Реклама
Реклама
Реклама

Волонтери запускають у Львові безкоштовні курси підготовки програмістів для учасників АТО

У Львові ентузіасти спільно з інтернет-виданням «Петро і Мазепа» і громадянським рухом «Справа» оголосили про запуск курсів для службовців і добровольців, які повернулися із зони АТО і бажаючих придбати технічну спеціальність в ІТ-сфері.

Курси будуть проводитися у Львівському національному університеті ім. Івана Франка за участю волонтерів-розробників, які кілька годин в тиждень безкоштовно навчатимуть бійців отримання прикладних знань в сфері front-end розробки і Java Script. Вибір технологій і формат навчання активісти пояснюють просто:

«Це - найнижча точка входу в спеціальність (найлегше засвоювати матеріали і отримувати базові знання). Після закінчення курсів і здачі фінального завдання, яке хлопці розроблять індивідуально для кожного, студенти курсів зможуть отримати сертифікат проходження курсів, а також можливість пройти технічну співбесіду в ІТ-компанії. Це не зовсім програмування, зате цього можна навчити за два місяці і дати людині роботу. А далі розвиватися ніхто не заважає ».

А далі розвиватися ніхто не заважає »

Для участі в програмі навчання достатньо заповнити онлайн-заявку, після чого потенційних учасників відберуть і запросять на пробну лекцію. Перша група складе 10-15 чоловік. У фіналі курсу буде запропоновано завдання для отримання заліку і надана можливість пройти співбесіду в ІТ-компанії в разі успішного завершення курсу. Активісти також розглядають можливість запуску подібних курсів в інших містах. Бажають співпрацювати можуть зв'язатися і запропонувати свою допомогу за адресою: [email protected] .

Раніше в Україні заробив сайт для ІТ-волонтерів, що дозволяє координувати свої проекти та ініціативи в країні, знаходити однодумців і виконавців.