Реклама
Реклама
Реклама

Відстрочка за сімейними обставинами та встановлення батьківства


Автор питання - Анонім

Росія

Привіт Шановні юристи!
Мені 22 роки. У мене є одна дитина (1 місяць), живемо цивільним шлюбом. У цьому році закінчується відстрочка від проходження військової служби в зв'язку з закінченням навчання.
Я вважав, що повинен віддати борг своїй державі, але з народженням дитини моя думка змінилася ...
У зв'язку з цим хочу отримати відстрочку від проходження військової служби на підставі п. Г., ч.1., Ст 24. ФЗ "Про військовий обов'язок і військову службу" (які мають двох і більше дітей). Для цього:
1. Хочу встановити батьківство над дитиною (дитині більше 3 років) у якого стоїть прочерк у графі батько.
2. Надати свідоцтва про народження двох дітей на призовний комісії
+ Довідка про склад сім'ї.
3. Далі як я розумію я повинен буду до досягнення 27 років щорічно (так як у нас заклик раз на рік), тобто 5 раз надати свідоцтво про народження і довідку про склад сім'ї.
4. При досягненні 27 років отримати військовий квиток
5. Потім мати дитини подає позов в суд про оспорювання батьківства , Після задоволенні позову судом дитина отримує нове свідоцтво про народження.
У зв'язку з цим виникають наступні питання, на які прошу відповісти і прокоментувати свою відповідь:
1. Можливо, таке здійснити?
2. Що загрожує мені, якщо хтось розповість військкомату, що батьківство я встановив для отримання відстрочки до або після отримання військового квитка?

відповіді юристів

Ісаєва Олена Володимирівна

У разі народження дитини у батьків, які не перебувають у шлюбі між собою, і при відсутності спільної заяви батьків або заяви батька дитини (пункт 4 статті 48 цього Кодексу) походження дитини від конкретної особи (батьківство) встановлюється в судовому порядку за заявою одного з батьків, опікуна (піклувальника) дитини або за заявою особи, на утриманні якого перебуває дитина, а також за заявою самої дитини після досягнення нею повноліття (ст.49 Сімейного Кодексу РФ). При цьому Сімейний кодекс РФ (п. 1 ст. 52) не обмежує будь-яким строком право на оскарження в судовому порядку виробленої запису про батька (матір) дитини. Таким чином, закон фактично не обмежує право спочатку встановити батьківство (причому це можна зробити без проведення експертизи, лише при взаємній згоді батьків), а потім оскаржити встановлене раніше батьківство (вже на підставі експертизи). Якщо батьківство буде встановлено судом, то не має правового значення мета встановлення батьківства , Тому при наявності судового рішення твердження про те, що це мало на меті отримати відстрочку ніяк не вплине на Ваші наміри.

Мунасіпово Ніна Вікторівна

Добрий день.

Здійснити то що ви задумали теоретично можна, але майте на увазі, що

Ухилення від армії є кримінальним злочином. Ухильником вважається той, хто не з'явився до військкомату, отримавши повістку; втік зі збірного пункту; обманом отримав звільнення, симулював хворобу або заподіявши собі ушкодження; підробив документи або пішов на інший обман для ухилення від служби. Яке покарання загрожує тим хто ухиляється від армії говориться в Кримінальному кодексі РФ (ст. 328). Ухильники може відбутися штрафом в розмірі до 200000 руб. або сісти у в'язницю на термін до 2 років.

Ольга

теоретично добре сплановано, але відповідальність за статтею Кримінального Кодексу Вас може очікувати. Стаття 328. Ухилення від проходження військової та альтернативної цивільної служби 1. Ухилення від призову на військову службу за відсутності законних підстав для звільнення від цієї служби - карається штрафом в розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до вісімнадцяти місяців, або примусовими роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років. Якщо все-таки зважитеся на такий крок, після отримання віннеки, зачекайте 3 роки для заперечування батьківства ( строк позивної давності ), Щоб Вас не зміг "наздогнати" військкомат. А так, я думаю це і не треба буде, так як вони ніколи про це не дізнаються, структури між собою не пов'язані між собою, навіть міграційна служба і військкомати, хоча тут багато можна зловити призовників, які ховаються в інших регіонах і не встають на облік по місцем перебування. Вони набирають призовників за планами, головне виконати і все. Для військкомату в практиці - проблеми з судовими інстанціями, чує багато часу витрачати, щоб Вас залучати до відповідальності. А по здоров'ю Вас списати не можна?

Морозов Ігор Володимирович

1. Якщо визнаєте своє батьківство, Ви потім не оскаржите його - такий Сімейний кодекс РФ (Вимога особи, яка записана батьком дитини на підставі пункту 2 статті 51 цього Кодексу, про оспорювання батьківства не може бути задоволено, якщо в момент запису цій особі було відомо, що воно фактично не є батьком дитини).
2. Вам може загрожувати ст. 328 КК РФ.
Ухилення від призову на військову службу за відсутності законних підстав для звільнення від цієї служби -
карається штрафом в розмірі до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до вісімнадцяти місяців, або примусовими роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до двох років.


Чи не знайшли відповідь? Задайте своє питання юристам

9478 юристів чекають Вас
1. Можливо, таке здійснити?
2. Що загрожує мені, якщо хтось розповість військкомату, що батьківство я встановив для отримання відстрочки до або після отримання військового квитка?
А по здоров'ю Вас списати не можна?
Чи не знайшли відповідь?