Реклама
Реклама
Реклама

Заклик в Україні 2017 - Кого будуть призивати в Національну гвардію з 08.08.2017 - Апостроф

У вівторок, 8 серпня, в Україні стартував позачергової призов до армії.

Про це повідомляє "Сегодня".

Так, за наказом президента Петра Порошенка до 31 серпня молодих людей призовного віку (від 20 до 27 років) будуть забирати на службу. Далі планується, що призовна кампанія буде припинена: її відновлять тільки в жовтні.

Відзначається, що в Генштабі заявили - такий заклик проводять в зв'язку з недобором в Національну гвардію під час травневого призову.

При цьому в Україні на строкову службу в армію закликають традиційно двічі на рік - навесні і восени. Всього під призов цього року повинні були потрапити близько 30 тис. Чоловік. Більше 14 тис. Чоловік призвали в травні-червні і приблизно стільки ж закличуть в жовтні-листопаді.

Разом з тим, за наказом глави держави заклик проведуть чотири замість двох разів. Так, в травні паралельно провели призів офіцерів запасу, а в серпні проводять додатковий набір в Національну гвардію.

У цьому місяці по всій Україні порядку будуть розсилати українцям віком від 20 до 27 років. З них відберуть приблизно 1000 бійців, яких відправлять на службу в Національну гвардію. Так, в серпні з кожної області заберуть в армію від 50 до 100 чоловік.

Українці після отримання повістки повинні прибути в певний пункт збору і в термін, зазначений у повістці. Якщо ж військовозобов'язаний не з'явився за повісткою до військкомату, не повідомила в комісаріат про зміну місця проживання, йому загрожує штраф у розмірі 85-119 гривень. За повторне порушення - від 170 гривень до 255 гривень.

Крім того, відповідно до закону, роботодавці зобов'язані сповіщати військкомати про своїх співробітників призовного віку (ч. 4 ст. 34 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25.03. 1992 року № 2232-XII).

1992 року № 2232-XII)

Як повідомляв "Апостроф", в червні близько тисячі офіцерів запасу призвали на строкову службу до Збройних сил України.