Реклама
Реклама
Реклама

грошове забезпечення

  1. Розміри окладів за типовими військових посад в Збройних Силах РФ
  2. Динаміка зростання грошового забезпечення військовослужбовців за контрактом
  3. Соціальний пакет військовослужбовців за контрактом


Грошове забезпечення військовослужбовця (зарплата), що проходить військову службу за контрактом, складається з місячного окладу відповідно до присвоєним військовим званням і місячного окладу відповідно до займаної військової посади і додаткових грошових виплат:

  • щомісячна надбавка за вислугу років (від 10% до 40% від розміру окладу грошового утримання);
  • щомісячна надбавка за класну кваліфікацію (від 5% до 30% від окладу по військової посади);
  • щомісячна надбавка за роботу з відомостями, що становлять державну таємницю (до 65% окладу по військової посади);
  • щомісячна надбавка за особливі умови військової служби (до 100% окладу по військової посади);
  • щомісячна надбавка за виконання завдань, безпосередньо пов'язаних з ризиком для життя і здоров'я в мирний час, а також за участь у навчаннях, походах кораблів, відпрацювання завдань бойової і навчально-бойової підготовки в польових умовах поза пунктами постійної дислокації військової частини (до 100% окладу по військової посади);
  • щомісячна надбавка за особливі досягнення в службі (до 100% окладу по військової посади);
  • премія за сумлінне та ефективне виконання посадових обов'язків (до трьох окладів грошового утримання на рік);
  • щорічна матеріальна допомога (не менше одного окладу грошового утримання);
  • щомісячна надбавки за кваліфікаційний рівень фізичної підготовки військовослужбовців і знання іноземних мов.

На сторінці по посиланню знаходиться калькулятор грошового забезпечення для військовослужбовців для детального розрахунку.

Законом встановлено також виплата підйомного допомоги при переміщенні до нового місця служби в розмірі одного окладу грошового утримання на військовослужбовця і 25% від нього на кожного члена сім'ї.

Проводиться виплата компенсації за піднайом житла за нормами, встановленими законодавством Російської Федерації (для Москви і Московської області - 15 000 рублів). Точний розрахунок проводиться за допомогою калькулятора поднаема житла .
При звільненні з військової служби військовослужбовцям виплачується одноразова допомога: при загальній вислузі менше 20 років - 2 окладу грошового утримання, а при 20 років і більше - 7 окладів грошового утримання.
Федеральний закон від 7 листопада 2011 N 306-ФЗ «Про грошове забезпечення військовослужбовців та надання їм окремих виплат».
Довідник за видами виплат грошового забезпечення.

Розміри окладів за типовими військових посад в Збройних Силах РФ

Підлягають заміщенню військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом.

Динаміка зростання грошового забезпечення військовослужбовців за контрактом

Середня заробітна плата військовослужбовця за контрактом становить 32 000 рублей.

Соціальний пакет військовослужбовців за контрактом

  • житлове забезпечення

Забезпечення службовими житловими приміщеннями або гуртожитками на період військової служби (отримання грошової компенсації за найм (піднайм) житлових приміщень).
Забезпечення житловими приміщеннями для постійного проживання за обраним місцем проживання (в тому числі шляхом видачі державних житлових сертифікатів) при досягненні загальної тривалості військової служби 20 років, а також у разі звільнення з військової служби після досягнення граничного віку перебування на військовій службі, станом здоров'я або в зв'язку з організаційно-штатними заходами і загальної тривалості військової служби 10 років і більше.
Можливість придбання житла після певної вислуги через накопичувально-іпотечну систему житлового забезпечення.

  • Отримання освіти

В освітніх установах в період служби, а також переважне право на вступ після звільнення з військової служби в державних освітніх установ вищої і середньої професійної освіти і на підготовчі відділення освітніх установ вищої професійної освіти.

  • медичне забезпечення

Безкоштовне медичне і реабілітаційне забезпечення військовослужбовців у військово-медичних установах і військових санаторіях .
Для членів сімей військовослужбовців медичного забезпечення в військово-лікувальних установах за рахунок системи обов'язкового медичного страхування.

  • Продовольче і речове забезпечення

Організація харчування за місцем військової служби - для окремих категорій військовослужбовців, і видачею продовольчого пайка - для військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом за межами території Російської Федерації, в районах Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостях.
Речове забезпечення - на випробувальний термін комплект польового обмундирування, далі - згідно з нормами.

  • Безкоштовний проїзд

Безкоштовний проїзд до нового місця служби, у відрядження, до місця проведення відпустки і назад один раз на рік військовослужбовцям, які проходять службу за контрактом в районах Крайньої Півночі і прирівняних до них місцевостях, в тому числі за Уралом і на Далекому Сході, і одному члену його сім'ї, військовослужбовці самі набувають за гроші квитки на себе і членів своїх сімей на зручні їм авіарейси або поїзди, що прямують до місця відпустки, а Міноборони Росії компенсує ці витрати після повернення з відпустки.
Перевіз на безоплатній основі до 20 тонн особистого майна в контейнерах від колишнього місця проживання при переведенні на нове місце військової служби.

  • Пенсійне забезпечення

Право на пенсійне забезпечення з 45 років, за умови наявності вислуги 20 і більше років.

  • Система страхування життя і здоров'я

У разі загибелі (смерті) військовослужбовців, що настала при виконанні ними обов'язків військової служби, - 3 млн. Рублів.
При звільненні військовослужбовця з військової служби у зв'язку з визнанням його не придатним до військової служби внаслідок військової травми - 2 млн. Рублів.