Реклама
Реклама
Реклама

Навіщо, де і як швидко вивчити польську мову і курси польської мови в Києві

  1. Чому вирішила піти на курси польської мови і вибрати такий формат навчання
  2. Який курс навчання польського я вибрала і мої очікування
  3. Де знаходяться курси вивчення польської мови в Києві і скільки це коштує
  4. Ділюся корисними матеріалами з вивчення польської мови
  5. "Карта поляка" - що це, навіщо потрібна і як отримати в Україні

Автор: Світлана Білецька

Зовсім недавно я знову повернулася до вивчення польської мови Зовсім недавно я знову повернулася до вивчення польської мови.

Чому "знову", тому що пару років тому я робила спроби самостійного вивчення польської мови - трохи слухала аудіокурси, щось намагалася вчити. Потім це закинула.

Вивчення польської мови повернулося в моє життя разом з бажанням все ж вивчити на рівні "говорю і розумію" для можливості спілкування з місцевим населенням під час подорожей по Польщі, а також з бажанням отримати "Карту Поляка".

Останню крапку в цьому питанні поставив ентузіазм і позитивний заряд з установкою "дивись на мене" і "давай разом зі мною" моєї племінниці Наталочки.

Я бачила, як активно вона взялася за це питання, її бажання передалося й мені. Ось і вирішила знову повернутися до цієї теми.

У цьому пості я поділюся такими питаннями:

Чому вирішила піти на курси польської мови і вибрати такий формат навчання

Скажу відразу, якби не племінниця з інформацією про курси, нічого б я не шукала і нікуди б не йшла. Принаймні, поки що.

Так як зараз пішов "гарячий сезон" в роботі - багато потрібно встигнути зробити і з часом зовсім туго. Я розумію, що мови потрібно приділяти час.

Але, прислухавшись до своєї інтуїції, я вирішила все-таки піти на курси польської мови, щоб зробити фундамент для подальшого його вивчення.

Відразу скажу, що я не аналізувала різні курси, які є в Києві з вивчення польської мови. У цьому не було необхідності, тому що це питання вивчала Наталочка, вона вибрала для себе курси в співвідношенні ціна-якість-терміни, а я приєдналася до неї.

Пішли ми на різні рівні - я з "0", а вона - на наступний рівень.

Чому пішла на курси?

Думаю, що немає ідеального формату навчання, в кожному є свої особливості і переваги. Я зрозуміла, що саме зараз для мене такий формат навчання буде оптимальний.

Це я на першій зустрічі в "Польському клубі" домовляюся за навчання.

Який курс навчання польського я вибрала і мої очікування

Я пішла на прискорений курс вивчення польської мови. Заняття йдуть кожен будній день по дві години (з 9.30 до 11.30) на протязі 4 тижнів.

Для мене не зовсім підходять варіанти у вихідні дні, так як цей час ми проводимо сім'єю, часто кудись їздимо і такий курс дуже розтягнутий в часі. І, з огляду на наш багаторічний досвід, коли ми їдемо на ціле літо з дому, то інші варіанти просто не розглядалися.

Про моїх очікуваннях від курсу.

Відразу скажу, що я не очікую від курсу, що я зможу піти після 4 тижнів зайняти здати співбесіду на "Карту поляка" або вільно говорити. Я цілком допускаю, що це можливо зробити, але для цього потрібно додатково займатися самому ще по годині 3-5 в день.

Реально оцінюю, що поки не можу виділити на це стільки часу. Тому моє додаткове навчання зводиться до прослуховування аудіо під час дороги на курси і назад, виконання невеликої кількості вправ і до перегляду серіалу на польському. Ось і я почала дивитися серіали Реально оцінюю, що поки не можу виділити на це стільки часу

Я очікую від курсів створення фундаменту для подальшого вивчення польської мови. Хочу, щоб після проходження курсу, у мене була картинка про те, як будувати речення, схиляти слова, попрактикуватися в вимові і т.д. Тобто, буде база, яка мені полегшить подальше самостійне вивчення польської мови.

Після проб я зрозуміла, що просто брати і самостійно вивчати мову, навіть з курсами і відеокурсами - це не мій варіант. Для мене важлива хоч невелика база вивчення з викладачем і групою - "закласти фундамент", а після цього вже можна і "добудовувати будинок" самостійно. Цілком можливо, в подальшому для коригування брати заняття з репетитором, можна і по скайпу.

А поки так.

Це фотка зроблена в кімнаті, де ми займаємося. Був той рідкісний день і поки єдиний, коли я прийшла найперша - зараз збіжаться всі і будемо ucz się polskiego.

Де знаходяться курси вивчення польської мови в Києві і скільки це коштує

Я буду говорити тільки про тих курсах, на які ходимо ми з племінницею. Про те, що бачили на власні очі і перевіряємо в дії.

