Реклама
Реклама
Реклама

Торрент-трекер RuTracker.org не витримав потужної DDoS-атаки

Найбільший російський торрент-трекер RuTracker.org піддався потужної DDoS-атаці, що вивела ресурс з ладу. як повідомив на Habrahabr.ru власник ресурсу, атака керована і триває вона з учорашнього вечора.

При цьому, на відміну від попередніх, DDoS керований: супостати періодично змінюють структуру пакетів, щоб обійти фільтри. Через це форум то видно, то немає.

ДДОС тільки форум, трекери не чіпають. Близько 300К запитів в сек.

Близько 300К запитів в сек

DoS-атаками називають спроби заблокувати доступ звичайних користувачів до певних мережевих ресурсів за допомогою перевантаження серверів сміттєвим трафіком.

Зловмисники перевантажують сервер запитами, заважаючи йому обслуговувати звичайних користувачів, а щоб адміністратори сайту не могли перешкодити їм, в хід йдуть різні хитрощі. Кому це могло знадобитися, можна лише здогадуватися. Відповідальність на себе поки ніхто не взяв (а дехто і зовсім на всякий випадок отпёрся ).

Rutracker давно (і не те щоб зовсім безпідставно) розглядається правовласниками як розсадник піратства. У 2010 році, в зв'язку з кримінальною справою за фактом порушення авторських прав, делегування домену Torrents.ru було припинено і трекеру довелося переїжджати на нову адресу. У 2010 році за новою адресою проїхалися потужної DDoS-атакою, але вона змогла вивести ресурс з ладу тільки на кілька годин.