Реклама
Реклама
Реклама

Міноборони просять підвищити зарплату військовим

Міноборони України заявило, що через недостатній рівень грошового забезпечення з армії за півроку звільнилися 11 тис. Офіцерів.

"З січня по червень звільнилися 11 тис. Контрактників і офіцерів, які мали військовий досвід, до кінця цього року повинні звільнитися ще 18 тис.", - йдеться в листі міністра оборони країни Степана Полторака, направленому на ім'я прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє видання ukrmilitary.com.

Як зазначається, на початку 2016 року мінімальний розмір грошового забезпечення був 7 тис. Гривень. Ця сума дорівнювала приблизно п'яти розмірам мінімальної зарплати і майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення з 1 січня 2017 року соцстандартів погіршило матеріальне становище військових і спровокувало їх відтік, йдеться в листі.

На даний момент грошове забезпечення військових першого року служби - 7,5 тис. Гривень, тоді як середня зарплата по країні - 8,7 тис. Гривень.

У зв'язку з цим Міноборони просить збільшити мінімальну забезпечення військовослужбовців з 1 жовтня: рядовому складу - до 9 тис. Гривень, а офіцерському - до 15,3 тис. Гривень. Для цього уряд в II півріччі 2018 року має додатково виділити 4,5 млрд гривень, зазначили в Міноборони.

Відомство також підготувало рішення про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців в 2019 році. Там вважають, що військовослужбовець за контрактом першого року служби в званні «солдат» повинен отримувати як мінімум 15 тис. Гривень. При цьому підвищення зарплат іншим військовослужбовцям буде відбуватися пропорційно, залежно від військового звання, посади, вислуги років і т. П.

Як повідомляла "Країна", Верховний Суд роз'яснив, що в Україні не можна звільняти з роботи військовослужбовця за контрактом.

раніше Гройсман розповів про подальшу схему розрахунку пенсій для військових.

Ми написали, що пішли з Криму українські моряки написали відкритого листа Порошенко.