Ціна і обсяг (кількість годин) всіх курсів однаковий. Курс становить 45 годин (60 академічних). Відрізняються курси рівнем і тривалістю (розтягнутістю в часі).

Так, наприклад, є стандартний курс, вихідного дня, інтенсив, супер-інтенсив і інші пропозиції для вивчення польської мови.

Актуальну інформацію за цінами і пропозицій на різні курси краще дивитися на сайті "Польського клубу".

Також можна уточнити інформацію, що цікавить Вас інформацію по іншим контактам:

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. У вас повинен бути включений JavaScript для перегляду.

skype: polski-klub

Tel: +38 (093) 8 999 699 +38 (068) 308 44 33 +38 (066) 45 66 084 (044) 286 55 44

Знаходиться "Польський клуб" в Києві, біля метро Печерська (зовсім поруч) на вулиці Кутузова 13, 10 поверх

Після закінчення курсу я обов'язково напишу окрему статтю з більш докладним відкликанням, враженнями, рекомендаціями і корисною інформацією.

А поки фотка з робочого місця перед початком заняття.

Ділюся корисними матеріалами з вивчення польської мови

Якщо забити в Гуглі і Яндексі "польську мову самостійно", "самостійне вивчення польської мови" та інші пошукові фрази з приводу того, як вивчати польську мову самостійно - на видачу виходить багато самого різного матеріалу. Але не завжди цей матеріал якісний і безпечний. Ось, наприклад, вчора спробувала завантажити таблиці з польської мови і цепонула вірус. Давно такого зі мною не було.

А ще доводиться іноді дивитися незрозуміло яку рекламу і т.д. І це стосується не тільки безкоштовних матеріалів, а й платних. Не завжди можеш отримати те, що очікував.

Я не претендую на експерта у вивченні польської мови, я просто буду ділитися тими матеріалами, якими користуюся сама. Давати коментарі та, якщо буде можливість, давати для скачування матеріали.

На майбутнє планую поділитися в окремій статті тими джерелами, які мені найбільше сподобалися. Але це на майбутнє, щоб поділитися подібним, потрібно випробувати на собі більше матеріалу і отримати результати.

Природно, коли такі матеріали будуть опубліковані, посилання на них я додам сюди.

А поки, я вирішила завести окрему папку "Матеріали для вивчення польської мови" , Куди буду викладати книги і аудіо, які можна скачати без вірусів та іншої непотрібної реклами. Всі матеріали взяті з відкритих джерел. Якщо правовласник побачить свій матеріал в цій папці і не хоче, щоб ним користувалися, напишіть нам і ми це видалимо.

Я думала, де краще зробити цю папку. Мені здається, що візуально зручніше на яндекс.диск (там відразу є попередній перегляд, щоб не завантажувати те, що не потрібно). Але поки обсяг диска у мене невеликий і я його використовую для інших цілей. Тому, поки зупинилася на Хмарі mail.ru.

Цю папку я буду наповнювати поступово, а також буду тестувати різні програми з вивчення польської мови, про них буде окрема стаття.

Якщо ви вивчали польську мову і Вам дуже сподобався якийсь курс або книга, діліться своїм досвідом в коментарях.

"Карта поляка" - що це, навіщо потрібна і як отримати в Україні

Карта поляка - що це, навіщо потрібна і як отримати в Україні

Тема "Карти поляка" заслуговує окремого поста і про це буде окрема публікація на нашому блозі. Я поділюся актуальною інформацією з цього питання для України в 2015 році.

Зараз, наприклад, змінилася процедура запису на співбесіду і потрапити на нього дуже складно.

А поки тільки поділюся тими перевагами, які дає "Карта Поляка". Багато з них дуже цінні для мандрівників.

Щоб далеко не бігати, взяла інформацію з сайту "Польського клубу", де зараз проходжу курси.

Якщо ця тема цікава, то стежте за нашими публікаціями і додайте цю статтю в обране. Сюди я буду додавати посилання на наші публікації, які будуть ставитися до отримання "Карти Поляка" в Україні.

На сьогодні все.

Буду рада Вашим коментарям, а також обміну досвідом з вивчення польської мови.

Надалі будуть ще публікації на цю тему і цим постом ми відкриваємо нову рубрику на нашому сайті "Польща" , Де порушуватимуться теми вивчення польської мови і подорожей по Польщі.

Завантажити безкоштовно пробний урок з вивчення польської мови і брати участь в розіграші ноутбука.

Корисне для подорожей по Польщі:

Щоб бути в курсі корисного і цікавого, підпишіться на "Новини сайту та інші корисності для відпочинку і подорожей"

До швидких зустрічей на сторінках нашого блогу про подорожі та відпочинок!

Рекомендуємо почитати:

Рекомендуємо почитати:

Лайки і коментарі вітаються :)

Додати коментар

Чому пішла на курси?