Реклама
Реклама
Реклама

Як відкосити від армії законно в 2019 році | Список хвороб для звільнення від служби

  1. Чи можна відкосити?
  2. Як відкосити по здоров'ю?
  3. Як відкосити по зору?
  4. за серця
  5. Як відкосити по тиску
  6. За викривлення хребта
  7. за гастриту
  8. Як відкосити по вазі
  9. Перелік хвороб, які звільняють від армії
  10. Чи зможуть відкосити аспіранти?
  11. Скільки коштує
  12. Як відмазатися за сімейними обставинами

Чи можна легально відкосити від армії - все законні способи

5 (100%) 1 vote

Хочете відкосити від армії законно? Ми вам допоможемо!
Служба в армії - обов'язок представників сильної статі, регульована Конституцією. Існують способи, що дозволяють законно уникнути призову на армійську службу, не вдаючись до протиправних дій. Як відкосити від армії легально в 2019 році?

Чи можна відкосити?

В першу чергу, можна спробувати влаштуватися в МВС, ФСБ чи МНС. Якщо є юридична освіта, вакансію буде знайти нескладно. Якщо людина звільниться, йому знову доведеться відвідати військовий комісаріат і пройти медичне обстеження для проходження служби. Такий варіант підійде не кожному.

Наступний спосіб - вступити на очну форму до вищого навчального закладу. До моменту закінчення учню не буде 27 років, тому можна вступити до аспірантури.

Відкосити вдасться, якщо в офіційному шлюбі народжується друга дитина. Найчастіше хлопці відмовляються від служби за станом здоров'я.

Як відкосити по здоров'ю?

Після отримання повістки у призовника виникає маса ідей. Одна з них - як відмазатися по здоров'ю. При проходженні медкомісії у юнака повинні бути на руках документальні підтвердження наявності хвороби. Рекомендовано заздалегідь відвідати фахівця і зафіксувати факт присутності захворювання - мінімум за 1 рік до призову.

Необхідно зібрати довідки, лікарняні листи, виписки з історії хвороби - так з'явиться шанс довести медичної комісії, що хлопець не придатний до служби.

Як відкосити по зору?

Уникнути армії, маючи проблеми із зором, можна. Але в залежності від типу проблеми. Якщо 1 з очей сліпий, в армію не візьмуть. Якщо у призовника короткозорість до 8 дптр, йому присвоять категорію «обмежено придатний». Якщо показник менше, відкосити не вийде.

за серця

Захворювання серцевої системи тягнуть серйозні проблеми зі здоров'ям і є несумісними з армійською службою. Є нюанси. Ревматизм і його типи не є перешкодою до проходження служби.

Як відкосити по тиску

Більш поширене захворювання - гіпертонія. Її наявність гарантує звільнення за таких умов:

  • у юнака спостерігається друга стадія недуги і систолічний тиск від 160 мм рт. ст., а діастолічний - від 100;
  • у призовника перша стадія гіпертонії і систолічний тиск 140-159 мм рт. ст., діастолічний - 90-99 мм рт. ст.

Якщо показники нижче, доведеться служити.

Гіпертонія повинна підтверджуватися довідками і спостереженнями протягом півроку. Якщо патологія виявиться вперше, молодій людині дадуть відстрочку на 6 місяців, якщо вдруге - відмовлять в службі.

За викривлення хребта

Незначним сколіозом страждає кожен. Має значення точний діагноз. Викривлення другого ступеня без порушення функцій - не завада до служби, по ній відкосити від армії не вийде.

Якщо порушення помірне, є хвороби хребта - деформація хронічного типу, шлях до армії закритий.

за гастриту

Важливо встановити точний діагноз. Якщо трапляються рідкісні напади рефлюксу, в армію візьмуть. Це ж стосується і хронічного гастриту з незначними збоями і нечастими загостреннями.

Якщо ж у призовника гастрит часто загострюється, харчування порушено, потрібна госпіталізація, його визнають обмежено придатним.

Як відкосити по вазі

Недолік, надлишок ваги - не гарантія відхилення від служби. Лікарі військової комісії, які оглядають призовників, користуються таблицями ваги з «Розкладу хвороб». Якщо у юнака недостатню вагу, в армію його візьмуть. Однак, призначать додаткові обстеження на виявлення причин недобору. Хлопцеві присвоять категорію «обмежено придатний». Якщо вага призовника менше 45 кг, в армію не візьмуть.

Якщо у молодої людини ожиріння 1-й або 2-й стадії, йому присвоюють категорію придатності з обмеженнями в службі. При третій стадії надають відстрочку на півроку-рік, щоб юнак нормалізував вага. З 4-й стадією ожиріння в армію не візьмуть.

Чи беруть в армію з ожирінням , Читайте в нашій статті.

