Реклама
Реклама
Реклама

Призов на строкову військову службу. Дії військкоматів ії призовників під час призову.:. Военкомат.com.UA.:.

  1. Питання: Доброго дня, Я закінчив в цьому році інститут, безробітний (на біржі праці) отримав повістку,...
  2. заклик в армію військкомати проводять два рази на рік - навесні і восени.
  3. Військкомати зобов'язані закликати в армію всіх, кому до дня відправки у війська виповнилося 18 років,...
  4. Військкомати проводять оповіщення призовників повістками, через підприємства, навчальні заклади, ЖЕКи...
  5. Після проходження призовником медичної комісії військкомату по кожному приймається рішення призовної...
  6. - надати відстрочку від призову на строкову військову службу у зв'язку (вказується причина відстрочки...

Меню заклик

питання призовників

Питання: Доброго дня, Я закінчив в цьому році інститут, безробітний (на біржі праці) отримав повістку, хотів запитати чи дадуть мені звільнення від армії якщо я ...

відповідь тут



Анекдот в тему

- Рядовий Оглобля!
- Рядовий Огло за вашим наказом прибув!


Статистика

Меню   заклик   питання призовників   Питання: Доброго дня, Я закінчив в цьому році інститут, безробітний (на біржі праці) отримав повістку, хотів запитати чи дадуть мені звільнення від армії якщо я заклик в армію військкомати проводять два рази на рік - навесні і восени.

Строки проведення призову визначаються Указом Президента. Зазвичай це весняний заклик - квітень-травень, осінній заклик - жовтень листопад.

Військкомати зобов'язані закликати в армію всіх, кому до дня відправки у війська виповнилося 18 років, і старших, до 25 річного віку, які не мають права на звільнення або відстрочку від заклик а на строкову військову службу.

В першу чергу військкоматами призиваються і відправляються в війська призовники старших вікових груп, у яких закінчилися відстрочки або які не були покликані військкоматами в армію раніше з різних причин.

Військкомати проводять оповіщення призовників повістками, через підприємства, навчальні заклади, ЖЕКи та сільські ради.

Але навіть якщо вам не прийшла повістка з військкомату, це не означає, що військкомат забув про те, що пора вас закликати в армію.

У Законі України "Про військовий обов'язок і військову службу" (п.2 ст. 15) сказано: "... В разі, якщо з якихось причин повістка не прийшла, призовники зобов'язані самостійно прибути до призовної дільниці в тижневий термін після виходу Указу Президента. "

У військкоматі всіх прибулих призовників зустрічає черговий призовного ділянки і направляє далі по військкомату.

Майже у всіх ситуаціях призовнику необхідно буде пройти медичну комісію у військкоматі. Але є й винятки. Медкомісію військкомату не проходять призовники, які:

- мають право на відстрочку для отримання (продовження) освіти і попередніми медкомісії військкомату були визнані придатними до військової служби;
- перебувають під слідством - до прийняття судом або органами прокуратури остаточного рішення;
- інваліди, які не можуть самостійно прибути до військкомату за повісткою, за умови надання ними (або довіреними особами) всіх необхідних документів.

Після проходження призовником медичної комісії військкомату по кожному приймається рішення призовної комісією:

- придатний до військової служби, присвятити в ... (команда, рід військ);

- тимчасово не придатний до військової служби, надати відстрочку за станом здоров'я до ... (строк закінчення відстрочки );

- надати відстрочку від призову на строкову військову службу у зв'язку (вказується причина відстрочки ) До ... (строк закінчення відстрочки );

- направити призовника, який проявив бажання вступити до вищих військових навчальних закладів, для здачі вступних іспитів;

- направити до відповідних правоохоронних органів матеріалів на призовників, які ухиляються від призову і явки до військкомату;

- направити для проходження альтернативної (невійськової) служби;

- зняти з обліку призовників (звільнити від призову): визнаних непридатними до військової служби; засуджених; відповідно до ст. 18 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Всі призовники, визнані придатними, направляються для контрольного медогляду на Обласний (республіканську) комісію, після чого в військкоматі отримують повістку на відправку у війська.

Для тих, хто не хоче служити в армії строкову службу, є можливість пройти службу за контрактом. Для цього необхідно звернутися до Територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом. Такі центри (ТЦК) є в кожному обласному центрі.