Реклама
Реклама
Реклама

Розмір заробітної плати контрактників в російській армії в 2019 році

  1. Оклад і надбавки контрактників в 2019 році
  2. Як підвищиться заробітна плата для контрактників в 2019 році

Безпека будь-якої держави багато в чому залежить від професіоналізму його армії Безпека будь-якої держави багато в чому залежить від професіоналізму його армії. У наш час служба за призовом не може забезпечити Росії повноцінну армію, тому що протягом багатьох років в країні спостерігається демографічна криза, масове ослаблення здоров'я призовників і благодатна корупційна грунт для тих, хто ухиляється. Оцінюючи ситуацію, що склалася, держава вирішила скористатися світовою практикою, запровадивши службу за контрактом.

За підрахунками аналітиків, до 2020 року кожен другий військовий російської армії служитиме за контрактом, а загальне число контрактників становитиме понад 400 тисяч осіб. Щоб залучити в армію країни якомога більше професіоналів, держава розробила схему підвищення заробітних плат контрактників, а також цілий ряд надбавок і пільг.

Оклад і надбавки контрактників в 2019 році

Основна частина заробітної плати солдата, службовця за контрактом, доводиться на оклад. Точна сума окладу встановлюється законодавством, відповідно до закону «Про грошове забезпечення армії». В цілому, оклад військовослужбовця залежить від його звання та посади. Крім окладу в зарплату контрактника також входять такі надбавки:

  • за вислугу років (тривалість служби);
  • за кваліфікацію;
  • за особливо тяжкі умови служби;
  • за ризик для здоров'я або життя при виконанні службових обов'язків;
  • за роботу з державними таємницями;
  • за знання іноземних мов;
  • за досягнення по службі;
  • за хорошу фізичну форму.

В цілому оклад і надбавки, передбачені для контрактників, часто перевищують заробітну плату, яку можуть запропонувати російські роботодавці молодим чоловікам.

Крім високого забезпечення, солдати контрактної армії можуть розраховувати на премії, матеріальну допомогу та ряд додаткових пільг:

  • безкоштовне медичне обслуговування і лікування у військово-медичних закладах;
  • ранній вихід на пенсію (При наявності вислуги років);
  • компенсація проїзду до місця відпустки ;
  • військова іпотека;
  • страхування життя;
  • виплати сім'ї контрактника при його загибелі або травмування на службі.

Держава впевнене, що висока заробітна плата і приваблива соціальна програма не тільки залучать на контрактну службу нових людей, але і допоможуть утримати в армії справжніх професіоналів військової справи.

Як підвищиться заробітна плата для контрактників в 2019 році

Ще в 2014 році стандартна зарплата новачка, який вирішив укласти контракт, становила 18-20 тисяч рублів. Однак c 2015 року ця сума значно збільшилася. Згідно з даними міністра оборони країни, зараз мінімальний заробіток в контрактній армії становить 30 тисяч рублів. Саме такий оклад отримують рядові солдати. Забезпечення командирів відділення досягає 40 тисяч рублів, а заробітна плата лейтенантів - 50 тисяч рублів.

При цьому дані суми можуть збільшуватися залежно від регіональних надбавок і ряду інших чинників.

Крім того, зарплата військовослужбовців , Як і бюджетників , Підлягає індексації. Але якщо враховувати економічна криза , То уряд може скасувати індексацію забезпечення інших бюджетних сфер, проте зарплата військовослужбовців в будь-якому випадку буде підвищуватися на прогнозований рівень інфляції .

Чи не знайшли відповіді на своє питання? Дізнайтеся, як вирішити саме Вашу проблему - зателефонуйте прямо зараз:

+7 (499) 703-32-46 (Москва)

+7 (812) 309-26-52 (Санкт-Петербург)

Це швидко і безкоштовно!

Додати коментар

Чи не знайшли відповіді на своє питання?