Перелік хвороб, які звільняють від армії

З повним списком недуг можна ознайомитися в «Розкладі хвороб». У 2018 році дозволяється не йти служити, якщо є одне з захворювань списку. Ділиться він на такі групи:

  • опорно-рухова система. Входить - сколіоз і плоскостопість 3-го ступеня, деформації рук або ніг, втрата фаланги;
  • органи зору. В армію не візьмуть, якщо виявлять короткозорість, далекозорість, травму ока або його відсутність;
  • серцево-судинна система - ішемічна хвороба, порок;
  • травна система. Через недуг цих органів видадуть відстрочку на тривалий період. Не візьмуть на службу, якщо виявлять виразку, панкреатит, жовчнокам'яну хворобу;
  • нервова система - фобії, патології, шизофренія;
  • хвороби хронічного характеру - туберкульоз, ВІЛ, заїкання, діабет та інші.

Для виявлення проблемних органів рекомендується пройти обстеження заздалегідь.

Чи зможуть відкосити аспіранти?

Випадки, коли студент, який закінчив вищий навчальний заклад, стає призовником нерідкі. Що якщо він бажає вступити до аспірантури? В цьому випадку закликати його до армії незаконно. Якщо повістка прийшла, юнак має право не реагувати.

Відповідно до чинного законодавства відстрочка вступникам до аспірантури не надається. Заклик осінній розпочинається 1 жовтня, а юнака можуть зарахувати навіть взимку. Як бути в цьому випадку? Способів відкосити кілька:

  • взяти у ВНЗ довідку про те, що студент подав документи на продовження навчання і допущений до вступних іспитів;
  • з'явитися на призовну кампанію, пройти обстеження, але не розписуватися на порядку до моменту підтвердження зарахування до аспірантури;
  • підписати угоду з навчальним договором, на підставі якого студент достроково складає іспити - це гарантія позбавлення від служби.

ВНЗ повинен мати акредитацію, форма навчання студента - очна. Якщо студент планує вчитися в аспірантурі заочно, відкосити від армії законно не вийде.

Скільки коштує

Скільки коштує відмазатися від армії? В інтернеті можна знайти багато інформації про те, що можна дати хабар у військовому комісаріаті і отримати віннеки. У поточному році за подібну дію штрафують в 30-кратному розмірі суми хабара або ув'язнюють на 8 років. Як вчинити в такій ситуації? Потрібно звернутися в компанію допомоги призовникам «Військово-лікарську колегію», яка допомагає отримати військовий квиток на законних підставах. Записуйтеся на безкоштовну консультацію за телефоном 8 (800) 775 10 56.

Як відмазатися за сімейними обставинами

Окремим категоріям призовників є право отримання пільги у вигляді відстрочки або повного звільнення від служби через сімейні обставини. Підстави:

  • догляд за родичем - дружиною, батьками, бабусями, які потребують медичного нагляду;
  • призовник є опікуном брата (сестри). За умови відсутності інших родичів, які за законом зобов'язані надавати матеріальну допомогу;
  • у юнака є малолітня дитина, яку він виховує самостійно;
  • у призовника 2 і більше дітей;
  • у молодої людини є дитина-інвалід віком до 3-х років;
  • у призовника є маленька дитина і вагітна дружина (більш 26 тижнів вагітності).

Це законні причини відстрочки від армійської служби.

Навіть якщо родич тяжкохворий, відстрочку нададуть при дотриманні умов:

  • він потребує цілодобового догляду;
  • нагляд за хворим повинен підтверджуватися документами;
  • він не повинен перебувати в державній установі, що здійснює догляд за хворими людьми;
  • у родича немає інших осіб, крім призовника, які могли б за ним доглядати.

Щоб оформити відстрочку, в військкомат надається - свідоцтво про народження (оригінал або завірена копія), довідка про склад сім'ї, медичний висновок, копію паспорта хворого родича.

Якщо відстрочку нададуть, юнак повинен буде щорічно (поки їй не виповниться 27 років) пред'являти до військового комісаріату довідку про склад сім'ї.

Такі ж дії виконуються, коли призовник опікується молодших братів, сестер, виховує сам дитини або інваліда, має 1 малюка і вагітну дружину. Якщо відстрочку йому не дають, він має право поскаржитися до суду.

Таким чином, існують легальні способи ухилення від армійської служби. Таке право необхідно підтверджувати документами. За незаконне ухилення призовника очікує кримінальна відповідальність у вигляді штрафної санкції, розмір яких становить 200 тисяч рублів.

«Військово-лікарська колегія» допомогла вже більше 5000 призовникам по Росії отримати законний військовий квиток без служби в армії. Хочете також? Записуйтеся на безкоштовну консультацію за телефоном 8 (800) 775 10 56.

Відео:

Чи можна відкосити?
Як відкосити по здоров'ю?
Як відкосити по зору?
Як відкосити від армії легально в 2019 році?
Чи можна відкосити?
Як відкосити по здоров'ю?
Як відкосити по зору?
Чи зможуть відкосити аспіранти?
Що якщо він бажає вступити до аспірантури?
Як бути в цьому випадку?