється. Вартість проїзду в таксі

Магазини одягу та універмаги зазвичай не працюють на свята. Сувенірні магазини здебільшого працюють, так як в Мадрид на свята з'їжджається багато туристів. Універмаг El Corte Ingles працює майже на всі свята, крім 01 травня, 25 грудня, 01 січня та 06 січня.

Рекомендую відвідати магазини типу Chinese Bazaar, коли будете в Мадриді, вони швидше за все не закриються на свята Рекомендую відвідати магазини типу Chinese Bazaar, коли будете в Мадриді, вони швидше за все не закриються на свята. Такі магазини рідко закриваються, в них іноді продають продукти крім товарів для дому та сувенірів. Це хороші магазини на крайній випадок. Також якщо вам терміново треба купити продукти, але всі магазини закриті, шукайте магазини "Opencor". Ці продуктові магазини працюють 365 днів на рік. В офіційному путівнику "En Madrid", який в форматі брошури можна взяти в офісах туристичної довідкової, є карта, де відзначені всі магазини Opencor.

Август в Мадриді

На відміну від узбережжя Іспанії, в серпні в Мадриді не так багато людей. Більшість фірм закривається або працює за скороченим графіком, а багато жителів міста їдуть на узбережжі. У перші вихідні серпня за місто спрямовується величезний потік людей. В кінці серпня потік йде у зворотний бік - машини повертаються в Мадрид. Як результат, власники готелів вважають серпня мертвим сезоном, тому житло в цей період коштує дешевше. Пошук житла в Мадриді

Відпочинок в Мадриді в серпні має свої плюси, наприклад, в місті менше машин, шуму і простіше пересуватися. Ви також помітите, що в барах буде менше людей і простіше буде знайти вільне місце.

Де поїсти під час свят

У Мадриді завжди будуть ресторани, що працюють в святкові дні. У туристичній довідкової немає конкретного списку таких ресторанів, але вони рекомендують зайти на сайт офіційного дозвільного путівника (він на іспанському, але там є телефонні номери ресторанів), щоб подивитися графіки роботи ресторанів.

Офіційний дозвільний путівник по ресторанах Мадрида

Як планувати поїздку в Мадрид на свята

Якщо вас не лякає, що більшість магазинів в Мадриді буде закрито, то сміливо їдьте туди на свята. Більшість місцевих жителів відзначатимуть свята на вулицях, тому варто дізнатися що і коли планується зі святкових заходів, щоб не пропустити їх. У місті завжди буде працювати кілька магазинів, тому ви зможете купити продукти, але якщо немає, то завжди можна знайти якийсь відкритий ресторанчик.

Фієсти і святкові заходи в Мадриді
Список свят в Мадриді