Реклама
Реклама
Реклама

Скільки служать в армії за призовом, за контрактом, при проходженні альтернативної служби

  1. Нормативна база
  2. Скільки служать в армії за призовом?
  3. Коли забирають в армію?
  4. Служба за контрактом: який термін?
  5. Чи є альтернатива і скільки служать в армії в цьому випадку?
  6. Чи оплачується альтернативна служба?

Чим ближче час призову, тим більш актуальним стає питання, скільки років служать в армії. Особливо гостро він хвилює хлопців, які досягли призовного віку, і їх батьків. Спробуємо розібратися, скільки служити в армії Росії в залежності від варіанту проходження військової підготовки.

Спробуємо розібратися, скільки служити в армії Росії в залежності від варіанту проходження військової підготовки

Нормативна база

Законодавство в цій сфері постійно розвивається. В даний час одним з основних документів, що визначають, скільки потрібно служити в армії, є Федеральний закон N 53-ФЗ від 28.03.1998 «Про військовий обов'язок і військову службу». Не так давно Уряд РФ поетапно стало підвищувати престиж служби за контрактом, вносячи корективи в основний документ. Так, наприклад, в 2006 році був прийнятий Федеральний закон №104-ФЗ від 06.07.2006, який встановив плавне скорочення терміну служби. Так, призовникам осіннього призову в 2007 році необхідно було відслужити 1,5 року, а з початку 2008 року - всього 1 рік.

Скільки служать в армії за призовом?

Скільки служать в армії за призовом

Така служба вважається складніше контрактної, адже солдат зобов'язаний постійно знаходитися на території тієї частини, в яку визначено, жорстко дотримуватися статуту і дотримуватися дисципліни.

Скільки служать в армії-2015 році? Починаючи з 2008 року термінова військова підготовка триває всього рік. Думки з приводу саме такого періоду протилежні. Багато хто вважає, що такого терміну мало, щоб підготувати грамотно навченого людини, здатного гідно відстоювати честь і права нашої Батьківщини. Складно в відведені рамки опанувати непростими військово-технічними спеціальностями і встигнути провести всі види підготовки та навчань, в тому числі наближені до бойових.

Не дивно, що на цьому тлі народжується чимало чуток про те, що термін служби збільшиться. Однак підстав вважати, що це станеться найближчим часом, немає, так як на даний момент не існує жодного офіційного джерела, який би розглядав дану ініціативу. Таким чином, можна сміливо вважати, що служити в 2016 році будуть стільки ж, скільки служать в армії-2015 року, а саме - один рік. Армію називають «школою життя», тому навіть за такий короткий час службовець отримає величезну кількість знань і навичок, які будуть допомагати йому не тільки в службі, а й у мирний час - на громадянці.

Коли забирають в армію?

Коли забирають в армію

Заклик відбувається двічі на рік: весняний - з 1 квітня по 15 липня, осінній - з 1 жовтня по 31 грудня. виконанню військовий обов'язок підлягають молоді люди у віці від 18 до 27 років.

Служба за контрактом: який термін?

Служба за контрактом: який термін

У військовослужбовців, які відслужили не менше трьох місяців або які мають вищу освіту, завжди є альтернатива: відслужити рік або підписати контракт. Незважаючи на те що контрактна служба триває довше, вона дає призовнику деякі плюси в порівнянні з срочка. Проходження такої служби оплачується, військовослужбовець має певні пільги для себе і членів своєї сім'ї, а також за певну вислугу років має право претендувати на забезпечення житлом. Позитивним фактором може служити і щодо більш вільний розпорядок дня, адже служба за контрактом набагато ближче до звичайної роботи.

Для тих, хто хоче укласти угоду, пропонуються наступні умови першого контракту:

- офіцери і мічмани - 5 років;

- рядові, сержанти, старшини і матроси - 3 роки;

- перший контракт для іноземця, який побажав служити в нашій армії в якості матроса, солдата, сержанта або старшини, - 5 років.

Після укладення договору необхідно буде строго слідувати всім прописаним умовами і протягом всього терміну перебувати на військовій службі. День закінчення служби збігається з останнім днем ​​дії контракту. Однак, якщо призовник, який погодився на контрактну службу, після закінчення часу передумає, йому все одно доведеться дослужувати визначений термін в якості строковика. При цьому залишковий період буде розраховуватися за формулою: два дня за контрактом дорівнюють одному дню в якості звичайного призовника.

Чи є альтернатива і скільки служать в армії в цьому випадку?

Чи є альтернатива і скільки служать в армії в цьому випадку

У призовників є вибір, як віддати борг Батьківщині. Зміни в російській армії дійсно відбуваються, особливо в зв'язку з подіями, що відбуваються. Але здебільшого вони стосуються організації і оснащення. Розробляються і вводяться нові методики навчання, закуповується зброя, з яким знайомлять службовців, переглядається обмундирування.

Так, наприклад, для студентів вузів розроблена програма альтернативної служби.

Вона включає в себе навчання на військовій кафедрі і проходження обов'язкової практики. За цей період учні вивчають все, що необхідно, для того щоб вважати службу в армії пройденої. Але, на жаль, не всі вузи мають цією можливістю, тому багатьом доведеться служити в армії за загальними правилами.

Мало хто знає, але існує ще одна законна альтернатива службі в армії. Так, наприклад, якщо особисті переконання або віросповідання не дозволяють зі зброєю в руках нести військову службу, то громадянин Російської Федерації призовного віку має право відмовитися від служби і вибрати альтернативну цивільну службу. Це ж право закріплено за представниками корінних нечисленних народів, які зберігають і підтримують традиції своїх предків. Скільки служать в армії в цьому випадку? Обравши такий шлях, призовник виконує роботи на благо суспільства і держави, а терміни служби встановлюються тривалістю в 21 місяць, а в разі служби в складі Збройних сил Росії - 18 місяців. Перелік професій та робіт, які опановує призовник, визначаються Федеральним законом від 25 липня 2002 N 113-ФЗ "Про альтернативну цивільну службу".

Чи оплачується альтернативна служба?

На час проходження служби надається безкоштовне житло і виплачується зарплата. Таку діяльність можна поєднувати з навчанням. Але потрібно бути готовим до того, що зарплата буде на рівні мінімальної оплати праці, а роботи, які доведеться виконувати, будуть з категорії найнижчої кваліфікації.

Коли забирають в армію?
Служба за контрактом: який термін?
Чи є альтернатива і скільки служать в армії в цьому випадку?
Чи оплачується альтернативна служба?
Скільки служать в армії за призовом?
Скільки служать в армії-2015 році?
Коли забирають в армію?
Служба за контрактом: який термін?
Чи є альтернатива і скільки служать в армії в цьому випадку?
Скільки служать в армії в цьому випадку?