Реклама
Реклама
Реклама

Дівчата ВДВ Росії

13.07.2014

Шекспірівський бути чи не бути, а точніше служити або не служити, ось що спадає на думку, коли виникає тема: служба в ВДВ для дівчат. Життя в своїй багатогранності показує, що профпридатність, ніж «далі в ліс», тим все рідше і рідше обмежується статевими ознаками. І навіть в такому вузькопрофільному чоловічому справі знаходять свою нішу дівчата в смугастих футболках.

"У війни не жіноче обличчя»

Ці рядки відома білоруська письменниця Світлана Алексієвич написала в далекому 1985 році. Але зараз, через майже тридцять років, ці слова вважатимуть, скоріше, за шовінізм, ніж за істину. Якщо раніше слова «жінка» і «військовий» стикалися лише частково, маючи на увазі, що жінки можуть бути військовими медиками або кухарями, то зараз дівчата в ВДВ - скоріше норма, ніж виняток.

Статистика свідчить, що на даний момент в збройних силах Росії на посаді офіцера проходять службу майже дві тисячі жінок. З них 12 служать в званні полковника, 260 - підполковника, 500 - майора, 552 - капітана, 600- лейтенанта і ще кілька дам служать в званні старшого лейтенанта. На жаль, до звання генеральш дівчата ВДВ ще не дослужилися. Хоча одна жінка у званні генерала за всю історію, все-таки, була. Це Валентина Терешкова, генерал-майор авіації. Але в даний час вона пішла у відставку і займається громадською діяльністю. А у військах ВДВ зараз служать 1200 дівчат і жінок.

Рязанське училище ВДВ для дівчат

Рязанське училище ВДВ для дівчат

Уряд Російської Федерації, в свою чергу, вирішило піти на поступки дівчатам, які бажають служити на благо вітчизни, і розглядає закон, згідно з яким на військову службу зможуть піти всі дівчата від 18 до 27 років, які виявлять бажання.

Крім того, після п'яти років перерви Рязанське ВВДКУ знову готується набрати дівчат. Вперше Рязанське училище ВДВ для дівчат відкрило свої двері 6 років тому. Уже тоді конкурс серед абітурієнток був в рази вище, ніж очікувалося - 20 жінок на 1 місце. У нинішньому році передбачається не менше серйозна конкуренція, притому, що знижок для дівчат вирішено не робити. Перед тим, як потрапити дівчині в ВДВ, потрібно пройти конкурс шкільних атестатів, тестування у психолога і успішно здати всі необхідні нормативи з фізичної культури.

В училищі представниць прекрасної статі будуть готувати за напрямом «Застосування підрозділів десантного профілю», а після завершення курсу навчання дівчата в смугастих футболках ВДВ отримають звання «лейтенант» і пост командувача взводом укладальників парашутів.

Новий прийом ВВДКУ для дівчат

Що ж стосується тимчасової заборони на набір дівчат в Рязанське ВВДКУ, то 5 років тому тут просто позначилися кадрові проблеми армії. Після істотного скорочення штату порідшали ряди і молодих офіцерів. А в той час, як в війська підбирали нові пости, надходження до військових навчальних закладів різко обмежили. Ці обмеження торкнулися і Рязанського ВВДКУ, а з ними і юних випускниць шкіл, які мріють про долю дівчини в формі ВДВ.

Але зараз підготовка офіцерів ВДВ відновлено, і всі бажаючі дами можуть зробити свій перший крок на шляху до кар'єри дівчини в погонах - вступити до військового училища. Мало того, за словами заступника міністра оборони, до 2020 року планується збільшення жінок-військовослужбовців вдвічі. Здебільшого це буде досягатися за рахунок зарахування до військових училищ абітурієнток в спідницях.

Дівчата ВДВ Росії - не слабка стать

Повертаючись до питання «бути чи не бути», однозначну відповідь дати, звичайно ж, складно. Служба в ВДВ, як і інша відповідальна робота вимагає особливих навичок. Необхідно усвідомлювати, що фото дівчини ВДВ в тільняшці, якими рясніє інтернет і реальна служба, як кажуть в Одесі - дві великі різниці. Служба в повітряному десанті - це не тільки романтика неба і битв, це ще і тяготи побуту і постійна бойова готовність. Вступаючи на службу в ВДВ потрібно бути готовим до бойових чергувань, які тривають цілодобово, вміти надягати протигаз в сорокаградусну спеку, прямо на поточну косметику.

Крім усього іншого потрібно усвідомлювати і той факт, що дівчата в ВДВ Росії - це швидше виняток, ніж правило. Це означає, що вимоги до жінки тут будуть на порядок вище. У той час як чоловікові досить просто закінчити училище і вступити на службу, жінці необхідно буде постійно доводити свою професійну придатність і компетентність. Це не тільки цілодобова бойова готовність, а й уміння реагувати на колючі зауваження колег чоловічої статі.

Висновок про перспективи служби дівчат в ВДВ Росії

Висновок про перспективи служби дівчат в ВДВ Росії

Для дівчат, які, прочитавши останній абзац, остаточно вирішили для себе, що ні про яке вступі до військового училища і мови бути не може, є і хороші новини. По-перше, психологи довели, що ті, хто люблять свою роботу виконують її якісніше, ніж ті, хто відбуває на роботі повинність. По-друге, багато військовослужбовців стверджують, що жінки в формі краще справляються зі своїми службовими обов'язками, ніж чоловіки в аналогічних умовах.

По-друге, багато військовослужбовців стверджують, що жінки в формі краще справляються зі своїми службовими обов'язками, ніж чоловіки в аналогічних умовах

Можливо, зараз, коли питання: чи беруть в ВДВ дівчат, уже не варто, російські повітряно-десантні війська багато втратили б, якби представниці прекрасної статі пішли з ВДВ і армії.

  • 07.10.2016
    Воєнторг Владикавказа
    Інформація про Воєнторг Владикавказа, адреси магазинів, графік їх роботи і основна продукція.
  • 05.07.2018
    Магазини ножів в Челябінську
    Купити складні і мисливські ножі в Челябінську за найнижчими цінами. Огляд всіх магазинів ножів в Челябінську: адреси і телефони, час роботи, ...
  • 02.11.2018
    Магазини ножів в Подольську
    Повний список магазинів ножів в Подольську з порівнянням цін, каталогів, адресами, телефонами, режимом роботи. Огляд допоможе дізнатися, де в ...