Реклама
Реклама
Реклама

Що таке FLAC і як його перетворити в MP3

  1. Що таке FLAC
  2. прослуховування FLAC
  3. перетворення FLAC

Десятки, якщо не сотні форматів розроблені для перетворення звуку в цифрову форму. І часто перетворення це пов'язано з певними втратами. Зате ми отримуємо файл, який може бути програний на великій кількості пристроїв. Формат FLAC (Free Lossless Audio Codec) менше інших «калічить» якість звуку і абсолютно безкоштовний. Саме тому в ньому добре зберігати свої аудіоколекції. А для отримання файлів в форматі MP3, щоб прослуховувати свої улюблені треки на звичайному плеєрі або телефоні, вам буде потрібно конвертер Free Convert FLAC To MP3.

Що таке FLAC

Як я сказав раніше, FLAC - формат аудіо файлів з мінімальними втратами. FLAC нічого не робить з аудіопотоків. Він просто зберігає його. У той час, як формат MP3, наприклад, при стисненні знижує точність відтворення. Правда робить він це так, щоб середньостатистичне людське вухо не зуміло помітити різницю. І звичайно, все це робиться заради зменшення розміру файлу, а не з бажання просто зіпсувати запис.

Різницю між FLAC з хорошого носія і досить якісним MP3 (наприклад з бітрейтом 256 кбіт / с, а максимальне значення цього важливого для якості звуку параметра - 320 кбіт / с) вловити на звичайному побутовому плеєрі не вийде з двох причин.

Перша - недосконалість апаратне: втрати якості відбуваються не тільки при стисканні звуку. Багато хто не дуже дорогі колонки або навушники можуть просто не мати достатнього діапазону відтворення, який для середнього людського вуха починається від 18-20Гц і тягнеться до найвищих 20 КГц.

Багато хто не дуже дорогі колонки або навушники можуть просто не мати достатнього діапазону відтворення, який для середнього людського вуха починається від 18-20Гц і тягнеться до найвищих 20 КГц

Середні за якістю пластмасові колонки-чебурашки можуть осилити інтервал від 25-30 і навіть 60 Гц до 18000 Гц. І тільки добре збалансована акустична система з сабвуфером та Трьохсмугові сателітами здатна видати весь звуковий діапазон. А є ще обмеження звукової карти (співвідношення сигнал / шум), якість підсилювача ...

А є ще обмеження звукової карти (співвідношення сигнал / шум), якість підсилювача

Друга причина, що не дозволяє розрізнити на слух FLAC від якісного MP3 - спочатку не дуже висока якості самого матеріалу. Справжні якісні записи в форматі FLAC можуть бути зроблені тільки на якісної звукозаписної апаратури. Тобто формат FLAC не покращує запис, він тільки зберігає її якість.

Тому у FLAC є дуже суттєвий козир, який робить його максимально відповідним для аудіоколекції користувачів. З нього можна отримати файли будь-якого іншого формату і якості. А якщо зберігати колекцію в MP3 з бітрейтом 128 кбіт / с, то з нього вже ніколи не вийде якісний файл з бітрейтом 256 кбіт / с.

прослуховування FLAC

Припустимо, що нам в руки потрапив альбом улюбленої групи в форматі FLAC. Чим його прослухати? Можна зробити це програмою Free Convert FLAC To MP3, яка нам стане в нагоді і для перетворення файлів формату FLAC в інші. До складу утиліти входить і свій плеєр.

FLAC також заявлений, як формат, підтримуваний поруч пристроїв. Серед них не тільки плеєри високого класу, але і звичайні смартфони, такі як HTC One X, наприклад.

перетворення FLAC

Для чого потрібно перетворення? У вас є дуже якісний запис в форматі FLAC. Однак ви вирішили прослухати її на своєму портативному плеєрі. А він підтримує тільки MP3. Ось в такій ситуації корисність Free Convert FLAC To MP3 буде очевидна.

Програма вміє перекодувати файл FLAC в MP3 і купу інших форматів. Причому робить, як видно з назви, безкоштовно і має дуже простий інтерфейс.

Досить завантажити в програму файл FLAC і вибрати вихідні параметри для MP3. Найбільш сильно впливає на якість звуку бітрейт. Він варіюється для MP3 від 8 Кбіт / с до 320 Кбіт / сек. Але користувачеві про це замислюватися не доведеться. Він просто вибирає якість зі списку встановлених (High Quality - краща якість). Однак можна натиснути на кнопку «Edit profile» і відрегулювати все самому.

Для якості, який можна порівняти з якістю CD, експерти називають різні цифри бітрейта формату MP3. Більшість вважає, що достатньо 128 Кбіт / с. Інші вимагають більших значень. Але і 64 Кбіт / с вже дуже непоганий вибір: має відмінний баланс якості та розміру файлу.

Завантажити Free FLAC to MP3 Converter

Чим його прослухати?