Реклама
Реклама
Реклама

Число скарг на забруднення повітря за рік збільшилася втричі

Фото: ТАСС / Ігор Зотін

Понад 4 тисячі скарг на стан повітря надійшло до департаменту природокористування за 2014 рік, повідомили M24.ru в прес-службі відомства.

"На забруднення повітря промисловими підприємствами найбільше скарг надійшло з Східного округу столиці, - пояснили в департамент природокористування. - Це близько 68% від усіх звернень округу".

Активно скаржилися на підприємства в Південному (55,4% від усіх звернень округу) і Південно-Східному (38,2%) окрузі Москви. На півдні столиці також було багато страждають від неприємного запаху каналізацій.

За даними департаменту, на запах гару, від якого страждали жителі столиці в кінці минулого року, більше всіх скаржилися жителі Південного округу (18,1% від усіх звернень округу), не далеко пішли за скаргами жителі Нової Москви і Південно-Заходу столиці - трохи більше 16%.

Звернення громадян на забруднення атмосферного повітря (департамент природокористування)

У прес-службі департаменту відзначили, що в порівнянні з 2013 роком, коли надійшло 1350 скарг, в минулому році в відомство прийшло майже в 3 рази більше звернень. У 2013-му лідерами антирейтингу були Південний і Південно-Східний округу через активне забруднення повітря підприємствами і очисними спорудами. Найчастіше скаржилися на Московський НПЗ, Курьяновской і Люберецкий очисні споруди. З Східного, Північного і Західного округів було близько 10% скарг. Менше за всіх постраждали від викидів заводів жителі центру столиці, Нової Москви і Зеленограда.

За даними 2013 року, приблизно 18% всіх скарг стосувалися запаху "гару, паленої пластмаси та їдкого диму" в атмосферному повітрі. Великий відсоток звернень був також через неприємного запаху з міських звалищ.

Посилання по темі

Раніше, заступник голови департаменту природокористування і охорони навколишнього середовища Євгена Семутнікова повідомляла, що промислові підприємства Москви повинні встановити на трубах датчики , Автоматично вимірюють викиди забруднюючих речовин в атмосферу. За її словами, скарги жителів південного сходу міста на неприємний запах поблизу підприємств обгрунтовані.

Нагадаємо, 10 листопада жителі Москви почали скаржитися на запах сірководню в повітрі. У пошуках джерела забруднення на Московський нафтопереробний завод була спрямована моніторингова група. Від самого заводу повідомлень про аварії не надходило. Пізніше завод оштрафували на 207 тисяч рублів за забруднення повітря. Росспоживнагляд провів перевірку, за результатами якої було виявлено перевищення нормативів вмісту в повітрі сірководню і етилбензолу, властивих технологічних процесів заводу. Крім того, суд оштрафував НПЗ на 250 тисяч рублів за відсутність дозволу на викиди.

Анатолій Федотов