Реклама
Реклама
Реклама

Покарання за ухилення від служби в армії в 2019 році

  1. Ухилення від армії Хто підлягає призову на військову службу
  2. Кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби
  3. Ухилення від армії, наслідки
  4. Останні новини по темі статті

Ухилення від армії

Хто підлягає призову на військову службу

Для того, щоб розібратися в такому питанні, як ухилення від армії і хто підлягає призову , Спочатку слід визначити перелік осіб, які зобов'язані пройти військову службу. Згідно з підпунктом «а», пункту 1 статті 22 Федерального закону від 28 березня 1998 року № 53-ФЗ «Про військовий обов'язок і військову службу» призовниками вважаються чоловіки у віці від 18 і до 27 років, які перебувають на військовому обліку і не прибувають в запасі. Слід зазначити уточнення Закону про військову службу, що особи, які не перебувають на військовому обліку, але зобов'язані там бути, також визнаються призовниками, в іншому випадку, їм буде обов'язковими ухилення від військової служби.

При цьому пункт 1 статті 26 розглянутого закону говорить, що призов на військову службу включає в себе два види заходів, а саме:

  • явка у військкомат на медичний огляд і засідання призовної комісії;
  • явка в вказане військкоматом місце для відправки на службу.

явка у військкомат на медичний огляд і засідання призовної комісії;   явка в вказане військкоматом місце для відправки на службу

Відповідно до пункту 3 статті 26 Закону про військову службу на кожне з цих заходів військкомат викликає чоловіка відповідним порядком. Відповідно, неявка без поважної причини тягне за собою покарання за ухилення від служби в армії.

Отже, що з себе представляє кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби?

Кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби

Відповідальність за ухилення від військової служби встановлюється Кримінальним Кодексом РФ (далі - КК РФ) Відповідальність за ухилення від військової служби встановлюється Кримінальним Кодексом РФ (далі - КК РФ). Відповідно до частини 1 статті 328 КК РФ ухилення від військової служби - це неявка до військкомату на медичний огляд, засідання призовної комісії або місце відправки на службу. Про даному заході громадянин повинен бути належним чином повідомлений повісткою, отриманою в руки під особистий підпис.

Стаття за ухилення від військової служби передбачає, що не зважає ухиленням від служби неявка на дані заходи з поважної причини, якою вважається хвороба, народження дитини, смерть одного з рідних. Однак, дана «поважна причина» ухилення від військової служби повинна бути підкріплена офіційним документом.

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Задати питання

Слід зазначити, що під ухиленням від військової служби військкомати мають на увазі відразу кілька обставин:

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

  • неявка за повісткою до військкомату особи, яка перебуває на обліку;
  • неявка в військкомат для постановки на облік або зняття з нього у встановлений термін;
  • неявка в військкомат для повідомлення інформації про виїзд за межі муніципального освіти більш ніж на 3 місяці;
  • неявка в військкомат для повідомлення інформації про виїзд за межі Росії більш ніж на півроку;
  • неповідомлення в військкомат про зміну місця проживання, сімейного стану, місця роботи або навчання в установлений термін.
  • самостійне покидання збірного пункту перед відправкою на військову службу;
  • незаконне оформлення призовником відстрочки від армії або військового квитка;
  • заподіяння собі травм, несумісних з проходженням військової служби;
  • відмова від підпису в порядку на один із заходів військкомату, описаних вище;
  • переселення призовника на нове місце проживання без постановки на військовий облік.

Що загрожує за ухилення від військової служби? Відповідно до частини 1 статті 328 КК РФ подібні дії загрожують чоловікові серйозним покаранням. Так, можна отримати великий штраф за ухилення від служби в армії до 200 тисяч рублів. Крім того, порушнику закону за ухилення від армії стаття КК загрожує відправленням на примусові роботи на два роки або позбавленням вільні на термін до двох років.

Санкції, які передбачені за ухилення від служби КК РФ:

  • до 200 000 руб. штрафу;
  • до 2 років примусових робіт;
  • до 6 місяців арешту;
  • до 2 років позбавлення волі.

Для тих, хто цікавиться не тільки тим, що буде за ухиляння від армії, а й від альтернативної служби теж, пояснимо: для осіб, які ухиляються від альтернативної служби, встановлюється кримінальна відповідальність. Відповідно до частини 2 статті 328 КК РФ ухилення від альтернативної служби загрожує штрафом до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, примусовими роботами на строк до 480 годин або арештом на 6 місяців.

скласти заяву на проходження альтернативної служби можна самостійно, так само як і можна проходити військову службу за контрактом.

Ухилення від армії, наслідки

Для тих, хто свого часу практикував ухилення від армії, наслідки будуть не дуже приємні. З 26 грудня 2014 року чоловіки, що не служили і не мали законних підстав на звільнення, іншими словами ухилялися від військової служби, замість військового квитка отримують довідку, форма якої затверджена Наказом Міністра оборони від 18 липня 2014 року № 495.

Отримання військового квитка після 27 років , Відбувається таким же чином, в залежності від того проходили ви службу чи ні.

Отримання військового квитка після 27 років   , Відбувається таким же чином, в залежності від того проходили ви службу чи ні

Останні новини по темі статті

Важливо знати!

  • У зв'язку з частими змінами в законодавстві інформація часом застаріває швидше, ніж ми встигаємо її оновлювати на сайті.
  • Всі випадки дуже індивідуальні і залежать від безлічі факторів.
  • Знання базових основ бажано, але не гарантує вирішення саме вашої проблеми.

Тому, для вас працюють безкоштовні експерти-консультанти!

Розкажіть про вашу проблему, і ми допоможемо її вирішити! Задайте питання прямо зараз!

  • анонімно
  • професійно
Що загрожує за ухилення від військової служби?