Реклама
Реклама
Реклама

У Харкові шукають снайперів з зарплатою до 13 тисяч грн

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

26 лютого 2016, 7:20 Переглядів: 26 лютого 2016, 7:20 Переглядів:   Інтерес до служби

Інтерес до служби. На ярмарку вакансій військової кар'єрою цікавилися учасники АТО і безробітні. Фото: kharkivoda.gov.ua.

Все більше харків'ян хочуть служити в армії за контрактом, адже добровольцям пропонують соцгарантії і гідну зарплату. Цього року її збільшили в 2,5 рази, і в залежності від посади тепер зарплата військових становить від 7000 до 13 000 грн.

Як розповів "Сегодня" і. о. військового комісара Харківського облвійськкомату Юрій Калгушкін, в цьому році план по набору військовослужбовців на контракт збільшили: до кінця березня з регіону в армію потрібно направити 945 осіб, в той час як планове завдання за весь минулий рік становило 560 новобранців. Втім, в цьому році ряди контрактної армії вже поповнили 196 осіб, а ще близько 180-ти днями завершать навчання.

"Бажаючих поповнити ряди військовослужбовців багато, тому ми не женемося за кількістю, а робимо упор на якостях претендентів і вибираємо кращих. Середній вік новобранців - 30 років. 60 відсотків з них вже проходили військову службу, строкову або за контрактом, а близько 10 відсотків військовослужбовців - учасники бойових дій на Донбасі, - розповідає Юрій Калгушкін. - У більшості новобранців - середню спеціальну освіту, є також добровольці з вищою освітою ".

КОГО ШУКАЮТЬ. Щоб знайти гідних, військкомати розгорнули цілу кампанію: вивішують оголошення про набір в міському транспорті, приміських електричках, навчальних закладах, транслюють рекламний відеоролик на Південному вокзалі. Днями майже тисяча претендентів відвідала ярмарок вакансій для бажаючих зробити кар'єру військовослужбовців. Службою за контрактом цікавилися і студенти ПТУ, і демобілізовані учасники бойових дій, і безробітні.

В. о. військового комісара каже, що їм потрібні люди у віці від 18 до 60 років, здорові, придатні до військової служби, без судимостей і не стоять на психіатричному або наркологічному обліку. Після медогляду, професійно-психологічного відбору, співбесіди і здачі нормативів із фізпідготовки військовослужбовці відправляються в навчальний центр, де протягом місяця-трьох проходять спецпідготовку.

На контракт шукають придатних до служби патріотів від 18 до 60 років

За словами Юрія Калгушкіна, вони враховують побажання кожного новобранця, де він хоче проходити навчання і службу. В першу чергу добровольців набирають в частині сухопутних військ, військово-морських і військово-повітряних сил, пропонують посади стрільців, водіїв БТР і танків, а також снайперів і зв'язківців. До слова, в цьому році серед новобранців 10% - це жінки, яким пропонують стати діловод, кухарями, фельдшерами. А дві дівчини, які не мали раніше військового досвіду, зараз готуються стати снайперами. До речі, у військкоматі прогнозують конкурси на ту чи іншу спеціальність, які з'являються вже на етапі навчання.

ПЛЮСИ. В. о. воєнкома запевняє, що контрактники забезпечені всілякими соцгарантій. Наприклад, тим, хто не має свого житла і не вистачить службового, оплачують його оренду. Також добровольці після підписання другого контракту мають можливість поза конкурсом вступити до військового вузу на заочну форму навчання. "Але скільки б не платили грошей і ні надавали соцгарантій, військовослужбовця не буде без патріотизму в душі. Це основне, і багато хто йде в армію за контрактом, бажаючи захищати нашу країну в зоні АТО", - запевняє Юрій Калгушкін.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "У Харкові шукають снайперів з зарплатою до 13 тисяч грн". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Макаренко Ганна

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