Реклама
Реклама
Реклама

Найпростіший аутотренінг для впевненості в собі

  1. Аутотренінг для впевненості в собі
  2. сеанс аутотренінгу

Часом здається, що почуття невпевненості в собі не такий вже і великий недолік. Однак, якщо ми задумаємося скільки шансів упустили, скільки втрат відбулося в житті через нерішучість або боязкості, то швидше за все волосся на голові заворушиться. У вогні сумнівів згорає стільки нереалізованих бажань, енергії, грошей і навіть людей.

Все це можна змінити, щоб отримати здоров'я, турботливого чоловіка або люблячу дружину, вірних друзів, хорошу роботу і необхідні фінанси. Це в наших силах. А потрібно для цього всього нічого - стати впевненим людиною. Для цієї мети нам потрібен аутотренінг .

Аутотренінг для впевненості в собі

Основа будь-якого аутотренінгу - вправи, засновані на вольовому розслабленні, що закріплюють умовні рефлекси і сліди позитивних емоцій. Самопереконання і самовиховання роблять аутогенне тренування інтелектуальним вольовим процесом, який відкриває шлях раціонального перестроювання особистісних якостей.

Головна роль в аутогенним тренуванні відводиться словесним формулам і сигналам, які при багаторазовому повторенні торують в нашому мозку зв'язку між образами і нервовими центрами, регулюючими ту чи іншу функцію.

Словесні формули для аутотреніга можна скласти самостійно, але слід дотримуватися трьох основних вимог:

1. Повністю відмовитися від слів «постараюся» і «спробую».
2. При формулюванні пропозицій виключити частку «не».
3. Постарайтеся укладати вправи словами «Зараз я усвідомлюю ...»

Приклади ефективних, «працюють» формул аутотренінгу для впевненості в собі :

«Моє тіло абсолютно розслаблено»
«Я дихаю автоматично - легко і вільно»
«Я повністю растворяюсь в теплі, спокої і відпочинку»
«Ніяка причина (сформулювати причину) не виведе мене з рівноваги»
«Мій стан - це стан стійкої рівноваги»
«Я абсолютно володію собою»
«Зараз я скажу слово« стоп », і страх, нерішучість і тривога покинуть мене». (Пауза) «СТОП!»

Не має значення, коли ви будете готувати себе до здійснення великих і малих справ, важливо, щоб ви завжди пам'ятали, що дух і тіло єдині і взаємно впливають один на одного. Якщо у людини на душі спокій, радість і впевненість, весь вигляд його відображає це. Очі сяють і дивляться прямо, погляд відкритий, розправлені плечі, рухи вільні.

Аутотренінг для впевненості в собі - один з найдієвіших прийомів. Керуючи своїм тілом, мімікою, жестами, поглядом, можна виганяти на сполох і надавати собі впевненість. Емоції, як відомо, впливають на тіло, то є і зворотний зв'язок - тіло впливає на емоції і загальний настрій.

Якщо ви хочете отримати удачу, то перед початком якоїсь справи або важливої ​​події, сядьте на пару хвилин перед дзеркалом і подивіться на себе. Бажано сісти на стілець верхи, щоб «осідлати» удачу. Візьміть в руки листочок з текстом (не обов'язково заучувати його напам'ять), уважно подивіться на нього і ритмічно, повільно і твердо сформуйте зміна свого настрою, або збільшіть свою впевненість. Робити це потрібно регулярно. З 3-4 рази, максимум з 5 ви завжди будете досягати потрібного результату. Отже, починаємо сеанс аутотренінгу. Повторюйте вправи щодня по 15-20 хвилин в один і той же час.

сеанс аутотренінгу

"Я прямо дивлюся собі в очі. Я говорю про себе з самим собою. Мені пора вийти з дому і відправитися в шлях. Що за цим порогом чекає мене, що приготувала мені доля, я не відаю. Але я точно знаю, що впевненість в собі і твердість духу допоможуть мені і забезпечать удачу.

Деякі речі поки турбують мене, але я пам'ятаю, що тривога - це туман і призводить до паніки. І якщо на моєму обличчі я бачу тривогу, то зараз я вижену її і знайду впевненість в собі. Я змінюю весь свій вигляд і цим виганяю тривогу і невпевненість. Мої тіло і дух єдині, вони впливають один на одного. Я велю собі розправити спину, розгорнути плечі.

Моя голова піднімається вище, і я дивлюся сам на себе твердим і впевненим поглядом. (Зробити невелику паузу) Тепер тривога повністю пішла, її немає в мені.

Мій погляд впевнений, а дух твердий. Я подолаю будь-які труднощі. Зараз я усвідомлюю себе повністю впевненим у собі людиною. Ну, а тепер пора і в дорогу. "

Основні позитивні ефекти після аутотренінгу для підвищення самооцінки:

1. Аутотренінг знижує емоційне і фізичне напруження.
2. Грає важливу роль в знятті симптомів перевтоми.
3. Це потужний засіб релаксації, швидко відновлює сили і працездатність.
4. За допомогою методів аутогенного занурення успішно знімають головний біль і нормалізують процеси сну.
5. Результатом проведення аутотренінгу є розвиток самоактуалізації, активізація уваги та уяви.
6. Допомагає в процесі соціалізації особистості, позбавляючи від боязкості, незручності в спілкуванні і невпевненості у власних силах.

7. Підвищує рівень самооцінки і соціальної компетентності, працює над створенням більш престижного іміджу в очах оточуючих.

Комфортна і приємна життя, соціальний поступ - ось що нам може подарувати простий аутотренінг для впевненості в собі. А тепер можете перевірити себе за допомогою психологічного тесту на впевненість безкоштовно.

блог.